USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заробили всі: чому на Євробачення Україна витратила більше за всіх

9 Травня 2017 10:42
Україна витратила на Євробачення 890 млн грн. Це біля 30,5 млн євро. Торік на конкурс у Швеції витратили біля 9 млн євро, у Австрії в 2015-му - понад 20 млн. Експерти розповіли, чому пісенний конкурс в Україні обійшовся дорожче європейських. Про це пише Gazeta.ua.

Олесь ДОНІЙ, колишній народний депутат:



"Українці ще не вміють проводити широкомасштабні роботи без розкрадання. У всі великі проекти закладають на це статтю витрат. У цьому зацікавлені керівники держави. Чи то попередня влада, чи післямайданівська. Тому цифри роздувають в обов'язковому порядку.

І це не проблема Євробачення. Це стан українського політикуму. Він не усвідомлює, як можна щось зробити для держави, не запланувавши там особистого інтересу.

У напіввоєнному стані України це знущання. Не сприяє залученню європейських туристів. Навпаки, засвідчує - Україна відрізняється від Європи. Організатори вихваляються, що у них найдовша червона доріжка і її занесуть у книгу Гіннеса. Це не співпадає з європейською етикою самообмеження. Україна — найбідніша країна в Європі. Громадяни отримують найменше. У цій ситуації займатися розпилом коштів — явний наслідок радянщини і Російської імперії. У ті часи перед іноземцями клали найкращі зірки, власним громадянам залишали найгірше. Це комплекс проблем — крадійство і фанфаронство".

Олександр ОХРІМЕНКО, директор Українського аналітичного центру:



У нас така сума через корупцію. Заробили усі. Станцію метро "Лівобережна" відремонтували, але частина колон залишилася ще зі старою плиткою. Це не просто крали - аж через рот лізло. За документами там лежить золота плитка. У цивілізованих країнах держава організацією Євробачення не займається. Наймають приватні компанії. Вона бере позику чи залучає інвесторів і за рахунок цих грошей організовує. Фінансують і отримують преференції по рекламі та продажу квитків. Інвестор, який рахує гроші, ніколи безглузді витрати не зробить. Лише у нас і в Росії фінансування за рахунок держави. По-іншому не можна. Така система з відкатами, корупційними схемами. Працює як годинник. Зламати неможливо - всі пов'язані. У нас можна було б вкластися у менше половини цієї суми. На латання доріг і косметичний ремонт будівель 3 мільйони вистачило б. На 30 мільйонів євро можна побудувати новий виставковий центр".

Юрій РОМАНЕНКО, співзасновник Українського інституту майбутнього:



"У нас звикли розпилювати фінансові фонди під красивими приводами. Всі прекрасно розуміють і знають це. Будь-який масштабний захід в Україні під гарною обкладинкою, як Євробачення чи Євро-2012, – це чудовий привід осідлати бюджет і витрати на свою користь. При владі ті самі політики та олігархи. Є вкраплення волонтерів і майданівців, які повірили, що можна змінити систему. Але вони нічого не вирішують. Це проблема українського суспільства.

Третій рік війна. 30 мільйонів євро можна було витратити на будівництво патронного заводу чи сучасної військової техніки. І не просити у американців чи Європи. Ніхто ж не заважає це робити".

Пісенний конкурс Євробачення 2017 пройде в Києві 9-13 травня. Україна отримала це право завдяки перемозі співачки Джамали в конкурсі у Швеції минулого року.

Гроші на підготовку до конкурсу виділили з державного бюджету та столичного. Напередодні прем'єр Володимир Гройсман заявив, що уряд не очікує на повернення у бюджет витрачених грошей.

Раніше повідомлялося, що непрозорий процес офіційного продажу квитків спровокував масові спекуляції при бездіяльності організаторів і виконавців. Організатори зробили все, щоб спекулянти продавали квитки по 100 тис. грн., шахрайство набуло масового характеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
333 Показати IP 9 Травня 2017 10:59
яке дуробачення???!!! коли хлопці наші на сході гинуть)))))))) ганьба....!!!!
Лучанин до 333 Показати IP 9 Травня 2017 11:56
Коли війна йде в країні ніяких розважальних заходів немає бути!З таким підходом до ситуації війна на жаль ще не скоро закінчиться.Одні гинуть а інші веселять і ви втрачають мільони євро на веселощі!ГАНЬБА таким керівникам країни!
Анатоль_ Показати IP 9 Травня 2017 11:15
Ганьбище! Я в шоці, браття-українці! Буду приймати заспокійливі краплі!
факт Показати IP 9 Травня 2017 11:30
У цієї країни немає майбутнього! :(
Учень СШ № 22 Показати IP 9 Травня 2017 11:34
Чому ми-бідні , бо - ДУРНІ ... Цим сказано все...!!! Коли ми навчимося жити і витрачати по європейськи : - / скільки заробив і стільки витратив трохи заощадивши на "чорний день" / ???
Волинянин Показати IP 9 Травня 2017 13:09
Україна розпадеться і розвалять її Порошенко, Гройсман і компанія, адже саме вони дають добро на розкрадання того , що ще залишилось. Мольфари були праві на 100%. Я ненавиджу цю владу і бажаю їй всього х...., їхнім дітям і внукам!!!
Фигвам Показати IP 9 Травня 2017 14:20
Сами власть выбирали - нечего теперь возмущаться... Любая новая не лучше будет, на Украине всегда так.
Торі до Фигвам Показати IP 10 Травня 2017 09:58
Ми живемо в Україні, а не на Україні, якщо наша влада не поважає нашу країну, то давайте хоч почнемо з себе
Фигвам до Торі Показати IP 10 Травня 2017 18:59
Чтобы начать уважать себя, надо хотя бы начать уважать нормы языка, а не следовать каким-то придуманным. Для начала перечитайте хотя бы Шевченко и Косач-Квитку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus