USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За що отримують премії та чому звільняються волинські патрульні

15 Лютого 2018 18:16
Патрульні поліцейські, які порушують закон, самі пишуть заяву на звільнення. Наразі з волинської поліції звільнилося майже 22 відсотки особового складу, ще 7 відсотків – переведені на служби в інші структурні підрозділи.

Про це розповів заступник начальника Волинської патрульної поліції Дмитро Хмарук, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

"Станом на 14 лютого в нас працює 71%, з тієї кількості, які пройшли 19 грудня 2015 року. З приводу звільнених, звільнилось 22%, тому що 7% перейшли служити в інші підрозділи або ж військові формування", – розповів поліцейський.

Нагадаємо, раніше у поліції зазначали, що не всі поліцейські витримують моральний і фізичний аспект роботи в патрульній службі, а чимало з них вже просунулись по кар’єрній драбині.

Варто зазначити, що у патрульній поліції дуже низький відсоток працівників, які мають правову освіту.

Дмитро Хмарук не заперечує такого факту: «Критерієм відбору не надається перевага особам з юридичною освітою. Загалом попередня підготовка зараз триває 3-4 місяці», - каже він.

Щодо преміювання і штрафів поліцейським, правоохоронець каже, що премію не знімають навіть тим поліцейським, які порушують закон, тому що така позиція у керівництва.

Особливу гордість Хмарук висловалює з приводу того, що поліцейські не беруть хабарі і впевнений, що за таке потрібно преміювати.

Відповідаючи на запитання журналіста, Дмитро Хмарук назвав суми хабарів, які пропонували патрульним: аби уникнути покарання за розпивання алкогольних напоїв, хотіли відкупитися хабарем близько 1000 грн, а за водіння автомобілем у нетверезому стані пропонували дещо більші суми – і 100, і 200 доларів.



З приводу недавнього інциденту, коли патрульний ( не при виконанні) вступив у сутичку з молодиками у парку імені Лесі Українки, і, обороняючись, поранив ножем одного з них під час бійки, Дмитро Хмарук зазначив, що не виправдовує жодної зі сторін конфлікту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 15 Лютого 2018 18:26
А я виправдовую. Патрульного.
123 до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 16 Лютого 2018 00:34
Дімон, у податковій міліції з тебе толку більше було...
Коля Показати IP 15 Лютого 2018 18:40
Ну і телепень
Бородатий мент Показати IP 15 Лютого 2018 20:48
Понабирали по оголошенню випадкових людей, ось вони і показали себе! Не можна набирати на службу просто з вулиці! Не можна!!! Має бути дисципліна, авторитет керівника,перевірки біографії, рекомендації громад. А коли керівник бородате *мо в наколках, як зек, то і підлеглі будуть не кращі. Небрите, руки в кищенях, жуйка в роті, понти в ср..ці, всіх зневажає, перець одним словом, а два слова до купи з"єднати не вміє!
Йопрст Показати IP 15 Лютого 2018 21:29
Краще будуть м*ссарила,бєспрєдєл розводити,ви їм палкі в кальоса ставите м*сорскіє начяльнічькі, за цю зарплату ,я на заводі просидів іне парюсь,а ці люди життям резикують за який Х.Р
Відділ кадрів Показати IP 15 Лютого 2018 22:31
Тупе створіння не розуміє що премії мають даватися за досягнення в роботі а не за те що хабарів не беруть. Сміх та годі
здраво мислячий до Відділ кадрів Показати IP 16 Лютого 2018 02:22
А те що не беруть хабарів якраз це і є премія за досягнення!
ігор Показати IP 15 Лютого 2018 23:16
щей як бируть хабарі
Юрист Показати IP 16 Лютого 2018 10:05
Ну що тут скажешь.... "Не надається перевага особам з юридичною освітою...". Но він же складає протоколи, виносить постанови у справах про адмінправопорушення, застосовує спецзасоби, затримує громадян, оформляє на стан алкогольного та наркотичного сп"яніння тощо.... Люди не нарікайте на суди, адвокатів. При таких поліцейських без юридичної освіти з підготовкою "за 3-4 місяці" кількість неправомірно прийнятих ними рішень, невірно оформлених дркументів буде складати відсотків 80, та буде скасовано судами, причому абсолютно законно. Ще вразило: "премію не знімають навіть тим поліцейським, які порушують закон, тому що така позиція у керівництва". Це вже все, далі нікуди. Це ти порушив закон,- і тобі премія????? Піпец....Згідно трудового законодавства премія надається за високі досягнення в роботі. Тобто за належне виконання обов"язків має бути зарплата. За кращу за інших, роботу - премія. За порушення Закону особа притягається до дисциплінарної, матеріальної, адміністративної та кримінальної відповідальності в залежності від скоєного! Якщо допускається порушення Закону серед поліцейських, то яке право, законне або моральне, вони мають вимагати додержання законності від громадян???!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus