USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Росія скористається інформпротистоянням України з Польщею, – В'ятрович

10 Лютого 2018 20:55
Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що ситуація навколо польського закону про «бандеризм» є інформаційним протистоянням, яке непотрібне ні Києву, ні Варшаві.

«Ми говоримо про дуже непотрібне ані Україні, ані Польщі інформаційне протистояння, яке справді вже набуває просто драматичного масштабу і, безперечно, цим скористається Росія», – зазначив В’ятрович в ефірі Радіо Свобода.

Він зауважив, що невипадково, чи не єдина країна у світі, яка підтримала ухвалення цього закону – це Росія.

Як повідомлялося, польський парламент 1 лютого ухвалив зміни до закону про ІНП, якими, зокрема, запроваджується кримінальне переслідування всіх, у тому числі й іноземців, за приписування польському народові відповідальності за злочини нацистів у роки Другої світової війни. Законом запроваджується також покарання за заперечення "злочинів українських націоналістів" у роки війни проти громадян Другої Речі Посполитої.

Напередодні, 6 лютого, Верховна Рада України засудила ухвалений у Польщі закон, того ж дня президент Анджей Дуда підписав цей закон. Ухвалені зміни до закону про ІНП, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, протести в Україні та Ізраїлі, а також стурбованість у США.

Найбільша опозиційна партія в польському парламенті "Громадянська платформа" (РО) зареєструє у парламенті "альтернативний" законопроект про зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
трохи дивно читати Показати IP 10 Лютого 2018 21:20
Оце так. Плакав вовк, що барана з'їв. Коли б до прийняття важливих рішень не пускали на гарматний постріл таких заангажованих осіб, як молодий і ранній вятрович, то не було б ніяких проблем. Потрібно зважати на те, що ми живемо в оточенні сусідів, а не одинокі мешканці джунглів, які кричать на кожному кроці" ми самі-самі, ми най-най".
Анонім до трохи дивно читати Показати IP 11 Лютого 2018 00:02
а поляки з кацапами чомусь не зважають, що вони живуть в оточенні сусідів ? чи у тебе споконвічна холопська звичка ?
КЛАВА Показати IP 11 Лютого 2018 15:05
Х...ровому таньцюристу я**ця заважають ...
НАт Показати IP 11 Лютого 2018 17:31
Та скотина Вятрович теж постаралась для розпалювання конфлікту Польща-Україна.
сусіди тверезійте до НАт Показати IP 11 Лютого 2018 18:52
Поляки це дволикі люди а москалі 100 % ск*тиняки. Дякуючи їм Україна здобуває незалежність з прискоренням. Те що Путін купив Качинського не має ніякого сумніву вони завжи були маріонетками то Гітлера то Комуністив Росії. Пільсуцький яскравий приклад польскої підлості. Польща і Росія були одвічними нашими ворогами з Білою гарячкою про українські землі. Тільки слабкі та неповноцінні нації займаються полонізацією та русифікацією.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus