USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Сільський дитсадок отримав розвивальні меблі та новенькі ліжечка

30 Листопада 2017 20:04
Дошкільнята, які відвідують Боблівський дитсадок, змалку визначаються з майбутньою професією. А зробити правильний вибір їм допомагає Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Саме за фінансової підтримки Фонду у сільський дошкільний заклад придбали розвивальні меблі та новенькі ліжечка.

Тепер під час ігрових занять хлопчики та дівчатка опановують ази професій медика, перукаря та кухаря. Діти вправно роблять зачіски, готують їсти і лікують хворих, інформують у прес-службі Фонду.
Зауважимо, що у Боблах уже мають досвід результативної співпраці з Фондом. Минулоріч у місцевій школі реалізували проект, що передбачав придбання мультимедійного комплексу. Активна громада давно зрозуміла, що під лежачий камінь вода не тече. Тому ще в 2012 році в селі створили громадську організацію «Моноліт», яка активно займається проектною діяльністю. Результати роботи «Моноліту» говорять самі за себе: у місцевій ЗОШ I-III ст. відремонтували спортзал, санвузли й душові кабіни. А ще перекрили дах і встановили 14 сонячних батарей. Згодом активісти вирішили оновити матеріальну базу дитсадка.
- У квітні в Турійське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» завітали Боблівський сільський голова Сергій Кисель та завідувачка ДНЗ Олена Пащук. Вони запропонували на розгляд проект, що передбачав придбання у дитсадок нових ліжечок та розвивальних меблів, – розповідає Олена Мазурак, представник районної організації УКРОПу.

Заручившись підтримкою Фонду, який оплатив 53 відсотки вартості проекту, ініціативна група залучила до співфінансування сільську раду та місцевих підприємців.

За словами сільського голови Сергія Киселя, місцеві активісти мають задум реалізувати з Фондом наступний проект у 2018 році. «Люди зрозуміли, що співпрацювати з фондами вигідно. Певну суму дають благодійники, долучаються підприємці і жителі села. Спільно ми робимо корисні справи для громади», – каже Сергій Кисель.

Боблівський дитсадок розташувався в одному приміщенні зі школою. Нині його відвідують 25 малюків, хоча на території сільської ради налічується 48 дітлахів дошкільного віку. У селі є просторе двоповерхове приміщення дитсадка, розраховане на три групи. Однак воно 14 років не опалюється, відповідно, потребує капітального ремонту. А це – непідйомні кошти для громади.

- Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» наші малюки сплять на новеньких ліжечках. Старі вже були в такому стані, що ми боялися, аби вони не розсипалися. Дуже дякуємо за стіночки для сюжетно-рольових ігор, де діти можуть знайомитися з різними професіями та вчитися, як себе поводити в громадських місцях. Наші вихованці щодня з задоволенням граються, їхні очі сяють від щастя. А це для дорослих – найголовніша подяка, – наголошує Олена Пащук, завідувачка ДНЗ с. Бобли.

Координатор проекту, представник районної організації партії «УКРОП» Олена Мазурак зазначає: спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» у дитсадках Турійщини районі вже реалізовано сім проектів. Зокрема, у Боблах оновити матеріальну базу ДНЗ вдалося завдяки співпраці Фонду, сільської ради та місцевого агропідприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus