USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Не знаю, чи повернемося з відпустки», – лідер O.Torvald про майбутнє гурту, кіно та виконавців

7 Серпня 2018 08:00
O.Torvald – одна з найяскравіших банд на українській рок-сцені останнього п’ятиліття, після виходу альбому #нашілюдивсюди гурт здобув справжню популярність, навіть отримавши можливість взяти участь в національному відборі на «Євробачення», де вони і перемогли. На «Євробаченні-2017» хлопці показали не надто вдалий результат, посівши з піснею «Time» 24 місце з 26, втім попри масу критики та «хейту» після участі в пісенному конкурсі, O.Torvald випустили нову платівку «Бисайди» та вдало відкатали з нею тур по Україні.

Нещодавно на фестивалі «Atlas Weekend» лідер гурту Женя Галич заявив, що команда йде у відпустку, однак дограє на усіх фестивалях, де заявлені їхні виступи. Одним з таких фестів став «Бандерштат», на якому «O.Torvald» є постійним гостем.

Він був заявлений на одну з гутірок першого дня, тож, прийшовши зі стаканом квасу, Женя став очікувати своєї черги на виступ. На запитання, чи погодиться дати інтерв’ю, відповів: «Так, без проблем». Втім, тоді було ще не відомо, яким чином воно відбуватиметься. Поспілкувавшись з фанатами, Галич разом зі своїми двома компаньйонками поспішав до головної сцени на саундчек, однак все ж погодився поговорити під час дороги, тож за п’ять хвилині, які ми бігли до сцени, Інформаційному агентству Волинські Новини вдалося розпитати Женю Галича про новий альбом, співпрацю з Бумбокс, українських виконавців та зйомках у кіно.
Женя, хотілося б привітати вас з вчорашнім виходом кліпу на спільний з Бумбоксом трек «Вечер Рио». Однак чому фанатам так довго довелося чекати відео, адже пісня увійшла до альбому Бумбоксу «Голий король» ще наприкінці літа 2017?

У нас були тяжкі стосунки через прощання з «Музикою для Мас», були й питання особистого характеру, але ми все з’ясували. І потім вирішили зняти кліп на пісню «Вечер в Рио».

Знаю, що з Бумбоксом та Андрієм Хливнюком зокрема у вас тісна співпраця: Андрій продюсував вашу платівку «Ти Є» також ви записали спільний кавер на трек «Сочи» гурту «Ляпис Трубецкой». Чи буде ця співпраця продовжуватися? Можливо вже є якийсь спільний трек, який презентуєте у майбутньому альбомі?

Так, можливо, в майбутньому альбомі буде спільний трек, але ще не знаю. Я навіть не знаю, що з О.Torvald буде, чи повернемося ми з відпустки взагалі.

Навіть так?

Все може бути.
На «Atlas Weekend» ви сказали, що на рік йдете в творчу відпустку, що плануєте робити?

Музику. Багато класної музики.

В «Наших людях» ви експериментували з електронним звучанням, коли записували «Бісайди», то казали, що повернулися до своїх витоків Чи варто очікувати фанатам нових експериментів зі звуком?

Те, що ми експериментували зі звучанням в «Наших людях», то ми ще більше будемо експериментувати з саундом, зокрема з новими учасниками гурту.
Нещодавно лідер гурту KozakSystem Іван Леньо висловив думку, що більшість українських музикантів копіюють західних артистів. Чи погоджуєтеся ви з цим твердженням?

Ні, я не погоджуюся з його думкою, адже це зовсім не так. В Україні є безліч крутих виконавців, які є індивідуальностями.

У тур «Наші люди» ви брали з собою гурт Fontaliza. Чи продовжуєте з ними співпрацю? І кого б виділили з молодих гуртів на українській рок-сцені?

Так, адже в нас один директор. Щодо гуртів, то я зможу це сказати у вересні, після того, як зрозумію, кого можна виділити.
Які треки є безпосередньо у вашому плейлисті?

Якщо чесно, то я не слухаю зараз багато, адже це для мене зараз більше робота – я аналізую треки більше, ніж слухаю.

Женя, ви вже дебютували в кіно в фільмі «Правила бою». Можливо маєте пропозиції для зйомок в інших картинах?

Пропозиції є, але я відмовляюсь, бо не вмію цього робити.
На мою думку, ви досить непогано зіграли у дебютному фільмі. Можливо, отримували багато критики?

Отримали багато грошей (сміється, -ВН).

Напевно, питання про Євробачення вам вже набридли, але не можу не запитати: чи виступ на конкурсі дав вам якийсь поштовх вперед? Можливо, вас стали більше впізнавати закордоном?

Нічого не дав взагалі, окрім національної впізнаваності. Люди зрозуміли, хто ми.
O.Torvald є багаторічним учасником Бандерштату. Як за ці всі роки змінився фест?

Якісно та кількісно.
P.S. Під час інтерв’ю Женя Галич не відкидав можливості, що на «Бандерштаті» O.Torvald зіграє новий трек, однак хлопці все ж вирішили створити інтригу, адже робота над піснями з нового альбому ще попереду.

Біг та спілкувався Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото – Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus