USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Життя надто коротке, щоб бути товстим»: волинянин за два роки схуд на 58 кг

13 Жовтня 2018 19:00
За два роки волинянин Володимир Вишневський з товстуна перетворився на стрункого підтягнутого чоловіка. До схуднення він важив 133 кг. За кілька років поменшав на 58 кг. Йому вдалося, здавалося б, неймовірне – не повернути зайві кілограми. А все тому, що здорове харчування стало способом його життя.

Про це йдеться в газеті Волинські Новини.

«Якоїсь миті я зрозумів, що моя вага перевалила за позначку 133 кг. Страшна цифра, чи не так? – усміхається Володимир. – У мене було ожиріння. Я збагнув, що треба худнути. Адже життя надто коротке, щоб бути товстим. Коли ти маєш зай¬ву вагу, то не можеш насолоджуватися ним на повну, не можеш бути задоволеним собою. Навіть джинси не можеш купити такі, які хочеш. А купуєш те, що залишилося, а точніше – те, що на тебе налізло. Це сумно. Я не захотів жити в обмеженому світі. Так, я не їм все підряд, не їм все, що заманеться. Але почав любити себе. Моє життя стало яскравим, а здорове харчування увійшло у звичку. Тільки так можна досягнути хорошого результату».
Володимир народився у селі Садів Луцького району. Він каже, що завжди мав зайву вагу. В 11 класі хлопець важив 101 кг. У його родині завжди харчувалася жирною їжею і не задумувалася про здорове харчування. Донедавна так харчувався і Володимир.

«Це тепер, коли я опанував дієтологію, зрозумів, що так харчуватися не можна. Кажу батькам: вирощуйте телят замість свиней. А вони роблять все навпаки: їдять свинину, а корисну телятину продають, – каже він. – Важко щось змінити, якщо ти все життя так харчувався. Сподіваюся, що колись їх таки переконаю».

Володимир зізнається: почав худнути, бо зрозумів, що пора рятувати здоров’я.

«Здавалося, що я щодня важчаю. У мене почалися проблеми з диханням. Було таке, що їхав за кермом і задихався. І тоді я злякався, – каже чоловік. – Пішов до лікаря, той призначив мені інгалятор. Як зараз пам’ятаю: приходжу в аптеку його купувати, а фармацевт видає мені з інгалятором 25% пожиттєву знижку. Я дуже здивувався, перепитав, а вона каже: «Хлопче, вам все життя це купувати». Я хотів схуднути швидко. Усі товсті люди хочуть раптово стати худими – бажано ще вчора, – жартує Володимир. – Мені потрібна була універсальна дієта, на якій я не зненавидів би весь світ».

ХУДНУТИ Й НЕ ТОВСТІТИ ЗНОВУ

За словами Володимира, знову не набрати втрачені кілограми йому допомогли звички.

«Це все дуже просто. Моє життя – це здорові звички, – зізнається він. – Я навчився правильно харчуватися і пити багато води. Зараз випиваю за день чотири літри води. Не їм борщу. Це не корисна їжа. Його варили, бо це було дешево. Так з’явився міф про користь рідкої їжі».

Багато людей забуває, що призначення їжі – не лише бути смачною. У здоровій їжі багато корисного. Те, що потрібне нам для нормального функціонування організму.

«Слід пам’ятати: харчування, яке підходить твоєму другу чи ще комусь, може не підходити тобі. Все це дуже індивідуально, – каже він. – Хтось наївно думає: якщо схуд, отже, мети досягнуто, більше нічого робити не треба і можна знову їсти все, що завгодно. Але це не так».

Володимир наголошує: схуднення – це важка щоденна праця над собою. Вона виснажлива і потребує терпеливості. Треба слідкувати, аби процес схуднення не перетворився на голодування та знущання з себе.

«Я почав з дієт. Якби тоді знав про здорове харчування стільки, як знаю зараз, то все зробив би не так, – ділиться чоловік. – Можливо, результат був би ще кращим. За перші три місяці я схуд на 22 кг, за півроку – на 40 кг. Була акція у спортзалі, хто більше скине кілограмів за три місяці. То я переміг у тому конкурсі. Бо більше ніхто цього не зробив».

ХОЧЕШ СХУДНУТИ – НЕ ЇЖ ВУГЛЕВОДІВ

День Володимира розпочинається з води та білкового сніданку. Чоловік каже, що у кожному прийомі їжі мають бути білки. Але вечеряє він не пізніше, як за дві-три години до сну. Зовсім не вживає соняшникової олії. Каже, найкращі – лляна та оливкова. Соняшникова – це технічна олія, те ж саме, що мастило до машини.

«З жирами слід бути дуже обережним, якщо хочеш схуднути. Але треба пам’ятати, що вони потрібні мозку. Тому має бути баланс усього. Аби позбутися боків, перестав снідати кашами, – каже він. – Треба виключати вуглеводи, якщо хочеш схуднути. На кашах ніколи не скинеш зайвого. Звісно, якщо ходити в зал, то якийсь результат буде».

Володимир також повністю виключив зі свого раціону цукор, каже, що це зробити було дуже важко. Адже чоловік любив солоденьке. Він замінив цукор фруктами.

«Якщо їсти фрукти, то організм отримує ще й клітковину та вуглеводи. Спочатку ніяк не міг відмовитися від меду, але потім звик, – каже він. – Мед – це теж цукор. А багато людей ним замінюють цукор і думають, що схуднуть. Мед – це бджолина їжа, яку люди почали в них красти. Звісно, там є вітаміни, але шкоди від меду більше, ніж користі».

Він їсть чорний шоколад. Але каже, що в усьому має бути міра – тільки 14 г на день. За його словами, маленька плиточка шоколаду – невеличкий бонус для організму, щоб не зірватися.

«Я відразу бачу, хто з дівчат їсть солодке, – каже він. – У них фігури у формі груші. Якщо усе зайве пішло в стегна – це шоколад. У жінок, які їдять свинину – відбивні та котлетки, усе іде в плечі».

Володимир Вишневський радить уважно читати те, що написано на упаковці. Бо цукор зараз є чи не в усіх продуктах. Просто на деяких зазначено в складі аспартам – підсолоджувач.

БУТИ НА ДІЄТІ – НЕДОРОГО

«Нема грошей на спортзал – перша відмазка людей із зайвою вагою. Але ті ж вправи можна робити вдома. Або просто багато ходити, – каже він. – Ще люди думають, що правильно харчуватися дорого. Це не так. За гроші, яких коштує велика пачка чипсів, можна купити кілограм овочів або фруктів. А пляшка пива коштує стільки ж, як 10 яєць. Але таке харчування має увійти у звичку. Я витрачаю в супермаркеті мінімум часу, бо знаю, де лежать продукти, які мені потрібні».

Через неправильне харчування у Володимира з’явилася лисина. Тепер волосся на потилиці відросло. Чоловік каже, що його організм омолоджується завдяки здоровій їжі, воді й хорошому сну. Зараз Володимиру 35 років, але його біологічний годинник каже, що 25.

«Дієта – це спосіб життя. Люди, які лягають спати до 22:00, молодші на вигляд. Під час сну виділяється гормон мелатонін, який не дає клітинам старіти. Потрібно постійно працювати на результат. Якщо людина з великою вагою стане нормально їсти, пити багато води і добре спати, вона відразу почне худнути. Якщо їсти малими порціями п’ять разів на день, то шлунок зменшиться. Він більше не проситиме відро їжі. Варто влаштовувати собі щасливі дні. Наприклад, зробити таким днем неділю. З’їсти шашлик. Але шматочок, не більше».

Відразу як Володимир почав худнути, то взявся і за вивчення дієтології. Каже, що пройшов уже багато курсів. А ще сам став дієтологом. Тепер він допомагає худнути іншим.

«Моє життя суттєво змінилося після того, як я схуд, – ділиться чоловік. – Мені тепер легше емоційно. Почав берегти себе від стресів, тепер більше себе люблю. Бо люди із зайвою вагою зовсім себе не люб¬лять. Раніше носив 58 (ХХХL) розмір. Тепер купив куртку розміру М. Я щаслива людина».

Володимир старається не вживати алкоголю. «Спорт і алкоголь – несумісні. Коли починаєш пити, то й під’їдаєш те, що не можна, – зізнається він. – Так недовго і зірватися».

Чоловік каже, що для мами він тепер худий, а батько ним пишається.

«Мама каже, що у мене тепер дуже худе обличчя, – усміхається чоловік. – Вона щоразу хоче мене нагодувати. Мама звикла, що у мене завжди було кругле обличчя. Зараз воно таке, яким має бути. Просто до цього вона мене таким не бачила».

Усім, хто хоче схуднути, Володимир радить змінити харчові звички. Фізична активність теж відіграє тут не останню роль, але без правильного харчування схуднути годі.

«Переглядайте світлини, на яких ви худі. Це буде вас мотивувати, – радить дієтолог. – Роздрукуйте собі фото людини, фігуру якої ви хотіли б мати, почепіть на холодильник, дивіться щодня і не забувайте про свою мрію. Не зривайтеся через стреси. Пам’ятайте, усе це тільки у вас в голові. Від того, що будете гризтися, нічого не зміниться. На все треба час. Мій секрет – це п’ятиразове здорове харчування і спорт чотири рази на тиждень. Схуднути може кожен, але для цього треба мати бажання».

Сторінки Володимира у Facebook та Instagram

Лілія БОНДАР, Луцький район
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Паралель Показати IP 13 Жовтня 2018 19:18
Вітаю! Бачив все поруч, думав не втримається. Ще забув написати , як ти серйозно виділяв свій запах;). Але ти молодець!
Andrij Показати IP 13 Жовтня 2018 23:45
Позитивно, побольше таких примеров и статей , а то совсем депресняк берёт от сплошного суматоха и безпредела в стране...
Андрій Показати IP 14 Жовтня 2018 00:45
Молодець, спору немає. Але цікавить, якщо худий і їм багато і жирного і борщі, то для чого дієта???????
Ірочка Показати IP 14 Жовтня 2018 01:13
Вовка, ти мододчина!!!!
Галина Показати IP 14 Жовтня 2018 10:25
Респект.Приклад для наслідування силі волі та йти до своєї мрії!
Wassa Показати IP 14 Жовтня 2018 10:41
Людина має велику силу волі. Молодець. Лишню вагу тягати це не в користь здоров'я
Дмитро Показати IP 14 Жовтня 2018 12:27
Молодець! Але на рахунок меду є питання
висновок Показати IP 14 Жовтня 2018 14:40
Рідкісний приклад. А подивіться на молодих чоловіків з обвислими пивними животами і з зайвою вагою 20-30 кг. Який секс з таким носорогом?! Недаремно багаті українські жінки на вихідні дні літають за сексом до іспанців і італійців. А наші вміють лише животом надушити. Їм даний ****, але вони не вміють і не хочуть їм користуватись.
Ксенія до висновок Показати IP 10 Січня 2019 21:21
В мене дома такий самий товстий,і лиш би пива і побільше жирного.Муп,борщ, кашу і т.д все з майонезом,і жир ще кидає.Пельмені і котлети щоб завжди були.Не можу вже витримати,який в нього живіт....
журналіст Показати IP 14 Жовтня 2018 16:06
Мед - не цукор. Цукор - це сахароза, а мед - суміш глюкози і фруктози в пропорції 1:3 (грубо). Мед містить усі вітаміни, незамінні і замінні амінокислоти, мікро- і макроелементи. Мед - один з найкращих антиоксидантів. Природа подарувала людині цілющу аптеку і не треба нею ігнорувати. А цукор - це синтетика. Це абсолютно різні речі. А щодо борщу, то автор підкреслює, що він - "дієтолог" - самоучка. Тут він цілком відкрив своє неуцтво. Дієтологія - дуже складна наука, складніша за ядерну фізику. Що може бути кориснішим за борщ - суміш овочів (моркви, петрушки, буряка, селери, квасолі, цибулі, капусти різних видів і півдесятка найменувань зелені)? Можливо, автору готують борщ, в якому не можна провернути ложкою від свинини, то це не борщ. Це - тушкована свинина. Можна вживати усе і в нічому собі не відмовляти, якщо мати міру. А взагалі, Володимиру порада: для того, щоб не витрачати коротке людське життя на муки схуднення і не давати примітивні, некваліфіковані поради іншим, варто не набирати свинську вагу. Процес схуднення - важкий і для здоров*я не проходить безслідно.
Брр Показати IP 14 Жовтня 2018 18:22
Був цікавий плюшевий ведмедик. Став страшненький цирковий ведмідь. З бєшеним поглядом. І обвислою шкірою.
леонид Показати IP 14 Жовтня 2018 19:52
Життя надто коротке,щоб так виснажувати себе дієтами...
лікар Показати IP 15 Жовтня 2018 16:26
«Я відразу бачу, хто з дівчат їсть солодке, – каже він. – У них фігури у формі груші. Якщо усе зайве пішло в стегна – це шоколад. У жінок, які їдять свинину – відбивні та котлетки, усе іде в плечі». Виявляється, що зайві калорії "вибирають" собі місце у людському тілі!? Такого ще не чув. Чим небезпечний інтернет? Тим, що такі люди, як Вишневський, формують думку тих, хто стоїть ще на 5 щаблів нижче його "інтелекту". І починають вірити. Згодом ці поради закінчуються драмою життя, або, щонайменше, гірким розчаруванням таких порадників і похудальників.
Ім'я Показати IP 18 Жовтня 2018 07:34
Хто скаже, як можна зв'язатись з цією людиною?
до ім*я Показати IP 18 Жовтня 2018 13:32
Шукайте через сільську раду. Він в селі пасе худобу, а коментарів не читає.
Вишневський Володими Показати IP 18 Жовтня 2018 16:45
VYSHNEVSKYI VOLODYMYR у фейсбуці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus