USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Історію України школярі вивчають за підручником волинян

27 Квітня 2017 12:11
Під керівництвом вчителя історії з села Підбереззя Горохівського району Ігоря Бурнейка авторський колектив упорядкував підручник з історії України для учнів 8 класу.

Про це повідомляє Волинь-нова.

Разом з Бурнейком над виданням працювали педагог НВК «Ківерцівська ЗОШ І ступеня – Ківерцівська районна гімназія» Оксана Наумчук, учитель комунального закладу «ЗОШ І–ІІ ступенів №11 – колегіум Луцької міської ради» Марія Крижановська та кандидат історичних наук, старший викладач кафедри документознавства і музейної справи історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Оксана Штанько. Науковий консультант — кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії України СНУ імені Лесі Українки Володимир Пришляк.

Авторитетна експертна комісія під час конкурсного відбору проектів підручників для учнів 8–го класу загальноосвітніх навчальних закладів, яких було чимало, дала високу оцінку праці волинян і зробила висновок про доцільність надання підручнику грифа «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».

«Для роботи над виданням відводилося мало часу – з лютого 2015–го до серпня 2016 року. Тому працювали інтенсивно, не жаліючи себе. Високій результативності сприяла координатор проекту – Леся Мочкіна, методист відділу гуманітарних дисциплін Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти. Ми дуже задоволені, що наша праця увінчалася успіхом, що за підручником навчаються діти у різних куточках України», – каже керівник авторського колективу Ігор Бурнейко.

За висновками фахівців, підручник є різнорівневим як за підбором методичного апарату, так і за групуванням та способом викладу навчального матеріалу. Залежно від специфіки теми поруч із базовим авторським текстом є цитати дослідників минувшини, уривки з першоджерел, схеми та картосхеми, окремі зображення. Автори подбали про завдання для актуалізації опорних знань і матеріал для синхронізації подій з історії України та всесвітньої історії. Коректно висвітлили складні міжетнічні та міжконфесійні стосунки.

Ігор Олегович працює в Підберезівській ЗОШ 16 років. Родом 36-літній учитель із села Вишпіль Черняхівського району Житомирської області. Закінчив Коростишівське педагогічне училище, історичний факультет ВДУ імені Лесі Українки. Вчителем початкових класів у Підбереззі працює його дружина Анна Андріївна. Син Олександр навчається в 9-му класі.

«Подружжя талановитих і самовідданих педагогів Бурнейків – творче, наполегливе, трудолюбиве. Впевнена, що Ігор Олегович не зупиниться на досягнутому в царині науки», – характеризує своїх колег директор навчального закладу Людмила Колесник.

Ігор Бурнейко і справді не зупиняється на досягнутому – нині він очолює авторський колектив, який завершив роботу над проектом підручника з історії України для 9-го класу. Експертна комісія проголосувала за доцільність надання йому грифа «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus