USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Самі створили собі проблеми, тепер зобов’язані перемагати «Минай», – півзахисник «Волині»

12 Серпня 2020 22:14
Півзахисник «Волині» Артур Рябов розповів про перемогу ФК «Волині» у 29 турі, про тренування, очікування від протистояння з «Минаєм» та про те, як працюється під керівництвом Андрія Тлумака.

Із футболістом спілкувалася пресслужба луцького клубу.

– Задоволений, що авторитетні спеціалісти відзначили мою гру, – говорить 20-річний гравець, якого визнали героєм 29-го туру. – Переповнюють позитивні емоції. Хочеться подякувати тренерському штабу, який мені довіряє і надає шанс проявити себе. Не хочу виділяти свою гру, адже героями стала вся наша команда. Весь колектив працював на результат і дякувати Богу, нам все вдалося. Перша половина зустрічі була дуже складною, але головне, що не опустили руки, гнули свою лінію і забили три м’ячі.

– На матч з Гірником-Спорт команда виходила без права на помилку. У психологічному плані це на вас тисне чи навпаки, додає концентрації у кожному епізоді?

– Дійсно, зараз на команді лежить великий тягар відповідальності. Маємо у кожному матчі перемагати, а також розраховувати на втрату залікових пунктів прямими конкурентами. Важливо, що з перших хвилин вдалося відкинути всі зайві думки і здобути важливі залікові пункти. Було непросто, але ми перетерпіли складні відрізки у матчі і у другій половині зустрічі досягли свого. Після двох забитих м’ячів віддали ініціативу, заграли другим номером. Для нас було важливо втримати переможний результат. Третій м’яч вже забили за рахунок швидкої контратаки.

– У цьому матчі ви віддали дві результативні передачі та зацементували центр поля. Можна сказати, що це ваш найкращий із 24-х матчів у сезоні?

– Не можу сказати, що цей матч був найбільш пам’ятним для мене. Ідеальних матчів не буває, треба завжди шукати помилки у своїй гри і рухатися уперед. Мої найкращі матчі ще попереду, але добре, що вдається вдосконалюватися і приносити користь команді.

– У компенсований час ви віддали майстерну передачу на Кобзаря, який поставив крапку у матчі. Награєте такі комбінації?

– Якщо відверто, то у тому епізоді хотів самотужки обіграти двох захисників, моя передача не була акцентованою. Добре, що Богдан підібрав м’яч, адже я вже не встигав. Гравець Гірника-Спорт залишився ближче до своїх воріт, таким чином Богдан уникнув офсайду і відправив м’яча у сітку, не залишивши шансів воротареві. Фортуна нам дещо посміхнулася у тому моменті.

– Привітали Богдана з його дебютним м’ячем у Першій лізі?

– Звісно, я не міг не привітати свого партнера по команді. Для нього цей забитий м’яч став пам’ятним та надзвичайно важливим. Разом із хлопцями у роздягальні притравили нашого молодого нападника. Впевнений, що він ще заб’є багато м’ячів, які принесуть користь команді. Вірю, що все у нього буде добре і про Кобзаря дізнається вся Україна.

– Як молодому футболісту вдається витримувати такий складний графік? Вистачає часу на відновлення?

– На жаль, не маємо всіх найкращих умов для відновлення на кшталт кріосауни. У Волині все набагато простіше. Після кожного тренування стоять бочки з льодом, у яких ми відновлюємося. Зараз дуже важливо правильно харчуватися, відпочивати. За своїм харчуванням повинні самі слідкувати, адже всі професіонали, тому намагаємося не вживати шкідливу їжу. Читаємо багато інформації з цього приводу.

Звісно, лікар дає гравцям різні вітаміни, амінокислоти, адже без цього вже складно уявити професіональний спорт. Найголовніше, що ці процедури допомагають нам тримати себе у тонусі та витримувати такий складний графік.

– Ви починали сезон, виходячи на заміни, але вже в листопаді стали міцним гравцем основи...

– Для кожного футболіста, а особливо молодого, важливо, коли він відчуває довіру тренера. Віра тренера додає мені впевненості у власних силах. Розумію, що не маю підвести тренера та команду. На кожному тренуванні та під час матчів викладаюся на максимум своїх можливостей. Якщо тренер бачить, що ти багато працюєш, дограєш у кожному епізоді, то він обов’язково відзначить тебе і надасть шанс. Вважаю, що кожен професіональний футболіст має завжди викладатися на повну попри його статус.

– Як вам працюється під керівництвом Андрія Тлумака. Він уміє розкривати молоді таланти?

– Мені дуже подобається тренувальний процес Андрія Тлумака. У нього сучасний погляд на футбол, він чергує роботу з м’ячем та вправи на витривалість. Звісно, зараз не має великої кількості силової роботи, адже за такого складного графіку треба встигнути відновитися та тактично підготуватися до гри. Важливо, що наш тренер дає шанс проявити себе молодим хлопцям. Тлумак поважає молодь і довіряє їй. У ситуації, коли немає права на помилку, тренер не боїться давати ігрову практику молодим гравцям. Намагаємося своєю грою не підвести тренера і довести, що гідні виходити у стартовому складі. Гріх не скористатися таким шансом.

Звісно, за такого графіку важливо грамотно проводити ротацію і не в останню чергу через це ми отримуємо свій шанс, адже вікові гравці не можуть відіграти всі матчі.

– Волинь невдало розпочала літню частину сезону. У чому причина такого старту та за рахунок чого вдалося суттєво додати у якості гри?

– Можливо, надмірна відповідальність за результат негативно вплинула на нас. Необхідно було перемагати у кожному матчі і на жаль, ми не впоралися з цим хвилюванням у стартових матчах. Перед грою з Агробізнесом скоріш за все перегоріли. Важливо, що у заключних матчах вдалося зібратися і вже зараз демонструємо свій найкращий футбол. Наш девіз: один за всіх і всі за одного. Залишилася найважливіша гра з Минаєм, на яку маємо налаштуватися і перемогти.

Можливо, навіть за мотивами виступів Волині у цьому сезоні знімуть фільм у майбутньому про драматизм у спорті (посміхається).

– У заключному матчі сезону ви зіграєте проти «Минаю». Які очікування від протистояння?

– На жаль, самі собі створювали проблеми, багато залікових пунктів втратили у матчах, де мали перемагати. Хочемо своєю грою довести, що гідні грати у Favbet Лізі. Головне, вийти і з перших хвилин демонструвати свій найкращий футбол. Розуміємо, що нам буде непросто, адже Минай дуже сильний суперник. Сподіваюся, що зможемо досягти своєї мети. Знаємо як перемагати Минай.

На теоретичних заняттях розібрали сильні та слабкі сторони ужгородців. На жаль, гратимемо на виїзді і це однозначно перевага для Миная, проте вірю, що наша команда зможе перемогти. До речі, це буде перший наший матч, у якому використовуватиметься система VAR. Вважаю, що використання системи VAR допоможе зменшити кількість помилок арбітрів, адже це надзвичайно важливий матч і хочеться, щоб усе вирішилося у чесній боротьбі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вболівальник Показати IP 12 Серпня 2020 22:58
При чому тут Минай? То нічого, що ви на 5 місці?
марадона до Вболівальник Показати IP 13 Серпня 2020 00:28
ти чорт,а не уболівальник...
Остап Вакарчук Показати IP 13 Серпня 2020 07:56
Розклад буде такий: ФК "Інгулець" переможе ФК "Балкани", набере 62 бали, закріпиться на першому місці та буде очікувати нагородження золотими медалями. ФК "Рух" переможе ФК "Авангард" і ФК “Металург», набере 61 бал, вийде на другу сходинку турнірної таблиці та буде очікувати нагородження срібними медалями. ФК "Волинь" переможе ФК "Минай", набере 60 балів підніметься на третю сходинку турнірної таблиці та буде очікувати нагородження бронзовими медалями. Денис Кожанов у поєдинку з Минаєм заб"є вирішальний гол та з 19-ю забитими м"ячами очолить переможну гонку в якості лідера-бомбардира Першої Ліги та отримає відповідний приз.
Ау до Остап Вакарчук Показати IP 13 Серпня 2020 18:16
І шо? Кожанову вже 2 треба забивати. Походу Волинь ще пропустить. Так що ПЛ тільки сниться нам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus