USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Сказано – зроблено: Ігор Палиця проінспектував інфекційну лікарню після ремонту*

9 Липня 2019 09:35
У Волинській обласній інфекційній лікарні завершується довгоочікуваний ремонт, якого заклад не бачив понад 20 років. Інтер’єр, в якому, зі слів лучан, «можна було знімати фільми жахів», – вже у минулому. Тепер тут нові підлога, стіни, стелі, системи вентиляції тощо.

Все це, зі слів лікарів, було б неможливе без сприяння голови Волинської обласної ради, кандидата в нардепи від Луцька Ігоря Палиці. Після ревізії лікарні восени 2017 року він пообіцяв волинянам, що заклад відремонтують. І своє слово дотримав. Після завершення внутрішніх робіт голова Волиньради завітав в медзаклад для того, аби перевірити його після ремонту.

Ремонт був питанням безпеки і життя пацієнтів

Як зазначала завідувачка інфекційним відділенням Галина Морочковська, лікарня давно потребувала ремонту, адже приміщення, яке звели ще 1954 року, було у вкрай занедбаному стані.

«Ми постійно чуємо нарікання хворих. Вони фотографують приміщення, передають їх в пресу», – зазначала завідувачка.

Та справа не лише в «косметиці» – крайні роки це було питанням безпеки пацієнтів. Приміром, у 2017 році у відділенні крапельних інфекцій поруч з мамою та дитиною впала стеля.

У жовтні того ж року під час візиту в лікарню Ігор Палиця пообіцяв, що експерти підготують проектно-кошторисну документацію та розпочнуть роботи.

Загальна вартість робіт становить близько 50 мільйонів: з обласного бюджету виділили 30 млн, з міського – 15 та планують ще виділити 5 під час найближчої сесії.

Ось так приміщення лікарні виглядали до ремонту.
Тепер же тут - сучасний ремонт, світлі приміщення та безпечні умови для пацієнтів та лікарів.
Відвідавши лікарню, Ігор Палиця зазначив, що внутрішні роботи завершені майже на 100%. Зокрема, замінено підлогу, стіни, стелі, системи вентиляції, витяжки, проточки тощо.

Попереду – благоустрій подвір’я, купівля обладнання

На черзі – облаштування подвір’я, огорожі та оздоблення. Це необхідно не лише для привабливого естетичного вигляду, але й для комфорту пацієнтів, які зможуть виходити на прогулянки в теплу пору року.
Разом з тим, у лікарні досі вистачає проблем, які потребують вирішення. Насамперед, це нестача обладнання для лабораторії: починаючи від мікроскопів, закінчуючи високоточним обладнанням, що дозволить діагностувати інфекційні захворювання за 24 години.

Ігор Палиця пообіцяв, що цю проблему спільними зусиллями також вирішать. Адже важливо створити не лише комфорт для пацієнтів, але й всі умови для професійної роботи колективу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВВ Показати IP 9 Липня 2019 13:09
Палиця норм. мужик. Коли він на престолі - Луцьк змінюється в кращу сторону.
вовк Показати IP 9 Липня 2019 16:30
Чоловіче Тобі би Президентом бути може і в країні настав би лад
Запитання Показати IP 9 Липня 2019 17:17
Обдерті стіни в палатах показали, а після ремонту фото палат немає...лише маніпуляційні медперсоналу!!! питання, в палатах ремонт зробили чи ні?
Анонім до Запитання Показати IP 10 Липня 2019 22:26
А може пацієнти не хочуть, щоб їх фотографували? Не приходила така думка? Якби палати були і далі обдерті, то точно б хапали за руки Палицю та вели б показувати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus