USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Аби пам'ять не стерлася»: лучанам показали неглянцеві знімки відомого політика

20 Січня 2020 17:57
Лучани мають унікальну нагоду ознайомитися з нетиповими й раніше неопублікованими фотографіями Героя України В’ячеслава Чорновола – на них він нерідко розпатланий, надмірно емоційний чи, іншими словами, справжній.

Відкрили виставку невідомих світлин В’ячеслава Чорновола 20 січня у приміщенні Палацу культури міста Луцька. Організатор події – ГО «Розвиток мікрорайонів міста».

Експозицію вирішили створити з нагоди 82-ї річниці з дня народження Героя України, багатолітнього політв’язня, народного депутата трьох скликань та голови Народного руху України, яку відзначали 24 грудня. Вперше невідомі фотографії діяча виставляли у Львові.

Як розповів голова Волинської обласної організації «Народний рух України», член правління ГО «Розвиток мікрорайонів міста» Дмитро Климук, відкриття виставки проходить у рамках Тижня української мови і культури в місті Луцьку до Дня соборності України.
Більше про Чорновола розповіли його соратник, керівник апарату Народного руху України 1999–2001 рр. Андрій Ніцой та письменниця, громадська діячка Лариса Ніцой. Так, соратник В’ячеслава Чорновола пригадав, що в день вбивства політика їхав позаду машини, в котрій перебував В’ячеслав Максимович.

«Саме для того, аби пам'ять не стерлася, і проводяться такі зустрічі, адже це не меморіальний захід у його трагічному, похоронному розумінні. Цю виставку ініціювала група молодих людей, із яких дехто про В’ячеслава Чорновола знає лише зі шкільної програми», – звернув увагу Андрій Ніцой.
Він зазначив, що знімки, котрі увійшли до експозиції, не були популярними за життя Чорновола, тому що він на них – не глянцевий.
Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, яка завітала на відкриття експозиції, зауважила, що дуже символічно напередодні Дня соборності України згадувати і вшановувати визначних діячів країни.

«В’ячеслав Чорновіл був однієї з яскравих зірок. Мабуть, із його трагічною смертю ми багато втратили й на декілька років збилися з правильного курсу, коли Україна як незалежна держава лише формувалася», – наголосила Ірина Вахович.

Вона звернулася до присутніх із прохання пам’ятати і вшановувати своїх героїв.
Захід прикрасили своїм співом учасники народної аматорської хорової капели «Посвіт», які виконали, зокрема, пісню «Пам’яті В’ячеслава Чорновола».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 20 Січня 2020 19:07
Ніцой - шкура флюгерная, нехай їде звідки приїхала ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus