USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський депутат-націоналіст закликає вивчати новітню історію

12 Лютого 2020 11:06
Депутат Волинської облради Олександр Пирожик закликав впровадити в культурні та освітні заклади на Волині програму з вивчення новітньої історії задля належного вшанування пам’яті сучасних героїв.

Про це йшлося 12 лютого під час засідання 28-ї сесії Волинської обласної ради.

Обранець громади Олександр Пирожик розповів, що до нього як до депутата-націоналіста постійно звертаються родини загиблих військовослужбовців і героїв Небесної сотні з проханням посприяти в належному вшановуванні пам’яті загиблих.

Олександр Пирожик звернув увагу, що наближаються чергові трагічні річниці, зокрема розстрілу Небесної сотні, тож необхідно пропагувати подвиги українських героїв та, зокрема, розробити календар пам’ятних дат новітньої історії.

Він акцентував, що новітню історію потрібно вивчати в «наших культурних і освітніх закладах».

На противагу він навів «ганебний випадок», який мав місце на Любешівщині, де за кошти кума Володимира Путіна Віктора Медведчука пропагується книга «Вистрелили і перемогли», яка зображує героями окупантів і популяризує русскій мір.

Заклик Олександра Пирожика підтримали на голосуванні 42 депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 12 Лютого 2020 11:37
який він націоналіст? він новий комуніст. Такі самі лозунги.
УКРОП Показати IP 12 Лютого 2020 12:03
Щодо російсько-україхнської війни згоден. А решта - ще рано. Згадайте, як намагались робити видатних героїів з Ющенка і Тимошенко після першого Майдану і чим усе завершилось. На даний час по другому Майдану величезна кількість "білих плям", тому спочатку треба отримати відповіді на ці питання, а вже потім формувати у дітей позицію стосовно цієї події.
лучанин Показати IP 12 Лютого 2020 12:19
переписати хоче
Активіст Показати IP 12 Лютого 2020 13:19
Хай пам'ятник вождю бандері добудує. Кошти назбирали, розтринькали. Це і є його новітня історія.
Григорій Показати IP 12 Лютого 2020 18:21
Та не *Вистрелили і перемогли*, а *Вистояли і перемогли*, А пан пирожик нехай не тішить себе дурними фантазіями - таки вистояли і перемогли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus