USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Приємно працювати зі справжніми професіоналами», – півзахисник «Волині» Владислав Приймак

19 Листопада 2020 14:30
Півзахисник «Волині» Владислав Приймак, який раніше грав за франківське «Прикарпаття», київське «Динамо» та ФК «Львів», розповів про те, чого вистачило «Волині» у матчі проти «Вереса», про свій перехід у команду та новий колектив.

Із півзахисником спілкувалася клубна пресслужба лучан.

Владиславе, який настрій у команди після дербі? Чи вдалося морально відійти від поразки?

Було важко, адже налаштовувалися на гру проти «Вереса» трохи по-іншому, аніж на інші команди. Це потрібно було, у першу чергу, для вболівальників, і для нас ця гра була принциповою. Звісно, осад залишився, однак після того всього бруду, який був сказаний проти нас і тамтешніми вболівальниками, й різними інформаційними джерелами, ми вже чекаємо матчу-відповіді. Тож можна сказати, що той осад перетворився у спортивну злість та бажання у наступній грі відігратися.

Чого, на твою думку, не вистачило «Волині» у матчі проти «Вереса»?

Ну налаштовувалися ми максимально. Можливо, десь не вистачило концентрації, адже пропустили зі стандартів. І не вистачило, прямо кажучи, рівноцінного суддівства…

Розкажи, як взагалі у тебе з’явився варіант з «Волинню» і чи довго роздумував?

Варіант виник після того, як до мене зателефонував Василь Вікторович. У нас із ним була досить довга розмова, після якої я буквально хвилин десять подумав і дав відповідь «так». Після тієї розмови у мене не залишилося ніяких сумнівів, що і команда мені допоможе, і я, чим зможу, їй допоможу, тож я не сумнівався і поки що ні про що не шкодую.

Не важко було змінювати УПЛ на Першу лігу?

Можливо, спочатку в мене десь закрадалися такі думки – почекати на варіант з вищого дивізіону, однак тут я пересвідчився, наскільки все в Луцьку професійно, наскільки все відповідає рівню УПЛ. Я вважаю, що в Луцьку для неї є все, і лише нам з гравцями та тренерському штабу потрібно докласти максимум зусиль, щоб дійсно туди потрапити.

Однак, як бачимо, Перша ліга не така проста, навіть у порівнянні з елітним дивізіоном…

Я й сам одразу такого не очікував – тут немає особливого ставлення до лідерів. У кожній грі потрібно викладатися на максимум, а самі команди дуже бойові – навіть якщо десь у них менше майстерності, то за бійцівськими якостями ніхто нікому поступатися не хочу, й за рахунок цього кожна гра проходить дуже непросто.

Важко було зігруватися із нашою командою прямо під час сезону?

У «Волині», й не тільки на мою думку, зібрані хороші футболісти, багато з яких відповідають рівню Прем’єр-ліги, хлопці – професіонали у своїй справі, з ними було досить легко зігратися. Якщо у перших іграх було трохи нерозуміння одне одного, то з часом все налагодилося і результати не змусили себе чекати.

Як працюється із новим тренерським штабом на чолі з Василем Сачком?

Дуже приємне враження у мене склалися ще після першої розмови, і зараз в подальшому – лише хороші думки. Тренерський штаб завжди знаходить слова у непростих моментах, під час ігор та тренувань, вони у нас не тільки тренери, а й психологи, які завжди допоможуть розумними підказками, які в подальшому дають свій результат.

Як тобі наш колектив?

Звичайно, декого знав з хлопців, однак, як часто буває у новій команді – з частиною знайомився. Всі хлопці дуже хороші, з кожним днем ми стаємо все більш дружніми – це помітно на футбольному полі, під час тренувань та ігор, і також у побуті. Мені дуже приємно працювати зі справжніми професіоналами.

У нас ти поки що грав лише у центрі поля, однак є досвід гри й у обороні. Є у тебе якась найбільш комфортна позиція?

Останні роки два я граю на позиції опорного півзахисника. Мені подобається тут грати, мабуть, й більше ніж у центрі захисту, однак якщо виникне потреба, то я думаю, що для мене не буде проблем зіграти центрального захисника.

У деяких в іграх в тебе були дуже хороші можливості для дебютного голу, однак забити не пощастило. Як себе почував після тих моментів?

У мене зазвичай після кожної гри десь день-два йде її аналіз – я прокручую в голові епізоди, де я міг краще зіграти, аналізую, щоб в наступних іграх не припускатися тих самих помилок, стараюсь витискати максимум з кожного епізоду. І коли є моменти забити, однак я їх не використовую – це для мене досить болісно, однак протягом дня-двох я стараюся це проаналізувати, зробити висновки і забути, адже надто навантажувати себе цими думками також не можна.

Чи відчувається більше упевненості після ряду перемог та повернення «Волині» до верхів турнірної таблиці?

Звичайно, у кожного гравця після низки перемог, коли виходиш на наступну гру, немає ніяких думок про те, щоб не програти чи зіграти унічию, а думаєш про перемогу і про те, що ти дійсно можеш її досягнути. Тому це був тільки позитив для команди, і те, що ми програли у матчі проти «Вереса», я вважаю, в подальшому має продовжитися позитивними результатами.

Наступний суперник – «Прикарпаття» - не чужа для тебе команда. Відчуваєш напередодні якісь особливі емоції?

Якщо так згадати, то це в мене буде десь четверта гра проти «Прикарпаття», і друга – офіційна, бо ми у «Львові» грали проти них товариські матчі, а у офіційному матчі на Кубок ми грали з «Прикарпаттям» і програли. Особливих емоцій немає – просто хочеться перемогти, як і у кожній іншій грі. Звичайно, що у «Прикарпатті» є чимало моїх знайомих та друзів, з якими я спілкуюся і яких хочеться по-доброму обіграти. Якогось суперособливого налаштування немає – просто налаштовуємося тільки на перемогу.

Попереду – важка кінцівка футбольного року. Як налаштована наша команда і ти особисто?

Як колись один тренер казав – перші та останні ігри завжди дуже важкі. Адже під час перших ігор не всі можуть повноцінно ще вийти з відпустки, а в останніх іграх команда вже може бути думками у відпустці. Звичайно, в таких матчах завжди потрібна максимальна концентрація, віддача, адже й протягом сезону багато в кого накопичується втома – тому потрібно думати тільки про гру. А відпустка уже не за горами, й після цих матчів можна буде подумати, хто чим буде займатися під час відпочинку. Головне – піти на цей самий відпочинок із переможним настроєм!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus