USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Я кардинально відійшла від лемківських мотивів», – Христина Соловій про нову платівку та виступ у Луцьку

23 Жовтня 2018 19:00
«Це ностальгійний кінематографічно-атмосферний саунд із чуттєвою драматичною лірикою. Це мій перший авторський альбом, натхненний особистими історіями та спогадами, ностальгією за ними», – охарактеризувала Інформаційному агентству Волинські Новини свою нову роботу «Любий друг» співачка Христина Соловій.

Відома українська виконавиця вдруге відвідає Луцьк із сольним концертом 23 листопада. Христина Соловій завітає до обласного центру Волині, де виступить у музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка, в рамках всеукраїнського туру на підтримку нової платівки.

Напередодні сольного виступу співачки в нашому місті ІА Волинські Новини мало нагоду поспілкуватися з виконавицею. Так, Христина розповіла про «Любого друга», підготовку до турне країною, поради Святослава Вакарчука, кліпи, натхнення та особливі пісні.

Ви не вперше відвідаєте Луцьк із сольним концертом. Тож не можемо не поцікавитися, які враження від міста, публіки у вас залишилися після попередніх виступів?

Так, це не перший мій концерт у Луцьку. Усі минулі були дуже хорошими та пройшли з аншлагом. Кожен виступ дає мені щось особливе: з’являються питання та відповіді на них.

Ви відправляєтеся у всеукраїнський тур на підтримку нового альбому «Любий друг». Чого варто чекати шанувальникам? Які сюрпризи для них готуєте – у плані шоу та музичного наповнення?

Головний сюрприз – це прем’єра нового альбому «Любий друг». Зі своїми музикантами ми виконаємо нові пісні. Не забудемо також про старі та улюблені. Ще, можливо, представимо один-два триб’ют-кавери на інших виконавців. Мені подобається цей тренд західних артистів. Мені здається, українські виконавці дуже закриті й не люблять при житті вшановувати творчість інших артистів.
Ви неодноразово підкреслюєте своє походження. Чи простежуватимуться лемківські мотиви в нових роботах?

У новому альбомі я кардинально відійшла від лемківських мотивів. Платівка «Любий друг» – це те, чим я живу зараз, а лемківські пісні, які увійшли в перший альбом, – це моя здійснена мрія. Лемківські пісні нікуди не зникнуть із мого життя, бо навіть в авторських я відчуваю їхню мелодику.

Як ви охарактеризували б свою нову платівку?

Альбом «Любий друг» – це ностальгійний кінематографічно-атмосферний саунд із чуттєвою драматичною лірикою. Це мій перший авторський альбом, натхненний особистими історіями та спогадами, ностальгією за ними. Крізь сюжети пісень прослідковується збірний образ головного ліричного героя – «Любого друга» головної героїні. Вона захоплюється його чоловічою енергією та оспівує це. Герой проявляється в різних особистостях. Проте він soulmate головної героїні. Вони зустрічаються в житті, є героями класичних кінотеатральних і літературних сюжетів, пісні є саундтреками їхніх історій. Але він залишається в минулому як спогад на згадку. До наступної зустрічі.

Як загалом готуєтеся до концертів?

Проводимо репетиції разом із музикантами.
Ваші неймовірно чуттєві кліпи збирають мільйонні перегляди на YouTube. Відео на яку пісню чекати наступним? Яким воно буде?

Чесно кажучи, мені б хотілось екранізувати кожну пісню з альбому. Подивитись, як сприйме його публіка, які пісні її зачеплять найбільше.

Чи підтримуєте зв’язок зі Святославом Вакарчуком? Чи радитеся з ним щодо нових композицій?

Востаннє Святослав був присутній на записі влітку 2016 року. Тоді ми зробили «Хто, як не ти». З того часу він дав мені карт-бланш продюсувати свої пісні самій. Його роль у проекті «Христина Соловій» – інвестор та гуру. Його поради завжди цінні, а без його інвестицій мені було б важко реалізувати свою творчість. Мені дуже приємно, що він вірить у мене.

Хто чи що вас надихає?

Мене надихає Франція – французький кінематограф та музика.
Які ключові теми текстів пісень? Хто цей «Любий друг»?


«Любий друг» – це захоплення головної героїні, її спорідненої душі. Вони зустрічаються в житті, є героями класичних кінотеатральних і літературних сюжетів, пісні є саундтреками їхніх історій... «Любий друг» – це перша пісня, яку я написала не у Львові, а в Києві. Вона дала назву альбому. У ній йдеться про прекрасність плинності часу та почуттів.

«Океан» – одна з моїх улюблених пісень в альбомі. Я надихнулась чужою лірикою та переклала її українською. Для мене це архетипна міфічна історія про силу кохання стихії та зраду.

«Шкідлива звичка»… Десь влітку 2015 року у львівській квартирі моїх батьків було дуже сонячно. Мій брат Євген награвав на гітарі якісь красиві акорди, і я відразу наспівала мелодію. В той же день написала текст. Мій любий друг дуже легко закохується. І він красиво засмучується, коли я кажу йому, що це шкідлива звичка. Коли ми створювали аранжування, мені хотілось, щоб під неї було приємно ностальгувати за минулим літом і тим, що трапилось цього літа.
«Fortepiano» – це найдорожча для мене пісня, одна з моїх перших авторських. Вважаю, що зараз це найкраща моя пісня. Цей сингл визначив звучання альбому «Любий друг».

«Хто, як не ти?» – сингл, який вийшов ще у 2016, проте в альбомі буде нова версія. Без минулого немає майбутнього і про це потрібно завжди пам’ятати.

«Поки любиш» – дуже болісна для мене пісня. Але це звучання компенсує її емоційне навантаження і дає життєствердності, адже живеш ти поки любиш.

Які маєте плани після закінчення турне?

Відпочити (посміхається, – ВН).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ivan Показати IP 23 Жовтня 2018 19:29
малая молодец!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus