USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Антибандерівський» закон у Польщі допомагали готувати пропутінські історики

23 Лютого 2018 13:23
Скандальний «антибандерівський» закон у Польщі допомагав готувати історик-націоналіст і коментатор кремлівських ЗМІ.

Так, над законом про Інститут національної пам'яті серед інших працював історик-націоналіст Войцех Мушинські і його колега Влодзімєж Осадчий, відомий своїми коментарями в пропутінських медіа.

Про це повідомляє «Сегодня» з посиланням на польське видання Rzeczpospolita.

Мушинські відомий тим, що публікував в соціальних мережах зображення з повішеним Бараком Обамою і текстом «Американська мрія об'єднує людей усього світу».



В одній з публікацій він писав про виїзд євреїв з Польщі 1968 року в результаті антисемітської кампанії компартії як про «можливість втечі від відповідальності за злочини».

Погляди Мушинські цінували в праворадикальній польській партії Kukiz'15, яка розробила поправку до закону про Інститут нацпам'яті про злочини «українських націоналістів».

Іншим гостем комісії був професор Влодзімєж Осадчий. У своїх виступах для пропагандистського російського ЗМІ "Супутник" Осадчий нарікав на "сильний вплив бандерівських течій" в Україні. З цієї причини деякі праві ЗМІ Польщі підозрюють Осадчого в проросійських поглядах. Він це заперечує.

Як відомо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальний закон, який призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США.

Закон, серед іншого, передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також передбачає штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Водночас Анджей Дуда попросив Конституційний суд перевірити статті закону про Інститут національної пам’яті, в яких згадуються "українські націоналісти" і термін "Східна Малопольща". Згодом в інтерв'ю видання Gazeta Polska глава МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що українську частину скандального закону можуть змінити.

20 лютого стало відомо, що у Польщі скандальний "антибандерівський" закон, і який мав вступити в силу з 1 березня, поки не діятиме.

21 лютого польська опозиційна партія «Громадянська платформа» представила свій проект оновленого закону про Інститут національної пам’яті. За словами лідера партії Гжегожа Схетини, запропоновані опозицією зміни виправлять помилки вже схваленого і підписаного президентом варіанту змін до закону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 23 Лютого 2018 14:09
Я в шоці від всемогутності Россії.
123 до Лучанин Показати IP 23 Лютого 2018 15:37
Я САМ В ШОЦІ, АЛЕ ТО НЕ ВСЕМОГУТНІСТЬ, А ЗЛОВОННІСТЬ І ПАСКУДНІСТЬ!
ТТ Показати IP 23 Лютого 2018 15:54
інформаційна війна триває. цікаво чи поляки змогли-би написати пасквіль в бік Росії. там літак з їхніми владцями під Смоленськом пішов під укіс і то мовчать як на молитві, - просто бояцца Росію.
! до ТТ Показати IP 23 Лютого 2018 17:16
Більшість ультраправих та націоналістичних рухів в Європі спонсорується саме пуйлом, цим все пояснюється.
Путін Показати IP 25 Лютого 2018 08:39
Так, я навколо.
123 до Путін Показати IP 25 Лютого 2018 10:12
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus