USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У підземних кімнатах вежі Чарторийських виявили посуд

26 Травня 2020 14:03
При зачистці первісної підлоги підземної кімнати при Башті князів Чарторийських у Луцькому замку знайшли дві цілі форми скляного посуду: пізньосередньовічну пляшку гутного скла та аптекарську посудинку з комбінованим маркуванням.

Про це повідомив у фейсбуці науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк.

«Охоронна археологічна служба України Інституту археології НАНУ спільно із адміністрацією Державного історико-культурного заповідника та Східноєвропейським національним університетом за участі Волинського відділення Спілки археологів України продовжує попереднє вивчення віднайдених підземель Башти князів Чарторийських у Луцьку.

При зачистці первісної підлоги кімнати при башті знайдено дві цілі форми скляного посуду: пізньосередньовічна пляшка гутного скла та аптекарська посудинка з комбінованим маркуванням.

Авторів знахідки на цей раз двоє: випускники факультету історії, політології та національної безпеки, а нині наукові співробітники заповідника Денис Грицюк та Юрій Близнюк», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 26 Травня 2020 18:12
Після консультаціі з колегами з’ясувалося що більша пляшка датується серединою 19 століття і є синхронною раніше знайденій тут датованій цеглі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus