USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі набув чинності скандальний «антибандерівський» закон

1 Березня 2018 13:09
У Польщі 1 березня набув чинності закон про Інститут національної пам’яті, передає Укрінформ.

Цей документ передбачає кримінальне переслідування тих, хто приписуватиме полякам злочини нацистів, зокрема вживатиме словосполучення «польські табори смерті», а також тих, хто заперечуватиме «злочини українських націоналістів», скоєні щодо громадян Польщі в період 1925–1950 років.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда підписав оновлений Закон про ІНП 6 лютого, а потім відправив його на перевірку до Конституційного суду. Президент хоче, аби судді встановили, чи положення поправок Закону про ІНП не обмежують свободу слова та питання про специфіку правових положень.

Скандальний закон призівів призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США. Пізніше Анджей Дуда опротестував положення оновленого закону про ІНП, в яких використано звороти «українські націоналісти» та «Східна Малопольща».

За словами спікеру Сенату Польщі Станіслава Карчевського, закон якийсь час не діятиме.

Нещодавно польське польське видання Rzeczpospolita повідомляло, щос «антибандерівський» закон у Польщі допомагали готувати про путінські історики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus