USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На екскурсії Старим містом розповіли містичні історії

17 Липня 2017 07:40
Центр інформації та послуг вдруге провів безкоштовну екскурсію для лучан та гостей міста. Послухати містичні історії Старого міста прийшло близько 30 людей, пише Район.Луцьк.

Екскурсію провели 15 липня. Розпочалася вона на вулиці Богдана Хмельницького, яку вперше в XVI ст. йменували Староволодимирською. Там екскурсовод розповіла про три єврейські квартали на території Луцька. Мандрівку продовжили до Хрестовоздвиженського монастиря, де розташована крипта братчиків. «Детальніше про життя кожного із братчиків монастиря можна дізнатися у Луцькому музеї Хрестовоздвиженського братства», - зазначила екскурсовод Ірина Ковальчук.

Відвідали також вірменську церкву та послухали легенду про появу вірменів на території Луцька. На вулиці Караїмів згадали про ще одну нацменшину - караїмів та про їхню кенасу, яка згоріла, а на її місці побудували сучасну кірху. Біля кірхи є пусте місце, його і в наш час не забудували - то частина ринкової площі, де продавали коней.

Містичну мандрівку продовжили до головної синагоги в місті, яку підірвали німці під час Другої світової війни. «Можливо, з’явиться менеджер, який запропонує там зробити музей єврейського народу», - ділиться Ірина Ковальчук.

Екскурсовод познайомила із домініканським собором та вежею Чорторийських. Не оминули увагою і виставку відомого скульптора Миколи Голованя, яка присвячена синові, який теж був скульптором, але у віці 30-ти років помер. Собор святих Петра та Павла містить свою історію. Увагу туриста привертають форми веж цього костелу.

Екскурсія завершилася біля Братського мосту - головного в’їзду у місто. Наступна екскурсія відбуватиметься в музеї ікони. Кількість місць обмежена, тому організатори радять реєструватися на сайті або у Facebook.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus