USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Польщі обговорять повернення храму в Олиці колишньої величі

27 Квітня 2017 10:00
IIІ з’їзд Фонду культурної спадщини Республіки Польща відбудеться сьогодні, 27 квітня, о 18.00 у Сенаторській залі Королівського Замку у Варшаві. На запрошення організаторів у роботі з’їзду візьме участь делегація від України у складі народного депутата України від партії «УКРОП» Ірини Констанкевич, голови фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслава Рубльова, депутата Волинської обласної ради Олександра Омельчука та помічника-консультанта народного депутата Лариси Понєдєльник, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Українська делегація їде з метою обговорення питання відновлення історичної культурної спадщини у селищі Олика Ківерцівського району. Адже у 2013 році польський Фонд культурної спадщини почав консерваторсько-відновлювальні роботи, метою яких є повернення храму в Олиці колишньої величі.

До слова, Ірина Констанкевич займається питанням реставрації храму та відновлення історії селища Олика майже рік. Зокрема, будучи депутатом Волинської облради, Ірина Констанкевич внесла зміни до регіональної програми підтримки культури щодо виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції костелу-колегіату. Також за ініціативи нардепа було організовано засідання круглого столу стосовно дослідження Олики і Ківерцівщини, а 21-22 вересня 2017 року буде проведено Міжнародну наукову конференцію «Олика та Радзивілли в історії України, Польщі та Білорусі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 27 Квітня 2017 10:19
Вже поляки помаленьку роблять ремонти на історичних землях...
123 до Всезнайко Показати IP 27 Квітня 2017 20:56
Ну не історичних, ви такого не придумуйте. На землях де планувалась та проводилась пацифікація, але не вийшло нічого у поляків. А так то да, хтось хоче зтравити Україну та Польщу, використовуючи різні провокації за кремльовські "нєфтєрублі".
12 Показати IP 27 Квітня 2017 13:36
26 квітня розібрали на кладовищі села Грушовичі поблизу Перемишля надгробний пам'ятник воякам УПА, який до цього вже плюндрувався вандалами. Акція, яка відбувалася за згодою війта гміни Стубно і в яку не втручалася поліція, викликала рішучий протест Об'єднання українців у Польщі (ОУП), яке прийняли заяву з цього приводу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus