USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Здається, це якась казка, це просто сон», - Абраменко про перемогу на Олімпіаді

18 Лютого 2018 19:28
Емоції від здобуття золота українським фристайлером Олександром Абраменком на Олімпіаді в Пхенчхані не вщухають, повідомляє сайт Sportanalytic.com.

Так, українець Олександр Абраменко сьогодні, 18 лютого, завоював золоту медаль у фристайлі на Зимових олімпійських іграх у Пхьончхані. Це перша медаль України на цих олімпійських іграх.

Абраменко ризикнув і вирішив виконати стрибок, якого він досі не виконував ніколи. Три сальто з чотирма гвинтами, де два гвинти - в останньому сальто. ВІДЕО. Виконання було чітким. 128,51 - це золото!

Одразу після тріумфу Абраменко розповів, що почувається щасливим та не може повірити у перемогу. «Я неймовірно щасливий! Важко передати свої емоції та відчуття! Безмежно радий бути першим українцем, який здобув олімпійську медаль у фристайлі. Не можу в це повірити. Здається, це якась казка, це просто сон!», — сказав спортсмен.

Одним із перших новоспеченого чемпіона привітав президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

"Це видатне досягнення, просто геніальний виступ. Спасибі Олександру і його наставнику Енверу Аблаєву, які подарували такі щасливі і приємні миті радості всьому українському народові. Найскладніший стрибок Абраменко залишив на суперфінал і зумів витримати це неймовірне напруження. Треба було йти ва-банк, адже перемагає тільки найсильніший. Конкуренція на Іграх просто неймовірна.

Я розумію, що зараз відчуває Олександр. Я сам, коли вигравав олімпійське "золото", не контролював емоції і не до кінця розумів, що сталося. Це фантастичний стан, я бажаю кожному спортсмену відчути на собі. Зараз він ще не розуміє, що сталося і яку бажану перемогу здобув для фристайлу і всього українського олімпійського руху. Мені буде дуже приємно завтра на медал плазі особисто вручити золоту медаль нашому Саші", - цитує Бубку прес-служба Національного олімпійського комітету.

Як повідомляє Громадське радіо, Олександр Абраменко є представником Центрального спортивного клубу Збройних Сил України.

Загалом, серед українських олімпійців цього року — семеро представників Збройних Сил України: Сергій Семенов, Артем Прима, Артем Тищенко, Юлія Джима, Ірина Варвинець (усі — біатлон), Олександр Абраменко (фристайл), Аннамарі Данча (сноубординг).

Олександр Абраменко почав займатися спортом ще у школі, проте тільки за 2 роки після початку тренувань він дізнався, яким саме спортом займається. «Тренер прийшов в школу набирати нову групу, запросив мене спробувати позайматися, хоча навіть не розповів, що це за вид спорту. Це я вже потім, потренувавшись два роки, дізнався, що це за вид спорту. Коли стали виходити складні стрибки, почав займатися цим професійно», — розповів Абраменко у інтерв’ю Sport.ua. Зазначимо, що фристайл — зимовий олімпійський вид спорту, загальна назва для різноманітних дисциплін, в яких лижники змагаються не тільки на швидкість проходження певної дистанції, а й у виконанні лижних трюків.

За роки Незалежності українські фристайлісти неодноразово вигравали етапи кубку Європи та світу, входили до десятки найкращих на Зимових Олімпійських іграх. Однак, Олександр Абраменко став першим в історії України олімпійським чемпіоном у фристайлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus