USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Я – за легалізацію зброї та проституції», – Роман Скрипін

7 Серпня 2017 11:31
Відомий та популярний журналіст та ведучий Роман Скрипін став заключним спікером гутіркової сцени Бандерштату.

Зауважимо, що команда Романа, його каналу skrypin.ua, працювала на фестивалі впродовж усіх трьох днів. А на сам виступ зібралася рекордна кількість слухачів.

«Луцьк – не безнадійний», - саме так розпочав свій виступ Скрипін. Він зауважив, що у Луцьку вперше і, в порівнянні з іншими містами, в яких він уже побував зі своєю командою, залік місто «здало».

«Я хотів би говорити про майбутнє. Не хочу розбиратися з минулим. У своїх ефірах ми постійно шукаємо людей, які готові поділитися сенсом. І які на питання «чим ви хочете займатись через рік-два?» не кажуть, що хочуть їхати з України. Ми не запрошуємо на ефір народних депутатів, бо вони використовують ефірний час з особистих міркувань. Куди цікавіше запросити молодого чоловіка, якому 20-21 і поговорити з ним на тему сучасних технологій, про той же вірус Petya, наприклад», - сказав Скрипін.
Далі Роман розповів про засади журналістики в Україні. «Чимало українських журналістів є невігласами, які рідко перевіряють інформацію, поспішають поширити її у соціальні мережі з метою завоювати побільше аудиторії», - каже він.

Скрипін зауважив, що здебільшого це відноситься до телевізійників, адже над ними стоять олігархи, які, зі слів журналіста, зацікавлені у тій же аудиторії, яка потім буде голосувати за їхню політичну силу. «Всі медіа є дотаційними, запам'ятайте це. Власник вкидає певну суму і одразу з’являється попсовий продукт, але народу це подобається. Основна задача медіа в Україні – конкуренція за душі виборців, які потім голосують за певну політичну силу. Так само, наприклад, у футболі, де власники боряться за кількість вболівальників, які згодом прийдуть і проголосують за кого потрібно», - каже журналіст.
На запитання стосовно фінансування його каналу Скрипін прямої відповіді не дав. Він лише зауважив, що утримувати медіа не є дорогим задоволенням. «Частково ми живемо з пожертв, які складають 10-15% загального бюджету. Про решту фінансування я готовий говорити лише з потенційними вкладниками», - заявив Скрипін.

Щодо реформ, які потрібно провести в Україні, то основною журналіст назвав відміну дозвільної системи. «Треба забрати дозвільну систему, мінімізувати її до адекватного рівня. «Завдяки» їй ми усюди платимо двічі: платимо податки, а потім оплачуємо, наприклад у лікарні, чи допомагаємо армії», - каже він.

По-друге, на думку журналіста, варто зменшити кількість депутатів. »Для чого їх 450? В Раді усе вирішують 5-6 людей за «кеш», за свої інтереси. Ще я хотів би платити притомні податки, думаю як і ви всі, отримувати за це хороший сервіс. Хто із вас не хотів би мати президента, який не бреше?» - риторично відповів він на питання стосовно реформ.
Запитали у Скрипіна і про перпективу створення суспільного телеканалу і які потрібні умови для його існування.

«Повна незалежність від президента, ВР, олігархів. І повна залежність від людей. Ми, українці, фінансували НТКУ, але це не суспільний мовник. Такий мовник потрібен, адже люди тоді впливатимуть на медіа-ринок. Це є засаднича річ. Зураб Аласанія хоче створити суспільне за 10-15 років, але я вважаю, що це дуже довго», - сказав Скрипін.

«Так склалося в житті, що перед двома революціями я запускав медійні проекти. Майдани були в історії України, це добре. Не добре, що ними зараз багато хто маніпулює. Але постійно застосовувати інструмент Майдану не вдасться, це не комп'ютерна гра, коли можна в будь-який момент зберегтися і розпочати все заново», - каже Роман.

Не обійшли стороною і питання легалізації зброї. «Я за легалізацію. Я за легалізацію багато чого: проституції, порнографії, марихуани. Воно однаково є, просто не впорядковане. Зрозумійте, легалізація цих речей - це джерело надходження коштів до бюджету, бо це робота. В цивілізованих країнах це є, але там за цим слідкують. Я упевнений, що ніхто нікого не перестріляє, бо інстинкт самозбереження ніхто не відміняв. Якби люди мали зброю, то наші депутати «засцяли» би. Вони бояться того дня, коли люди прийдуть зі зброєю та запитають «що ж ви робите?». Насправді це дискусійна тема. 450 людей у ВР не може вирішувати за всю країну», - поділився своєю думкою Скрипін.

На завершення він подякував усім присутнім та закликав будувати Україну в собі, власними руками та не очікувати допомоги від інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Хлоп Показати IP 7 Серпня 2017 11:36
Ось він - майбутній президент! Привально, хай "сутенерчики" податки платять, а торчки - акциз.
Лучанин Показати IP 7 Серпня 2017 12:38
Ще один популіст. З нашим "самим гуманним законодавством" дозволити зброю і з хати страшно буде вийти.
Коза до Лучанин Показати IP 7 Серпня 2017 13:09
Ну може комусь і страшно! Але чому б і ні? Зареєстрована зброя - це відповідальність. А незареєстровану і так бандюки мають. А з нашим законодавством все нормально - проблема в судовій системі. З нашими людьми на вулицю і зараз страшно вийти - палицею забити можуть. "Популіст" Скрипін же сказав - він проти, щоб це питання вирішували 450 людей. Я за референдум по зброї. А там кожен скаже, що думає.
123 Показати IP 7 Серпня 2017 13:23
ну пушки может и не надо всем раздавать.а вот за девочек и травку респект.
бритва оккама до 123 Показати IP 7 Серпня 2017 14:12
і уважуха...
ОЛЕГ Показати IP 7 Серпня 2017 14:06
я ЗА !!!
рок Показати IP 10 Серпня 2017 14:21
оружие научит людей быть культурными. Курить будут только в специально отведенных местах, в маршрутках уступать место старшим а не отворачивать флюгер в окно, прежде чем забить одного бандой - подумают и тд и тп. Совок в себе нужно уничтожать, даже если это трудно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus