USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Єгипті виявили понад 100 саркофагів, в одному знайшли мумію. Фото

15 Листопада 2020 17:08
У Єгипті оголосили про виявлення давньої скарбниці з понад 100 непошкодженими саркофагами. Знахідці виявилось приблизно 2500 років, вона є найбільшою за 2020 рік.

Запечатані саркофаги знайшли у 3 шахтах на глибині 12 метрів, їх виявили на півдні від Каїра – у великому некрополі Саккара. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на France 24.

Археологи відкрили один із саркофагів та виявили мумію, загорнуту в прикрашену яскравими ієрогліфами похоронну пелену. Саркофаги знайшли через певний час після виявлення 59 інших – добре збережених і запечатаних дерев'яних саркофагів, яким також понад 2500 років.
Археологи відкрили один із саркофагів

Окрім того, археологи виявили понад 40 статуй давніх божеств і похоронних масок. Саркофаги розподілять між декількома музеями Єгипту.
Саркофаги розподілять між декількома музеями

Що відомо про некрополь Саккара

Саккара – великий некрополь стародавньої єгипетської столиці Мемфіса, внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Саме там розташовані десятки пірамід, древніх монастирів та місць поховання тварин.

Водночас в найближчі тижні очікують оголошення про ще одне відкриття у величезному некрополі. Зокрема, археологи сподіваються знайти давню майстерню з виготовлення дерев'яних саркофагів для мумій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus