USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Князівський бенкет» відкрив туристичний сезон у Луцьку

10 Червня 2017 20:52
Туристичний сезон у Луцьку стартував середньовічним фестивалем «Князівський бенкет», який показав містянам і мандрівникам розваги справжніх князів і княгинь, королів і королев, купців і міщан.

Фестиваль відбувся 10 червня на Замковій площі.

Як розповіла луцька міщанка Оксиня (історик, дослідниця, журналіст видання «Хроніки Любарта» Оксана Штанько, - ВН), «мета «Князівського бенкету» – показати мешканцям Луцька і нашим гостям, що Луцьк має чарівну історію, не менш видатну, ніж інші європейські міста, а, можливо, й трошки ліпшу в деяких аспектах. Додатково виокремили із інших подій З’їзд європейських монархів, знакову подію в нашому місті, адже якраз від першої половини XV століття Луцьк був нанесений на більшість європейських мап».
Пояснила міщанка й вибір місця проведення заходу: «Він відбувається безпосередньо на Замковій площі, оскільки більшість туристів, які приїжджають до нашого міста, відразу ідуть до замку і втрачають таке важливе місце, як Замкова площа».

«Князівській бенкет» уже вдруге влаштували в Луцьку, в планах організаторів розвивати й розширювати фестиваль, привертаючи таким чином увагу більшої кількості людей.

«Сподіваюся, і інші території Старого міста будуть задіяні у фестиваленні», – відзначила Оксиня.

Цьогорічне фестивалення, своєю чергою, розпочалося з урочистої ходи містом, яку очолив князь Вітовт разом зі своєю свитою.
«Нині я надаю честь на особливо урочисту аудієнцію і влаштовую бенкет громаді луцькій і гостям Лучеська Великого. Висловлюю велику радість, що зібралися ми біля замку Луцького, що є одним із семи чудес України… Я втішений, що Луцьк гостинно свою браму відчиняє, запрошуючи сюди мандрівників, купців та дипломатів», – промовив князь зі сцени до присутніх.
Опісля цього, як свідчення гостинності Луцька та з нагоди відкриття літнього сезону для мандрівників, Вітовт вручив символічний ключ від міста туристу з Кам’янського, обраному серед інших прибулих до Луцька осіб.
Відвідав «бенкет» і «представник магістрату луцького», виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, який зазначив: «Дуже добре, що в нас у місті відбуваються не тільки звичайні музичні, розважальні фестивалі, а й такі фестивалі середньовічного духу, які пов’язані з історією нашого міста. Вони, направду, унікальні. Сьогодні відбувається відкриття літнього туристичного сезону, і за настроєм людей, тією атмосферою, яка тут панує, посмішками, я вважаю, що все вдасться».
На знак вдалого старту фестивалю було розділено 30-кілограмовий медівник, випечений за давнім рецептом, який зміг скуштувати кожен охочий.

Аби передати колорит та автентику княжої доби, організатори подбали не лише про середньовічні наїдки, а й забезпечили належну розважальну програму, зокрема влаштували лицарські бої, виступи театрів, середньовічні танці, прогулянки верхи, надали можливість переодягнутися в історичні шати тощо.

Також протягом фестивалю діяли виставки луцьких рукотворів, проводилися різноманітні майстер-класи та конкурси, наприклад на кращий середньовічний костюм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан Показати IP 10 Червня 2017 21:14
В мене одне єдине запитання-скільки було туристів з інших регіонів, можливо країн?
Юра до Степан Показати IP 11 Червня 2017 11:06
Мені здається, що не більше 50. Під час якогось конкурсу людей, які не з Луцька попросили підняти руки. Їх було не так вже й багато.
Степан до Юра Показати IP 11 Червня 2017 14:39
Багацько! Будь який рекламний захід повинен мати еквівалент-суму зростання продажів. Булоб цікаво відслідкувати тренд останніх, хочаб 3 років. І зробити висновок щодо ефективності работи відповідного підрозділа міської і обласної влади.
Світлана Показати IP 26 Червня 2017 17:35
Ну таке собі... Луцьк невразив... нема щирості, а одні панти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus