USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ринок, Ратуша та «стовп ганьби»: лучан запрошують на екскурсію маґдебурзьким містом

10 Вересня 2021 07:00
Музей історії Луцького братства запрошує на нову вуличну екскурсію. Маршрут охопить історичну вулицю Велику, яка з’єднувала північну міську Надглушецьку браму з південною Троїцькою брамою.

Ідучи від брами до брами, фактично перетинаючи острівний Луцьк, відвідувачі зможуть реконструювати основні елементи інфраструктури самоврядного міста. Про це повідомляють на сторінці музею у фейсбуці.

Екскурсія «Луцьк: місто в мурах» пройде тією територією сучасного міста, громада якої з кінця XV століття отримала право на власне самоуправління та судочинство.

«Познайомимось з важливим елементом маґдебургії – історичним Ринком, центром міського життя. Штрихово згадаємо про людей цього найпрестижнішого міського району, тобто залюднимо його кам’яниці. Звісно йтиметься й про Ратушу, а біля неї про «стовп ганьби» або «колодку», – йдеться в повідомленні.

Знайдемо місця розташування нерухомості війтівського уряду; по сьогоднішньому кажучи, визначимо місце, де колись стояли доми для мера Тут поряд були й міські лазні. Старе маґдебурзьке місто вже втратило багато своїх об'єктів, але зберегло свій історичний ландшафт! Варте пам'яті», – йдеться у дописі.

Збір екскурсантів 12 вересня, о 15:50 біля Музею історії Луцького братства (вул. Йова Кондзелевича, 5). Початок екскурсії о 16:00, локація – Глушецький (Братський) міст. Вартість квитка – 50 гривень.

Деталі за телефоном: +380 95 785 2481.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Феміда Показати IP 10 Вересня 2021 07:35
Пренгір - стовп ганьби вже сьогодні є нагальна потреба відновити ! В центральній частині міста на пішохідній вулиці має бути ! І в камені великим шрифтом мають бути викарбувані фамілії корупціонерів, хабарників, злодюг, зрадників, які скомпроментували і зганьбили Волинь, і Луцьк, і Україну ! А не поможе - то спочатку відрубувати загребущу руку, як в Афганістані, або запровадити практику - до жерла пушки і "Вогонь", як у Китаї ! Або прив'язати за ноги до двох пригнутих берез чи до фаркопів конфіскованих джипів - і по газах ! Ефективність доведена практикою !
Рауль Показати IP 13 Вересня 2021 15:28
надеюсь , что получится прекрасная экскурсия

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus