USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Якісно лікувати рак можна і в Україні», – онкохвора волинянка

7 Лютого 2019 07:00
У житті 35-річної ковельчанки Ірини Корж нічого не віщувало біди. Але одного дня молода жінка, мама двох дітей, почула страшний діагноз. «У вас рак!» - слова лікаря наче снігова лавина впали на голову. Однак, сьогодні Ірина сповнена оптимізму й переконує жінок, що рак – це зовсім не вирок.

Самотужки виховуючи двох чудових діточок, Ірина розуміла, що сподіватись ні на кого, а дітей потрібно «ставити на ноги». Саме тому розпочала власний бізнес – «весільний».

«На огляд до лікаря затягнула подруга»

Жінка розповіла, що до Волинського обласного онкодиспасеру потрапила із діагнозом «рак молочної залози». Про те, що має злоякісну пухлину вона дізналася зовсім випадково:

«Пухлину у себе на грудях знайшла випадково. Не надала цьому особливого значення, але про свою «знахідку» розповіла подрузі. Вона й затягнула мене на огляд до лікаря, який чесно сказав мені, що в мене може бути рак. Він порадив мені поїхати до Луцька і знайти завідувача мамологічного відділення ЛПЗ «Волинський обласний онкологічний диспансер» Володимира Федорчука. І ось я його знайшла й дуже рада цьому. Хороший лікар, кваліфікований спеціаліст та порядна людина», - розповідає пані Ірина.
Якби знала, що будете фотографувати, одягнула б «парадну шапку з Міккі-Маусом»

Протягом усього інтерв’ю волинянка посміхається, даруючи позитив і медичному персоналу і журналістам. Жінка переконана, що обов’язково здолає тяжку недугу, жартує, що якби наперед знала би про те, що її фотографуватимуть та зніматимуть на відеокамеру, неодмінно одягнула би свою «парадну шапку з Міккі-Маусом».

У стінах Волинського обласного онкодиспансеру жінка перебуває з 26 жовтня 2018 року.

«Саме тоді у мене була перша хімія. До речі, я вже пройшла чотири хімії, операцію і от це в мене перша хімія після операції», - каже вона.
«Насправді це може трапитися з кожним»

Ірина Корж зазначила, що раніше часто чула про профілактику онкозахворювань, зокрема, про те, що потрібно робити «самоогляд» грудей, регулярно відвідувати лікарів, зокрема гінеколога, але ніколи не надавала цьому значення.

«Всі поради лікарів пролітали мимо вух. Думала, що це може статися з ким завгодно, але не зі мною. Але вийшло як вийшло. Насправді це може трапитися з кожним», - жалкує ковельчанка.

Своєю чергою, вона закликає усіх жінок не відноситись із байдужістю до власного здоров’я й регулярно обстежуватись у фахівців:

«Треба регулярно обстежуватися у спеціалістів – і це однозначно. Потрібно звертати увагу на будь-які тривожні симптоми, й не затягувати із візитом до лікаря. Регулярно проходити мамограму. Не варто боятися. Рак – це не вирок! На дворі 2019 рік, медицина не стоїть на місці. І найважливіше, це я зрозуміла на власному досвіді – і в Україні можна якісно лікуватися. У нас є шикарні лікарі, тільки жаль, що наша влада не може забезпечити достойні заробітні плати персоналу лікарень, щоб вони могли працювати і тішитися тим, не втікаючи за кордон», - зазначила Ірина та додала, що до її слів варто прислухатися, адже усе це вона пройшла і проходить на власному досвіді.
Рак – це не вирок!

Щодо вартості лікування, то жінка наголосила, що усі необхідні для лікування медикаменти та препарати для хіміотерапії пацієнти купують за власний кошт.

«У нас в Україні лікування ніби й безкоштовне, але це далеко не так. За державний кошт хворих забезпечують лише такими матеріалами, як бинти та пластирі. А медикаменти ми здебільшого купуємо самотужки. Але головним є те, що наразі почуваю себе добре. Усім хворим на рак хочу побажати швидкого одужання. Не бійтеся лікуватись, рак – це не кінець. Його можна вилікувати», - переконує жінка, й ще раз осяює усіх присутніх своєю чарівною посмішкою.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus