USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

15 тонн автозапчастин за $20 тис. хабара: судять волинського митника

12 Вересня 2018 15:17
Волинський митник за 20 тисяч доларів хабара пропустив поза митним контролем 15 тонн автомобільних запчастин. Головний державний інспектор пункту пропуску "Ягодин" оформив автомобільні запчастини як будівельну конструкцію. Як результат оборудки – державний бюджет втратив 900 тисяч гривень. Натомість суддя Волинського апеляційного суду Петро Філюк через формальну підставу скасував арешт на контрабандні запчастини, тож їх повернули власнику.

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

У кінці червня 2018 року СБУ України повідомляла, що відомство попередило контрабанду в країну автозапчастин на 200 тисяч доларів. Уже зараз прокуратура відкрила провадження проти головного інспектора волинського пункту пропуску "Ягодин", який, ймовірно, сприяв контрабанді.
Як видно із судових ухвал, митник ПП "Ягодин", за подяку у 20 тисяч доларів, пропустив поза митним контролем автомобіль, який перевозив в Україну 15 тонн автозапчастин.

Інспектор митниці зробив митне оформлення товару, однак замість запчастин для автомобілів, у документи вписав, що всередині фури знаходиться збірна будівельна конструкція з чорних металів – вживана теплиця.

Правоохоронці зупинили автомобіль неподалік від ПП "Ягодин" у селі Вишнів Любомльського району. Під час перевірки було виявлено, що в середині авто були запчастини вартістю майже 200 тисяч доларів.
21 червня прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтями "Одержання неправомірної вигоди службовою особою" та "Ухилення від сплати податків".

Суд наклав арешт на 15 тонн автозапчастин. Однак, Апеляційний суд постановив скасувати ухвалу та негайно повернути вилучені запчастини власнику. Підозру митнику так і не оголосили, а держава втратила 900 тисяч гривень податків.

Не вдалося і арештувати контрабандні запчастини. А все тому, що голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк скасував рішення Луцького міськрайонного суду про накладення арешту на вилучену партію контрабанди через те, що суд «повірив» стороні захисту, яка стверджувала, що затриманий вантаж не перетинав митний кордон України, а був завантажений до автомобіля вже після виїзду автомобіля за межі митного пункту пропуску.

Аргументи захисту не витримують жодної критики, оскільки вантажівка виїхала з МАПП «Ягодин» о 14:45 год., а вже в 15:00 год. була затримана правоохоронцями. Технічно вивантажити з автмобіля «вживану теплицю» вагою одна тонна, а натомість завантажити туди автозапчастини вагою 15 тонн є неможливо.

Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк не врахував наведених аргументів і через формальну підставу не просто скасував рішення суду першої істанції, а й повернув все вилучене правоохонцями майно контрабандистам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
чак Показати IP 12 Вересня 2018 16:26
слава петру філюку
норіс до чак Показати IP 12 Вересня 2018 17:41
петлю петру філюку
мда Показати IP 12 Вересня 2018 18:15
молодець філюк, тепер будеш мати на 2 камаза, щоб на роботу їздити....
Свідомий Показати IP 12 Вересня 2018 20:17
Так ви дивні Тадейович ж на пенсію зібрався
Прес-служба Апеляцій Показати IP 13 Вересня 2018 13:40
З метою усунення будь-яких непорозумінь та перекручування реальних подій, Апеляційний суд Волинської області повідомляє. В ефірі програми «Новини. На часі» телекомпанії «Аверс» https://www.youtube.com/watch?v=TpNkHcFZCrc 11 вересня 2018 року та в інтернет виданні «Волинські новини» https://www.volynnews.com/news/all/15-tonn-avtozapchastyn-za-20-tys-dol-khabara-sudiat-volynskoho-my/ 12 вересня 2018 року було подано некоректно інформацію про розгляд кримінального провадження № 161/9905/18 щодо накладення арешту за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.368 ККУкраїни, що спричинює негативний вплив на формування громадської думки, як до Апеляційного суду Волинської області, так і до судової гілки влади України вцілому. А саме про те, що інформація, яка надрукована у статті «15 тонн автозапчастин за $20 тис. хабара: судять волинського митника» на інтернет ресурсі «Волинські новини» про те що «… суддя Волинського апеляційного суду Петро Філюк через формальну підставу скасував арешт на контрабандні запчастини, тож їх повернули власнику». На що повідомляємо, що інформація викладена у статті є спотворена і не відповідає фактичним обставинам даної справи. Хочемо закликати представників мас-медіа на чесне, неупереджене, збалансоване компетентне і точне викладення фактів про діяльність суду вцілому та судові справи та рішення зокрема. Зазначаємо, що Апеляційний суд Волинської області з повагою відносяться до професійної роботи журналістів та завжди відкритий до конструктивного діалогу. Необхідну інформацію та будь-які уточнення представники ЗМІ завжди можуть отримати у прес-службах апеляційного та місцевих судах області. Додатково повідомляємо представників ЗМІ та громадськість, що з будь-яким рішенням суду ви можете ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Прес-служба Апеляційного суду Волинської області [email protected]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus