USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні спочатку треба впровадити страхову медицину, а вже потім реформи, – Ігор Палиця

19 Вересня 2017 11:29
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця переконаний, що нинішні медичні реформи – це знущання над українцями.

Про це він заявив під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» 14 вересня, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Нинішня медична реформа, яку активно проваджують чиновники, діє в країнах, де практикується медичне страхування. Для українців новий порядок отримання лікування стане черговим знущанням.

«Чому сьогодні людина з Америки з незрозуміло яким дипломом, виконуючи обов’язки міністра, розповідає як в нас має бути. Так, безумовно, в США ця програма працює, але там є страхова медицина, і люди знають, що коли вони платять із зарплати на страхування, то вони отримують у лікарні всі послуги безкоштовно. Але в нас цього немає, то може краще ми спочатку зробимо страхову медицину, а потім вже будемо насаджувати західні принципи медичної роботи. Медична реформа, на мою думку, це реформа не для покращення. Не розумію, чому в Україні немає міністра охорони здоров’я, який зі своєю програмою піде в Верховну Раду, затвердить її, депутати підтримають, і вона почне працювати», – наголосив Ігор Палиця.

За словами голови обласної ради, депутатський корпус Волиньради працює над тим, аби поліпшити якість надання послуг у сільських фельдшерсько-акушерських пунктах.

«Ми зараз працюємо над тим, аби в ФАПах був інтернет і щоб вони були зв`язані з районними або обласною лікарнями. В такому випадку вони зможуть правильно працювати і надавати на місці медичну допомогу, а не відправляти людей в інші медичні заклади. Подальша доля ФАПів, сподіваюся, буде краща, тому що ми чуємо про гроші світового банку, про десятки мільйонів доларів на будівництво та реконструкцію ФАПів. На превеликий жаль, це все закінчується мінімальним ремонтом і далі нічого не рухається. Фельдшерсько-акушерські пункти не мають обладнання, не мають фахівців, бо заробітні плати – мізерні, а житла для медиків немає. Нам потрібно працювати над наповненням цих ФАПів, щоб там були всі необхідні медикаменти, обладнання», – зауважив Ігор Палиця.

Нагадаємо, медичну реформу неодноразово критикувала народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич. Вона переконана, що варіант медичної реформи, який запропонував Кабінет Міністрів, спрямований проти пацієнтів, адже фактично позбавляє значну частину громадян доступу до лікування через запровадження низки платних послуг. Нардеп наголошує, що після запровадження реформи районні медичні заклади можуть просто закрити, позбавивши тим самим громадян доступу до гарантованого Конституцією права на безоплатне лікування. Найбільше ж унаслідок пропонованих змін постраждають мешканці сіл та пенсіонери.

Як повідомлялося, сьогодні, 19 вересня, у Києві тисячі лікарів вийшли на протести проти медичної реформи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus