USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк і Люблін підготують видання про місцеві легенди

18 Червня 2019 07:00
Протягом року Луцька міська рада і адміністрація Любліна спільно працюватимуть над виданням, присвяченому легендам обох міст.

Про це йшлося під час прес-конференція за участю делегації з Луцька та представників муніципалітету Любліна, на якій обговорювали проект «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

Читайте більше: Реставрація двох веж: делегація з Луцьку відвідала Люблін задля порятунку об’єктів спільної історії

Як нагадала керівниця управління спорту та туризму Любліна Агата Патолета, співпраця українського та польського міст ґрунтується на відновленні пам’яток архітектури національного значення польсько-української історії – Готичної вежі в Любліні та башти Чорторийських у Луцьку.
Окрім того, спільний проект передбачає проведення низки заходів, спрямованих на збереження цих архітектурних об’єктів і покращення туристичної привабливості обох міст.

Одним із завдань є підготовка видання, наповненого легендами Луцька і Любліна. Публікацію заплановано видати до липня 2020 року – крайньої дати реалізації проекту.

Як пригадала Агата Патолета, під час опрацювання люблінських і луцьких оповідок виявилося, що є ще одна історія, котра об’єднує міста. Так, один із головних художників, які створили унікальні фрески каплиці Святої Трійці в Любліні, був родом із Луцька.

«Потрібно відкривати Люблін і Луцьк у будь-який можливий спосіб», – акцентувала Агата Патолета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus