USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президент Польщі підписав скандальний «антибандерівський» закон

6 Лютого 2018 13:59
Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який передбачає кримінальне покарання за висловлювання про причетність поляків до Голокосту і заперечення "злочинів" українських націоналістів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Президент Польщі підписав новий закон про ІПН. Звернення МЗС, Парламенту та Президента України проігноровані. У виступі Анджея Дуди, під час якого обґрунтовував своє рішення, про Україну та українців - жодного слова", - зазначив він.

Після підписання, згідно із заявою президента, закон направлять до Конституційного суду для перевірки, чи є законними всі його положення.

Тиждень тому Дуда заявляв, що проаналізує проголосований парламентом проект.

Сьогодні, 6 лютого, Верховна Рада України підтримала постанову "Про заяву Верховної Ради України у зв'язку з ухваленням Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до закону про Інститут національної пам'яті - Комісію з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів". У заяві українські парламентарі просять Дуду не підписувати закон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
fsdfdsfsd Показати IP 6 Лютого 2018 14:51
Українським націоналістам потрібно почати з чистого листа. Викиди на сучасні влади про події овер 100 і 200 літньої влади потрібно припинити інакше так можна с?атися із любою владою про страти, переслідування владою, церквою, інквізиції, війни і т.д. Що було, те пройшло. Мішок гі?на можна знайти в будь якій історії. Махати палками вже пізно.
К. лучанин Показати IP 6 Лютого 2018 15:47
"Дружній " поступок ПРЕЗИДЕНТА ПОЛЬЩІ до України! Не хочеться коментувати більш розгорнуто про це. Тоді хочу звернутись до українців : НЕ ЇДЬТЕ В ПОЛЬЩУ НА ЗАРОБІТКИ! Нехай самі там вирішують свої проблеми із кадрами. Я розумію ситуацію в УКРАЇНІ, але не треба ПРИНИЖУВАТИСЬ . Вони українців мають за НІЩО і це є ФАКТ!
Отак Показати IP 6 Лютого 2018 16:23
А В'ятрович думав, що він і йому подібні переписувати історії буде гадити на кожному кроці і це пройде безслідно? Нехай тепер уся Україна подякує купці хворих на голову правих радикалів, які призвели до такої ситуації. А поляків лаяти нічого - вони в своєму домі господарі. На відміну від українців.
скептик до Отак Показати IP 6 Лютого 2018 17:55
поляки також їздять на заробітки по всьому світу, і хворими на голову якраз є така як ти би?ломаса, яка не хоче не те що шанувати, а навіть знати свою історію. головне - два центи в очах. згоден, холуй ніколи не буде господарем в своєму домі
для скептика Показати IP 6 Лютого 2018 19:10
Я знаю і шаную свою історію - таку яка вона є - і велична, і героїчна, і деколи ганебна ( траплялися і в нас зради, братовбивства і т.п.) . На відміну від тебе я просидів трохи часу в архівах Луцька і бібліотеках Києва, вивчаючи період тоталітаризму на Волині зокрема. Але я не пореписую її, не роблю одних "білими і пухнастими", а інших винуватими у всіх смертних гріхах. Поважаю всі народи, і не навязую свою думку іншим.
скептик до для скептика Показати IP 6 Лютого 2018 20:58
ага, бабця на кухні також читає всіляку макулатуру , має свою думку і розказує всіляку беліберду всім сусідам. я не знаю які архіви ти вивчав, але в ніяких архівах в Луцьку ніколи не було первинних документів , які стосувались діяльності ОУН-УПА, оскільки вони були вивезені одразу після війни і засекречені. . отакий-то з тебе знавець і шанувальник історії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus