USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сергій Шкода: «Працюю в окрузі, щоб зламати шаблон про «передвиборного депутата»

24 Квітня 2017 18:44
Сергія Шкоду, депутата Луцької міської ради від фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», в його виборчому окрузі №13 знають чимало місцевих мешканців. В гуртожитку №6 на вул. Стрілецькій жителі охоче діляться позитивними враженнями про депутата, мовляв, нарешті маємо такого, якого знаємо, із яким спілкуємося і який реально щось робить. У приватному секторі й інших ділянках округу вже реалізовано чимало ініціатив Сергія Івановича. Але досягненнями він вихвалятися не любить, мовляв, значно більше треба зробити. А те, що здійснив, – лише початок.

– Сергію Івановичу, про які здобутки за час депутатської діяльності розповісте?

– За перший рік роботи депутатом я й сам пройшов хорошу школу, і водночас навчився ефективно співпрацювати із мешканцями мого округу, вирішуючи їхні нагальні питання. Вже зроблено чимало. Це і ремонти прибудинкових територій, і облаштування дитячих майданчиків, і реалізація численних депутатських звернень та запитів. Варто окремо виділити більш глобальні питання, корисні для громадськості, над якими працюю.

Зокрема, продовжую відстоювати право мешканців військових гуртожитків стати повноправними власниками їхніх помешкань. Це найбільш реальний метод забезпечення родин житлом.

Ще в минулому році депутати Луцької міської ради проголосували за поданий мною проект рішення про надання згоди на передачу військових гуртожитків у міську комунальну власність.

Ведеться робота по реалізації цієї ініціативи. Процедура передачі дуже складна, у ній залучено чимало державних структур. Рішення про передачу майна має прийняти Кабінет Міністрів. Для сімей військових це питання – одне із найболючіших, тож робитиму усе можливе, аби прискорити процедуру і довести справу до позитивного результату. Реалізація такої передачі стане першим кроком для надання можливості приватизації мешканцям приміщень. Аби хоч якось їм допомогти та підтримати, спільно з жителями ми полагодили вхідні двері, відремонтували дорогу. Дуже приємно, що люди всіляко допомагали і брали участь в роботах. Ми налагодили хороші дружні стосунки, постійно співпрацюємо, можна сказати, мене там знають. Я теж в минулому військовий, тож мені ці люди близькі, а їхні проблеми зрозумілі.

Наступна ініціатива – розробка схеми руху транспорту. Ініціював це питання, оскільки в місті давно назріла необхідність впорядкувати і структурувати дорожній рух, вулиці, перехрестя, навантаження на автошляхи, здійснити правильний розподіл транспортних маршрутів, аби усунути затори і забезпечити достатній злагоджений рух громадського транспорту. Схема дасть можливість вирішити ці та чимало інших важливих питань. Буде впорядковано рух пасажирського, вантажного транспорту Луцька, здійснюватиметься регулювання дорожніх розв’язок, світлофорів відповідно до встановлених стандартів і вимог. Відстояв необхідність виділення коштів на реалізацію цього проекту. Зараз він у процесі розробки. Сподіваюся, в наступному році схема запрацює.

Вважаю за необхідність узятися за розробку цього року схеми санітарної очистки міста, яка дозволить визначити і контролювати правильне розміщення смітників у визначених для цього місцях. Зараз у цій сфері – повний безлад. Ніким не контролюється, де конкретно мають стояти контейнери, їх перетягують із місця на місце кожен на власний розсуд. Однак існують відповідні санітарні норми їхнього розміщення, які мають бути дотримані. Для кожного житлового масиву потрібно чітко визначити необхідну кількість сміттєвих контейнерів, а в місті вздовж тротуарів та в громадських місцях розрахувати та встановити достатню кількість урн. Усе це можна довести до ладу саме із допомогою єдиної затвердженої схеми.

– Які роботи здійснюєте по Вашому округу?

– Буде здійснено поточний ремонт дороги по вулиці Офіцерській. Минулого року мешканці за моєї підтримки вже облаштували там дитячий спортивний майданчик. Також тут необхідно замінити водопровід. Думаю, через деякий час нам це вдасться.

Ще у минулому році ініціював реконструкцію прибудинкових територій будинків 31-43 по вулиці Стрілецькій. Нині роботи там ведуться, замінено асфальт, облаштовуються дворові території, найближчим часом ремонт прибудинкових територій буде завершено. Тротуари на цій території планували покривати асфальтом, але, враховуючи побажання місцевих мешканців, мені вдалося ініціювати облаштування тротуару бруківкою.

Також по вул. Стрілецькій розміщене аварійне приміщення, що належить «Укрзалізниці». У розбиті вікна залазили діти, місце загрожувало небезпекою. Підготував депутатське звернення, за яким відразу ж відбулось замуровування вікон й інших проходів, котрі убезпечили споруду.

«Вважаю, що давно прийшов час узятися за виведення комунальних підприємств із боргових ям»

– Як депутат Луцької міської ради, які глобальні проблеми міста вважаєте першочерговими, і якими бачите їхні рішення?

– Вважаю, що вже давно прийшов час узятися за виведення комунальних підприємств із боргових ям. Переконаний, що при правильній і прозорій організації роботи, приміром, на ДКП «Луцьктепло», можна організувати все так, що підприємство зароблятиме саме на себе і стане прибутковим. Всі комунальні підприємства повинні не тільки використовувати бюджетні кошти, але і заробляти самі на себе. Маємо хороший приклад – державне підприємство «Комбінат шкільного харчування» під керівництвом Світлани Василівни Шмідт, яке є повністю самоокупним, прибутковим. Усі комунальні підприємства можуть бути прибутковими, особливо якщо врахувати наявність у них бази, фахівців, обладнання. Просто потрібно правильно спрямувати й організувати роботу. Кошти на комунальних підприємствах повинні використовуватися ефективно.

Всі ремонтні роботи мають проводитися із залученням власних працівників, а не через замовлення послуг у інших організацій.

– На Вашу думку, у чому причина збитковості комунальних підприємств?

– Насамперед – у неефективному менеджменті. Адже керівники підприємств мають бути менеджерами, зацікавленими в результаті своєї роботи та розвитку підприємства, а не директорами!!! А можливості вивести в плюс такі підприємства – величезні. Якщо я зумів створити і розвинути підприємство з нуля, не маючи бази, команди чи ефективного обладнання, то мати все для розвитку і не заробляти, а руйнувати при цьому – це нонсенс.

Можливі причини цього явища – непрофесійність керівництва, халатність, або ж банальне витрачання коштів у корисливих цілях, що є злочином.

При цьому потреба в бюджетних коштах на цих підприємствах постійна. Так, ДКП «Луцьктепло» просило позбавити їх від орендної плати, а це – величезні надходження до місцевого бюджету. При цьому не додавалась звітність про те, куди ж будуть спрямовані зекономлені кошти. Ми прийняли це рішення, однак із умовою детального звіту про цільове використання цих грошей.

Не можуть збиткові підприємства просто сидіти і чекати, поки їм щось дадуть, допоможуть, піднімуть. Що вони самі для цього роблять? Нічого. Переконаний, що при правильному підході можна вивести із кризи будь-яке комунальне підприємство.

«Безвідповідальність – це проблема цілої країни»

– Мабуть, випадки своєрідної халатності у діяльності збиткових підприємств Вам зустрічалися?

– Так, і не тільки мені. Візьмемо ті ж тролейбуси. Часто можна спостерігати, що вони курсують із розбитою підвіскою, яка сильно торохкотить. Якщо її не відремонтувати, то розбивається і корпус, і загалом увесь тролейбус нищиться. Коли не буде відремонтована якась певна деталь, на яку не потрібно затрачати багато коштів, то через деякий час знадобиться вкласти в рази більше на ремонт цілого тролейбусу. Краще, щоб зламаний тролейбус не курсував маршрутом, аніж використовувався із пошкодженнями. Маючи в тролейбусному свою мийку, чому не використовувати її, надаючи платні послуги? Чому не заробляти на ній гроші? Ці приклади підтверджують, що ефективний менеджмент в управлінні відсутній. А загалом безвідповідальність – це проблема усієї нашої країни. Дуже багато людей просто чекають, що хтось прийде і щось зробить. А якщо вже керівник має таке мислення, то він не повинен бути керівником.

– Як фахівець в сфері енергозбереження, які найбільші проблеми цієї галузі спостерігаєте в місті?

– Система опалення міста не збалансована. Велика проблема і у непрацездатності балансувальних кранів, які б забезпечували розмірене постачання теплоносія із котелень у багатоповерхівки. Бо нині він однаковим потоком постачається на всі будинки – що на триповерхові, що на дев’ятиповерхові. Через відсутність балансувальних кранів, при виникненні проривів немає можливості зменшити потік води, перекривши крани, тим самим збалансувати розхід теплоносія. Заміна цих кранів може бути здійснена за порівняно доступні кошти, а виконати ці роботи могли б працівники тих же підприємств. Можна закупити ці крани не із накруткою в 40-50%, а вийти напряму на виробника. Ця ситуація – як приклад. При бажанні подібні випадки крок за кроком можна вирішувати власними силами.

«ОСББ – це хороший стимул для економії»

– Чи Ви прихильник поширення у місті ОСББ?

– Так, метод, коли люди об’єднуються і дбають про власне житло, будучи зацікавленими в результаті, уже давно позитивно зарекомендував себе. ОСББ – це хороший стимул для економії. Той же лічильник – це не просто засіб обліку енергії, але і привід для того, щоб свідомо ставитися до споживання енергоносіїв і економити. Він не просто рахує тепло, але і стимулює людей менше витрачати. Якщо немає лічильника тепла, жильцям яка різниця, скільки тепла використано. А коли лічильник рахує, люди відразу стають активними, турбуються, щоб зайвого не переплатити. Так само й ремонт будинків – люди вкладають свої кошти, відслідковують процес, зацікавлені в результаті. Відповідно і якість ремонтних робіт значно краща, ніж коли питання ремонту просто перекидають на ЖКГ, при чому люди не контролюють ані грошового потоку, ані якості виконаних робіт.

– На Вашу думку, що є запорукою більш активного розвитку Луцька?

– Насамперед розвиток і сприяння будівництва, розбудови Луцька – житлових масивів, торгових центрів тощо. Будівельна галузь – основа, яка підтягує всі інші напрямки. Тобто, коли зводиться будинок, навколо нього виростає ціла інфраструктура – магазини, супермаркети, школи, садочки. Будівництво – це рушійна сила економіки.

– Яка Ваша мета у більш глобальному значенні, як депутата Луцької міської ради?

– Насамперед – змінити думку людей і ставлення до депутата. Власним прикладом стараюсь показати виборцям, що депутата вони можуть бачити не тільки перед виборами, але впродовж усього терміну його роботи. Що депутат – відкритий і доступний для людей, знає проблеми свого округу і ефективно вирішує їх у співпраці із мешканцями. Так, до речі, і повинно бути скрізь.

Місто – це величезне підприємство. У ньому просто потрібно навести лад, а для цього повинні працювати відповідальні, прогресивні й активні люди, об’єднані в команду.

– Чи часто до Вас безпосередньо звертаються за допомогою мешканці округу?

– Так, постійно. Багато хто телефонують безпосередньо до мене. Я відкритий для виборців, постійно веду прийом громадян у моїй громадській приймальні. Адреса приймальні: Луцьк, вул. Генерала Шухевича, 6. Графік прийому: 2-ий, 4-ий четвер місяця із 14.00 до 18.00.

Ольга Федоренко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
стрілецька,6 Показати IP 24 Квітня 2017 23:19
Шановний депутате, то коли ж нарешті до гуртожитку буде нормальна асфальтована дорога???? Чи ви вважаєте, що нам достатньо знятого старого дорожнього покриття зі сміттям, яке розсипали по центральній дорозі ??? Ви обіцяли нам допомогти, то будь-ласка ВИКОНУЙТЕ СВОЇ ОБІЦЯНКИ!!!!!!! Посприяйте в асфальтуванні дороги до нашого гуртожитку, бо ваш звіт про проведену роботу вже є, а МИ ТАК І ЗАЛИШИЛИСЬ БЕЗ БЛАГОУСТРОЮ ПРИБУДИНКОВОЇ ТЕРИТОРІЇ !!!!!!!
Анонім до стрілецька,6 Показати IP 25 Квітня 2017 11:07
Шановний, ідіть клянчити асфальт у міністерства оборони, яке повинно вас утримувати. Чому це ви вирішили, що вам хтось повинен зробити ремонт дороги за гроші з міської казни??? Може вже пора самому підняти дупу і щось зробити, замість того щоб когось ганити?
Сергій Шкода до стрілецька,6 Показати IP 25 Квітня 2017 12:31
Усе, що обіцяю виборцям, виконую по мірі можливостей, і дуже вдячний тим людям, які звертаються до мене напряму, приходять у приймальню і ми спільно знаходимо вирішення питань, а не намагаються лише критикувати, ховаючись за псевдонімом. Жодне зі звернень мешканців не лишаю без уваги. А щодо дороги до гуртожитку по вул. Стрілецька, 6, повідомляю – ця територія належить Міністерству оборони, тому робити там дороги міська влада не має можливості. Було прийнято рішення засипати ями і вирівняти дорогу, щоб нею принаймні можна було рухатися, адже досі багато років ця проїжджа частина лишалася розваленою і практично непридатною до пересування. Свого часу я обіцяв мешканцям гуртожитку поставити нові двері, облаштувати вхід, і виконав це, а нині працюю над тим, щоб передати військові гуртожитки у приватну власність родинам військовослужбовців. Це тривалий бюрократичний процес, який вимагає часу, однак я підключаю усі можливі ресурси, аби довести справу до результату і забезпечити сім’ї військових власним житлом. Тоді можна буде і дороги ремонтувати, і вирішувати інші питання на правах власників. Крім того я відкритий для людей, веду прийом громадян по вул. Генерала Шухевича, 6. Графік прийому: 2-ий, 4-ий четвер місяця із 14.00 до 18.00. Тож якщо бажаєте розповісти про свою проблему чи висловити незадоволення, можете зробити це безпосередньо на зустрічі.
Луч Показати IP 24 Квітня 2017 23:22
Тільки вибори на носі, так і статті...
Лучанка до Луч Показати IP 25 Квітня 2017 11:08
Погано Ви слідкуєте за ЗМІ...
Лучанин Показати IP 25 Квітня 2017 10:12
Знаю Сергія Івановича, як людину діла, який завжди відповідає за свої слова. Вам щиро вдячний за допомогу і підтримку. Побільше б таких людей, які працюють і мають результати.
До аноніма Показати IP 25 Квітня 2017 11:46
Там живуть учасники ато
Комар до Шкоди Показати IP 25 Квітня 2017 12:16
Я з ато не вилазю починаючи з 2014 року і маю ще асфальт клянчити.
Я Показати IP 26 Квітня 2017 21:58
Чув що Шкода С.І. вам вхід в гуртожиток зробив та вирішує питання, щодо передачі військового гуртожитку на Стрілецька 6 від МО України до Луцької МР. Рахую що він виконує свої обіцянки. Неодноразово збирав людей для спілкування, щодо вирішення проблемних питань. Так тримати!
Комар Показати IP 26 Квітня 2017 22:58
Міністр оборони не заважає зробити дорогу ,вхід, капремонт і євроремонт гуртожитка.Якщо гуртожиток приватизувати учасниками ато тоді де жити іншим хто прийде на їх місце ,це службове житло , чи може Шкода ще з таким підходом й аеродром приватизує,казарми,склади РСП (КГС) ну і т.д.
Олена Комар Показати IP 27 Квітня 2017 09:23
Може вже досить використовувати прізвище Комар в коментарях. Шочеш пред'яву виставити - пиши під свом прізвищем. Переключись на когось іншого. Свої житлові та побутові питання ми вже якось без " умняцких " коментарів повирішуємо.
саня Показати IP 27 Квітня 2017 11:45
під Комаром пише якесь лайно, яке поливає усіх брудом і пише нісенітниці. МО і має робити там дороги, забезпечувати воїнів житлом, бо ці ділянки вилучені у громади міста, а виділяються на нього мільярди, яке Полторак і Порошенко крадуть. А Ви Шкоду винним робите.... Ід*от, а не Комар
Тепловой насос Зверь Показати IP 27 Квітня 2017 16:45
Говорил тебе -"Не иди в политику" Видишь -ты рвешь и на изнанку выворачиваешься а тебе вот так! Уверен -что если бы все от тебя зависело - то за неделю порядок навел бы. А так как в стране бардак-то соответственно все через Ж...ПУ. Не обращай внимания! Все правильно рулишь.
Тепловой насос Зверь Показати IP 27 Квітня 2017 16:46
Да ! и еще - есть телефон -парни наберите не позорьтесь.
жора Показати IP 7 Травня 2017 11:46
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus