USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Старий Чорторийськ поки не перейменовуватимуть

26 Травня 2017 13:14
Депутати зняли з розгляду питання про перейменування одного з сіл на Волині, мотивуючи це тим, що це ліпше вирішити самим жителям села.

Про це йшлося під час позачергової 14-ї сесії Волинської облради.

Одним з проектів рішень депутатам запропонували підтримати ініціативу громадян села Старий Чорторийськ Маневицького району щодо перейменування села на Чарторийськ.

Депутат Людмила Кирда зазначила, що у висновку Українського інституту національної пам’яті йдеться про те, що стара назва не має жодних пересторог, не підпадає під необхідність перейменування.
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зауважив, що перейменування лише додасть клопотів, в тому числі – матеріальних, громаді. Мовляв, триває об’єднання сіл в ОТГ, а громаді доведеться зіткнутись з додатковими труднощами в зв’язку з перейменуванням.

«В нас гроші зайві є?!» – заявив Володимир Гунчик.
Цю думку підтримав Голова Волинської облради Ігор Палиця, який зазначив, що жителям села варто підготувати два проекти звернення до Верховної Ради, і який знайде більше підтримки серед людей, той і приймуть. Адже громада села досі не може зійтись на думці, яка назва – правильніша і краща.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
555 Показати IP 26 Травня 2017 13:43
нє, що жити в селі, яке належало панам Чарторийським, а що в селі де "чорти щось рили" - є велика різниця. Сила останніх мабуть і перешкоджає перейменуванню...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus