USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Санкції проти РФ, Мінський процес і «Крим — це Україна». Головні тези з інтервʼю Зеленського

18 Червня 2019 11:19
Президент Володимир Зеленський напередодні зустрічі з канцлеркою Ангелою Меркель дав інтервʼю німецькій газеті Bild. Журналісти питали його про переговори з Росією та ситуацію в Криму та на Донбасі. theБабель наводить головні тези з інтервʼю.

Про очікування від Меркель

Зустріч із Меркель має відбутись у вівторок, 18 червня. Зеленський заявив, що говоритиме з нею про підтримку України та посилення тиску на Росію.

«Українці сподіваються, що Ангела Меркель допоможе моїй країні протистояти викликам, що стоять перед нами. Ми впевнені, що політика санкцій повинна залишатися до відновлення територіальної цілісності та суверенітету України. Ми також потребуватимемо допомоги у глибоких структурних реформах, які ми починаємо. Ми також бачимо загрози в енергетичному секторі через «Північний потік — 2», який завдає шкоди енергетичній безпеці України та Європи», — відповів Зеленський на питання, чого очікує від Німеччини.

Про санкції проти Росії

Зеленський висловився про деяких німецьких політиків, які виступають за послаблення санкцій проти Росії. Він заявив, що вважає це неприпустимим.

«Моя позиція ясна та проста. Санкції є єдиним важелем для звільнення окупованої території, відновлення нашої територіальної цілісності та суверенітету, повернення нашого народу», — сказав Зеленський.

За його словами, якщо санкції зараз не працюють, їх треба посилювати.

Про Путіна

Журналісти запитали Зеленського, що б він сказав президенту Росії Володимиру Путіну при першій особистій зустрічі. На це він відповів, що почав би з того, що «Донбас і Крим — це Україна».

Про команду та звʼязки з Коломойським

Журналісти запитали, чому в його команді опинилися люди з оточення олігарха Ігоря Коломойського (Зеленський призначив головою Адміністрації президента Андрія Богдана, який був особистим юристом Коломойського). На це Зеленський відповів, що «таких там немає».

«Моя президентська команда складається з професіоналів, які не мають жодного корупційного минулого та зв'язків зі старою елітою. Це люди, яким я довіряю, тому що працював з ними в бізнесі та в політичній кампанії. На них не впливають олігархи або хтось зі старих еліт», — сказав Зеленський.

Про Мінський процес

Зеленський каже, що вірить у Мінські переговори та вважає, що це вирішить конфлікт на Донбасі. Втім, він розглядає й інші формати.

«Ми відновлюємо його для проведення переговорів про припинення вогню та звільнення ув'язнених. Але ми не можемо чекати ще 5 років, тому що українці вмирають щодня. Якщо нам доведеться, ми вивчатимемо будь-який інший шлях для переговорів, або в «нормандському», або в іншому форматі», — сказав Зеленський.

Автор: Катерина Коваленко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 18 Червня 2019 11:32
Что бы сказал Зе Путину? Вопрос риторический. Для начала нужно чтобы состоялась встреча. ..
Лучанин до 777 Показати IP 18 Червня 2019 12:33
Уявляю у 2-ій світовій війні зустріч представника коаліції з гітлером
777 до Лучанин Показати IP 18 Червня 2019 20:16
а тут и представлять не надо.американцы вели переговоры в 45 ,пока советские войска готовились штурмовать берлин ,а вы ,если собрались брать москву,то надо поскорее,потому что теряем людей и территорию.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus