USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Берестечку майорітиме червоно-чорний прапор

13 Березня 2018 11:11
12 березня під час чергової сесіії Берестечківської міської ради Горохівського району одноголосним рішенням ухвалили вивішувати в місті червоно-чорний прапор під час пам’ятних дат національно-визвольної боротьби українського народу.

Відповідний проект рішення вніс на розгляд сесії депутат міської ради, директор Берестечківського народного історичного музею Олег Дергай, інформує ВО «Свобода».

Нагадаємо,1 березня рішення вивішувати червоно-чорний прапор ухвалила Володимир-Волинська районна рада – вже 12-а місцева рада Волині, які в такий спосіб гідно відреагували на так званий «антибандерівський» закон поляків.

До цього такі ж рішення прийняли: Камінь-Каширська міська, Камінь-Каширська та Рожищенська районні ради, Ратнівська районна, Шацька районна, Горохівська міська, Турійська селищна, Рожищенська міська, Ковельська міська, Ковельська районна та Іваничівська районні ради.

Водночас нерозуміння та обурення берестівчан викликало те, що Горохівська райрада «провалила» рішення піднімати червоно-чорний прапор. Попри те, що за 10 днів перед цим Горохівська міська рада практично одностайно ухвалила рішення вивішувати в місті прапор ОУН.

Голова Берестечківської міської ради Валентина Залевська особисто закликала всіх присутніх підтримати запропонований проект рішення. У підсумку депутати Берестечківської міської ради одноголосно ухвалили рішення вивішувати в місті Берестечку червоно-чорний стяг у дні, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті Героїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ганьбослав Гiднозра Показати IP 13 Березня 2018 11:53
Да й куй з ним, нехай майорить..
порада владі міста Показати IP 13 Березня 2018 12:16
Паралельно треба було вирішити проблему прибирання міста, створення нових робочих місць, збереження лікарні, створення ОТГ, усунення порушеня будівельних норм і правил Філіповичем біля памятника полеглим у 2 світовій війні. З перлини Волині наразі маємо розвалюху. А директору музею слід було б звернути увагу, де зникли експонати вказаного музею.
Запитання Показати IP 13 Березня 2018 19:13
Невже немає можливості залучити поляків до реставрації костелу, яких не те що в Україні - в самій Польщі не так багато? Чи просто часу немає? Пообставляли центр міста "бутіками "а-ля Філіпович"", а про зовнішній вигляд не подбали....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus