USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Макрон тонко підколов Путіна щодо Анни Ярославни

26 Червня 2017 15:23
Президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з президентом України Петром Порошенком наголосив на давніх відносинах між Україною і Францією і важливості постаті королеви Франції Анни, дочки князя Київського Ярослава Мудрого, пише «РадіоСвобода».

«Між нашими двома країнами є дуже давні стосунки, дуже глибока історія, і ви (Порошенко, - ред.) цьому присвятили деякий час сьогодні, щоб віддати належне Анні Київській. Ви показали, наскільки важливою є ця історія XI століття, дуже давня, наскільки глибоко вкорінені наші давні відносини», – сказав він.

Нагадаємо, у травні після зустрічі з Макроном президент Росії Володимир Путін назвав королеву Франції Анну «русской».

Довідково: 1051 року Анна Ярославна, відома у світі як Анна Київська, дочка Київського князя Ярослава Мудрого та шведської принцеси Інгігерди, вийшла заміж за Генріха I, короля Франції, і стала королевою. Це сталося майже за сто років до заснування селища Москви близько 1147 року, коли Москва вперше згадана в письмових джерелах. Лише через кілька століть по тому це місто об’єднало навколо себе землі, які ще пізніше склали державу, що взяла собі назву занепалої доти Київської Русі – «Русское» царство чи потім у візантійському звучанні «Россія», «Россійська імперія».

Перейняття назви давньоукраїнської держави є для сучасної Росії приводом для спекуляцій із заявами про ведення своєї історії від давньої Київської держави і тверджень про «російський» (рос. «русский») характер Київської Русі і її діячів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 26 Червня 2017 17:02
у королеви Франції Анни була суперниця - царєвна лягушка родом з моксельського болота
Олександр Муравець Показати IP 26 Червня 2017 20:35
Росія світове посьміховисько нашої планети
Микита Показати IP 24 Серпня 2017 08:34
Путін імпровізує, бо в його настільній книзі "МАЙН КАМПФ" божественного Адольфика Шункельгрубера про унтерменшку Анну Ярославівну нічого не сказано.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus