USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Там було багато алкоголіків», - мама 17-річної волинянки, яку вночі висадили з автобуса

17 Жовтня 2017 17:12
Мама дівчини, яку вночі водій автобуса висадив із пільговим квитком, розповіла про подробиці інциденту. З її слів, місце, де залишили її дитину, було небезпечним - коли вона приїхала, там було багато алкоголіків. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Нагадаємо, 16 жовтня водій автобуса «Нововолинськ – Київ» пізно ввечері висадив за містом 17-річну дівчину із квитком, який вона придбала за посвідченням дитини з багатодітної сім’ї. Селищний голова Благодатного (у складі Нововолинської міської ради Волинської області) Олександр Топорівський цього приводу скерував письмове звернення голові Укртрансбезпеки Михайлові Ноняку, та сподівається, що водій і перевізник понесуть відповідальність.

Як розповіла мати дівчини Наталя Скібук, автобус проїхав відстань від автостанції до 15 мікрорайону, після чого водій зупинився і сказав, що автобус далі не поїде, поки дівчина не вийде.

«Він висадив її на виїзді з міста. Я приїхала, там було багато алкоголіків, там було небезпечно», – розповіла Наталя Скібук.

Вона також додала, що спілкувалася з директором Володимир-Волинського АТП-10707, якому підпорядкований маршрут, і той сказав їй, що він «не такий багатий», щоб возити пільговиків, та заявив, що його АТП по пільгах перевозить лише учасників АТО. На підтвердження своїх слів вона надала ZAXID.NET запис розмови з директором підприємства.

Заступник директора підприємства Олександр Книш заявив ZAXID.NET, що на автостанції не мали права продати квиток за таким посвідченням.

«Вони знають, що ми за такими посвідченнями не возимо, тож не повинні були продати їй квиток», – сказав Книш і додав, що підприємство не перевозить пільговиків (крім учасників АТО), оскільки держава не відшкодовує вартості перевезення.

Між тим стаття 13 закону «Про охорону дитинства» визначає, що пільги дітям з багатодітних сімей передбачають безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньорайонних, внутрішньо- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 17 Жовтня 2017 21:52
Водій автобуса та властник маршруту рідкісні контрацептиви, маршрут нажаль не передадуть іншому ПП...а як же європейські цінності??? За обома як мінімум куча штрафних санкцій плаче...а в ідеалі тюрма..но не в цій країні(
Олена Показати IP 17 Жовтня 2017 23:26
Водій вчинив подвійну підлість
Артем Показати IP 18 Жовтня 2017 03:50
Хотів у Ковелі взяти квиток до Луцька на потяг по посвідченні. Так касир сказав, що не продаються пільгові квитки
Сергій Показати IP 18 Жовтня 2017 09:14
Читайте уважніше.Проблема в тому.що держава зобов"язала перевізників безкоштовно надавати послуги перевезення різним категоріям пільговиків,натомість мала компенсувати перевізникам суми ,що не були сплачені пасажирами-пільговиками,але як завжди,не дотрималась зобов"язань.То чи мають приватні перевізники займатись благочинністю?Просто подумайте.
ще один сергій до Сергій Показати IP 18 Жовтня 2017 13:28
Чому а/с-ція продала квиток? Нехай розбираються між собою, чому за це повинен вдповідати кінцевий споживач?
Небайдужа до Сергій Показати IP 20 Жовтня 2017 16:19
А що перевізника хтось силою заставляє їзиди ? Чи він не знав які категорії пільговиків існують і як ті пільки відшкодовуються? А так взявся за саме таку роботу - роби , а ні до побачення. А крім того чому не вказали прізвище цього горе-водія? А ще бажано номер його банківської картки , щоб ми всім миром перерахували кошти йому , щоб вже нажерся нарешті,
Беріть Показати IP 18 Жовтня 2017 14:28
той квиток, запис розмови з ср?ним директором, бажано свідків з того автобуса і прямісінько в суд з позовом про завдання моральної шкоди і вимогою солідної компенсації за це, ще можна спробувати позов про залишення в небезпеці неповнолітньої дитини. Якщо , враховуючи всі факти, Ви не виграєте цей суд, то ми дика мумба -юмба, а не центр Європи і не в Європу нам іти, а в глибоку ж...пу.
Олег Показати IP 19 Жовтня 2017 18:32
Я вважаю, що батьки, перед тим як заводити багато дітей, повинні подумати чи зможуть вони їх прогодувати в такій кількості. Це безвідповідально і непорядно перекладати свої обов"язки на чужі плечі. Якби автобус був державний тоді будьласка, а приватний перевізник немає пільг на бензин та по сплаті податків.
Небайдужа до Олег Показати IP 20 Жовтня 2017 16:24
Напевно і в церкву ходиш хоч на паску? А таку єрість писати. Завтра повертатимешся ввечері - на тебе нападуть - та тобі в поліції пояснять - чому пізно ходиш? Сам винен і відмовлять. Чого в перевізники перся ? Не знав що до чого?.
Олег до Небайдужої до Небайдужа Показати IP 20 Жовтня 2017 19:34
Тоді треба бути послідовними у всьому. Чому в універмагах, супермакетах і на ринках не відпускають одежу, взуття та харчі таким багатодітним безкоштовно ? Легше всього придумати закон. А виконує хай хтось інший. П.М. А поліції я плачу зарплату з своїх податків, тому відмовити мені вони не мають права.
Мыкола Показати IP 19 Жовтня 2017 18:53
Ну так а чого ті перевізники невимагають у депутатів гроші за пільгові перевезення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus