USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Незаконні розкопки у Криму: МінТОТ хоче санкцій щодо 28 наукових установ і музеїв

30 Травня 2019 23:38
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України ініціює обмежувальні заходи щодо 28 наукових і музейних установ, представники яких узяли участь у незаконних розкопках на території окупованого Криму.

Про це повідомили у МінТОТ.

«Зараз МінТОТ ініційовано запровадження обмежувальних заходів до 28 юридичних – осіб наукових і музейних установ, представники яких взяли участь у незаконних археологічних розкопках на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя. Проект відповідного акта направлено на погодження до зацікавлених органів державної влади, після чого він буде спрямований на розгляд уряду», – ідеться у повідомленні.

За інформацією відомства, протягом останніх п’яти років Російська Федерація активно проводить незаконні археологічні розкопки, до яких залучена низка провідних наукових і музейних установ РФ. Активну участь у них беруть і кримські наукові установи, що були незаконно зареєстровані як російські юридичні особи.

Зокрема, велика кількість незаконних археологічних розкопок здійснюється в межах реалізації РФ великих інфраструктурних проектів – будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, будівництва так званої «траси Таврида» тощо, наголошують у МінТОТ.

Як заявляють у міністерстві, підставою для проведення розкопок на території окупованого півострова є «відкриті листи» (дозволи), що незаконно видаються співробітникам профільних наукових установ Міністерством культури РФ.

Зокрема, зазначають у відомстві, за період 2014-2018 років Мінкультури РФ було ухвалено понад 90 наказів про видачу дозволів на проведення археологічних розкопок на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

«За період 2014-2018 років Мінкультури РФ було ухвалено понад 90 наказів про видачу дозволів на проведення археологічних розкопок на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя», – підкреслюють у МінТОТ.

Зазначається, що у межах моніторингу дотримання правового режиму тимчасово окупованої території міністерством ідентифіковано низку фізичних осіб, які отримали дозволи на проведення незаконних археологічних розкопок. «До 15 з них, які є громадянами Російської Федерації, за ініціативи МінТОТ, Указом Президента України від 19.03.2019 № 82/2019 було застосовано санкції», – повідомили у міністерстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus