USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку готуються до проведення чемпіонату Європи

7 Червня 2018 07:00
Керівництво Федерації легкої атлетики України – її президент Ігор Гоцул та генеральний секретар Михайло Медведь – відвідали з робочим візитом Луцьк. Він був присвячений приємній події – початку роботи над організацією проведення у столиці Волині командного чемпіонату Європи-2019 з багатоборств (Суперліга), право приймати який місто вибороло минулого тижня. Легкоатлетичних змагань такого рівня не проводили в Україні вже п’ять років!

– Треба створити оргкомітет, дирекцію, провести великий обсяг роботи, аби ці змагання пройшли на найвищому рівні, – розповідає Ігор Гоцул. – Представники провідних європейських країн, керівники ЄА та ІААФ, які прибудуть на чемпіонат Європи, мають отримати від візиту в Україну лише позитивні враження. Це і було предметом перемовин з керівництвом області, міста, ФЛА Волинської області. Готовність до якісної співпраці є від усіх сторін. Ми дійшли спільної думки, що оргкомітет Командного чемпіонату Європи буде створено безпосередньо в Луцьку, до нього увійдуть представники ФЛАВО, місцевих органів влади, структур, задіяних в організації чемпіонату. Наразі триває обговорення кандидатур, і найближчим часом буде затверджено склад оргкомітету виконавчої дирекції змагань. Також ми оглянули готелі міста, перевірили стан стадіону, інших об’єктів, які будуть задіяні під час чемпіонату. В більшості випадків залишилися задоволені побаченим.

– Чи відповідає кількість та зірковість місць у готелях Луцька вимогам, які висувають до змагань такого статусу, як чемпіонат Європи з легкої атлетики?

– Обираючи змагання, на які можемо претендувати, ми враховували, що починати потрібно з достатньо камерних турнірів. І чемпіонат Європи з багатоборств дуже для цього підходив. З одного боку – це дуже престижний і високого рівня старт, з іншого – буде лише вісім команд, у кожній – по вісім атлетів. Тобто через достатньо невелику кількість учасників це не найскладніші змагання з точки зору організації. Тому наявних у Луцьку готелів цілком достатньо і за кількістю, і за якістю. Щодо стадіону, то він потребуватиме невеликих косметичних змін. Ми обговорили, що саме і як має бути реалізовано в цьому сенсі, і оргкомітет чемпіонату Європи після початку своєї роботи затвердить вже детальний план підготовки, одним з аспектів якого буде і реконструкція «Авангарда».

– Куди гості командного чемпіонату Європи будуть прилітати?

– Основним аеропортом змагань визначено летовище Львова. Від нього до Луцька 130 км. Ми зустрічатимемо гостей, а також забезпечимо їм трансфер. Торік між містами зробили гарну дорогу, тож це буде цивілізована подорож. Також пропрацьовуємо варіанти зустрічі в аеропорту Києва. І ми, і легкоатлетичні команди з інших країн, коли подорожуємо світом, весь час стикаємося з проблемою доставки на змагання жердин. Аж ніяк не всі літаки і не всі авіакомпанії можуть забезпечити їх транспортування. Тому ми додатково проробляємо опцію відправки жердин в аеропорт «Бориспіль» і перевезення їх потім в Луцьк.

З керівництвом області та міста також обговорили багато питань, пов’язаних із заходами гостинності для команд, які прибудуть в Україну. Приймаючи такі змагання, ми маємо потурбуватися про це, щоб наші гості поїхали з максимально позитивними враженнями. Обговорили, поки що в першому приближенні, як максимально позитивно презентувати нашу країну, місто, область, показати гостям якісь цікаві речі. Також обговорювали питання залучення глядачів. Для нас це один з ключових моментів, оскільки Європейська Атлетика оцінює організацію проведення змагань за кількома компонентами, чи не найосновніший з яких – заповненість трибун. Усі наші зусилля з якісної організації можуть бути зведені нанівець, якщо «Авангард» буде порожнім. Отож, чимало часу приділили обговоренню концепції заходів, скерованих на те, щоб глядачі прийшли на стадіон, щоб їм там було цікаво.

Юрій Конкевич

Фото Микола Мартинюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хехъ Показати IP 7 Червня 2018 07:41
Легкая атлетика - царица спорта!!
—— Показати IP 7 Червня 2018 08:12
Я і не знав що столиця Волині, це Луцьк . Я думав що в Укр. Одна столиця...
хехъ до —— Показати IP 7 Червня 2018 10:35
век живи- век учись! дальше знаете...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus