USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Затримали волинських митників, причетних до незаконного розмитнення тисячі авто

22 Жовтня 2018 18:10
Викрили схему незаконного розмитнення транспортних засобів за підробленими документами, що спричинило збитків державі на понад 7 мільярдів. В рамках провадження затримали двох посадовців митних постів Волинської митниці ДФС.

Про це заявив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко

Правоохоронцями здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного ввезення на митну територію України більше тисячі транспортних засобів (в т.ч. автобуси, вантажні автомобілі, с/г техніка), які були розмитнені за підробленими документами, що спричинило збитки державним інтересам на суму понад 7 млрд грн.

У ході досудового розслідування здобуто докази, які підтверджують схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами-імпортерами транспортних засобів, в якій задіяні посадові особи митних органів ДФС України, суб’єкти господарської діяльності, а також підприємства реального сектору економіки.

Під час розслідування доведено причетність до вчинення зазначених злочинів двох посадових осіб митних постів Волинської митниці ДФС України, яких 19 жовтня 2018 затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, затриманим особам повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання останнім запобіжних заходів.

Наразі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії з метою встановлення всіх осіб, в тому числі працівників митниць ДФС України, причетних до вчинення вказаних злочинів.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини в ході журналістського розслідування вдалось встановити, що десятки волинських фірм причетні до імпорту авто з фальшивими документами. Йшлося про схему ухилення від сплати податків під час ввезення автомобілів та їх митного оформлення. У документах на автівки, які ввозилися з-за кордону, значилося, що продавцями є закордонні фірми, а покупцями – українські. Проте постачальники насправді нічого не продавали, а отримувачі не купували.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ «СІРІ КАРДИНАЛИ»: ХТО СТОЇТЬ ЗА ІМПОРТОМ АВТО З ФАЛЬШИВИМИ ДОКУМЕНТАМИ НА ВОЛИНЬ

Сотні мільйонів гривень недоотримав державний бюджет через розмитнення імпортованих автомобілів за підробленими документами. Схему ухилення від сплати податків організували колишні працівники силових структур та митниці. Проте так званих ділків досі не дістала рука правосуддя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
valik Показати IP 22 Жовтня 2018 18:28
ну от хтось фіктивно розмитнює авто і обманює державу,а завжди чомусь чіпляються до євроблях що вони нелегали і не хочуть платити податки,хочуть дерти кошти з простих смертних,а самі крадуть мільярди гривень щороку! І кажуть тож ми розмитнили,а всі розмитнення це 90% йде по заниженим цінам і ставкам! Обман на кожному кроці.
антимитник Показати IP 22 Жовтня 2018 18:34
Якщо тільки 2 митники нанесли шкоди державі на 7 млрд.,то про які "реформи" можна говорити в краіні де одні митники крадуть 3 бюджети , а Гройсман каже,що на підвищення пенсій не вистачае грошей
ГПУ Показати IP 22 Жовтня 2018 21:01
виходячи з дибільної заяви ГПУ при розмитненні одного авто не доплатили 7000000 грн, вони там що космічні кораблі розмитнювали ???????
каруселі веселі Показати IP 22 Жовтня 2018 22:22
роботодавець Для чого всю цю х...ю писати ? Найбіль витребувані професії в нещасній країні можна порахувати на пальцях однієї руки: проститутка, воїн АТО, мийник туалетів в Польщі, збирач полуниць в Польщі ( якщо пощастить), контрабандист, митник і, що найбільш оплачується, лизач дупи тих, хто прийшов до влади в країні на крові наших співгромадян.
Іван Показати IP 23 Жовтня 2018 13:30
Ось такі в нас управлінці піда*аси, митники хабарники,хто б що неговорив,про це знають всі ,але для того ніхто нічого неробить,бо рука руку маже!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus