USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Нотр-Дамі готові розпочати реставрацію після пожежі

18 Вересня 2021 17:09
У соборі Нотр-Дам завершили роботи зі зміцнення склепінь – це дозволить розпочати реставрацію будівлі через два роки після пожежі.

Про це з посиланням на державне агентство, яке займається роботами, повідомляє Корреспондент.net з посиланням на Reuters в суботу, 18 вересня.

Фінальний етап зусиль щодо забезпечення безпеки конструкції собору припускав зміцнення пошкоджених вогнем склепінь гігантськими дерев’яними арковими каркасами.

Собор Паризької Богоматері буде відновлений відповідно до колишнього дизайну.

Відновлювальні роботи розпочнуться вже в найближчі місяці після проведення тендера для вибору компаній.

До цього часу у вересні розпочнеться очищення внутрішніх стін і підлоги будинку.

Нагадаєммо, пожежа у славетному соборі Паризької богоматері спалахнула у квітні 2019 року. Тоді повністю вигорів шпиль та завалилась частина покрівлі. Серед найімовірніших причин займання слідство називає закорочення електропроводки. Одразу після пожежі почали точитися дискусії щодо реставрації собору. Лунали пропозиції повністю оновити дизайн шпилю. Врешті, вирішили зупинитися на відновленні оригінального вигляду. Відомо також, що у серпні демонтували великий орган для його очистки.

Читайте також: ЗМІ оприлюднили попередні підсумки розслідування причини пожежі в Нотр-Дамі

За планами французького президента Еммануеля Макрона, добудувати Нотр-Дам мають у 2024 році – саме до початку олімпійських ігор у Парижі.

Також повідомлялося, що у Франції почали зрізати дуби віком понад 200 років, які будуть використовуватися в реконструкції шпиля собору Паризької Богоматері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus