USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На аукціоні продадуть капелюх зі слідами ДНК Наполеона. Відео

7 Вересня 2021 08:44
Нещодавно виявлений капелюх із ДНК-доказом, який підтверджує, що він колись належав французькому імператору Наполеону Бонапарту, був виставлений на аукціон Bonhams у Гонконзі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Вбрання, яке вважають «першим капелюхом, що містить ДНК імператора», експонується у Гонконзі. Потім капелюх переїде до Парижа, а потім до Лондона, де його хочуть продати на аукціоні 27 жовтня.

Капелюхи схожого стилю часто зустрічаються на зображеннях Наполеона на полі битви. Річ була придбана теперішнім власником на невеликому аукціоні у Німеччині.
На той час ще не було відомо, що капелюх належав імператору. «Це була чисто випадкова зустріч», – сказав керівник компанії Bonhams Europe Саймон Коттл.

Покупець зацікавився капелюхом, коли збагнув, що на ньому є написи та інші характеристики, які свідчать, що аксесуар міг належати самому Наполеону. Початкове розслідування показало, що капелюх відповідає розмірам голови, які мав французький імператор.
«При ретельному вивченні капелюха було виявлено п’ять волосин. І дві з них були потім протестовані, вони містили ДНК Наполеона», – сказав Коттл.

За його словами, історія цього капелюха сильно відрізняється від історії інших головних уборів, адже більшість із них було передано знатним родинам, які були пов’язані з імператором, або ж належали військовим, які підібрали їх на полі битви.

Коттл зазначив, що вартість аксесуара наразі складає 138-207 тис. доларів, що є «обережною» ціною, оскільки лише нещодавно було доведено, що капелюх належав імператору. Інші капелюхи оцінювалися у понад мільйон доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus