USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Митник, який розповів про корупцію на «Устилузі», отримав 4 догани

11 Травня 2018 12:52
Чотири догани за те, що попередив своє керівництво про злочини на митному посту «Устилуг» отримав працівник Волинської митниці ДФС Петро Євтушок.

Чоловік намагався оскаржити дисциплінарне стягнення в Окружному Адміністративному суді Волинської області. Суд вважає доказову базу митниці достатньою для прийняття рішення на користь відомства, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Не мав права самовільно заходити до кабінету начальника, відповідно – порушив етичні норми працівника митної служби ДФС, а, відтак – отримав низку доган за так би мовити «ганебну поведінку» головний державний інспектор відділу по роботі з персоналом Петро Євтушок. А все через те, що посадовець нібито викрив корупційну схему у роботі митного посту Устилуг. Та навіть більше – посмів доповісти про це своєму начальникові та озвучити проблему в прямому ефірі телеканалу «Аверс». Складається враження, що очільникам митниці абсолютно підходило усе, що відбувається у їхньому відомстві і розголос корупційних дій їм ні до чого.

Нагадаємо, в ефірі ТРК «Аверс» Євтушок розповів, що через начальника одного митного поста за зміну проходить 50-250 тисяч доларів від контрабандистів. Керівництво митниці тисне на підлеглих, провокуючи корупцію, тому чимало з них звільняються. Також Петро Євтушок звернувся до Національного антикорупційного бюро України щодо неправомірних дій начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького.
Не погодившись із таким дисциплінарним покаранням, Євтушок звернувся до адміністративного суду, аби скасувати рішення керівництва митниці.

Судове засідання 10-го травня розпочалося раніше запланованого часу. Відомості про це не внесли ні до Списку справ, призначених до розгляду, ні на інформаційних листах безпосередньо в приміщенні суду. Відтак, журналісти, хоч і приїхали на справу, потрапили лише на оголошення рішення суду. Суддя Ксендзюк назвав дисциплінарне стягнення абсолютно законним.

Наразі, каже держслужбовець, на роботу він ходить, однак у нього забрали комп’ютерну техніку, робочих завдань йому ніхто не дає – просто слідкують, чи дотримується він робочого графіку. Але не звільняють. Аби довести свою правоту та існування корупційної схеми на митному посту «Устилуг», Петро Євтушок чекає лист-відповідь польської сторони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Контора Показати IP 11 Травня 2018 15:56
Відверта брехня. Лишень одне попередження про службову невідповідність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus