USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Звільнили волинського митника, який розповів про корупційні схеми

9 Червня 2018 14:33
Волинського митника, який публічно розповів про про корупцію та контрабанду на волинських пунктах пропуску, звільнили.

В немилість інспектор відділу роботи з персоналом Волинської митниці ДФС Петро Євтушок потрапив тоді, коли посмів без дозволу керівництва розповісти в ефірі ТРК «Аверс» про незаконну схему ввозу товарів із Польщі, яка діє з відома керівництва. В той же час ще один митник, який пропустив через волинський кордон півтори тонни бурштину, став заступником начальника на Тернопільській митниці ДФС.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».



Позавчора, 7 червня, на хабарі впіймали працівників волинського митного поста «Піща». Як повідомляє прокуратура, інспектор та його керівник за подяку не перешкоджали ввезеню в Україну автомобілів на «євро номерах». А це 14 квітня цього року - на ще одному волинському пункті пропуску - «Устилуг» - на хабарі спіймали головного інспектора митної служби. Він також брав данину в «бляхарів». А Петро Євтушок, донедавна інспектор відділу роботи з персоналом Волинської митниці ДФС, в ефірі телеканалу Аверс розповів про контрабанду та корупцію на волинській митниці.

Підтвердженням слів Петра Євтушка про зловживання на митниці є відкрите кримінальне провадження від 18 листопада, в якому йдеться про те, що за один день волинський пункт пропуску «Устилуг» без розмитнення перетнуло 50 автівок, забитих товаром. А митники за «подяку» від 300 до 1000 доларів закривали очі на ввезення контрабанди до України. У ході досудового розслідування на початку травня цього року прокуратура здійснила виїмку документів на митному пості «Устилуг».

До слова, кримінал відкрили за повідомленням того ж працівника митниці Петра Євтушка. Інспектору за те, що публічно розповів про корупцію на митниці «вліпили» кілька доган, розпочали службову перевірку. А 7 черня начальник митниці підписав наказ про звільнення Євтушка. Причина: митник в ефірі телеканалу «Аверс» розповів інформацію про діяльність митниці, критикував керівництво і при цьому не погодив погодив участь у програмі з керівництвом митниці та прес-службою. Мовляв, інформація про корупцію на митниці, яку він розповів в ефірі - нічим не підтверджена. Так, Віктор Кривіцькій, начальник Волинської митниці на одному з місцевих телеканалі розповідає: корупції на митниці - немає. А всі звинувачення - фейкові.

Журналісти ТРК Аверс поїхали до начальника митниці за коментарем, і навіть застали його на робочому місці, проте отримали відмову. Не захотів головний митник Волині навіть спустити до журналістів. Як зазначила головний державний інспектор з питань доступу інформації Волинської митниці Валентина Черниш – для уникнення всіляких провокацій.

«У нього є підстави все-таки вважати, що ваш телеканал дає необ’єктивну інформацію. Тому він хоче, скажемо так, уникнути всіляких провокацій», - зазначила вона.

Тож розпитати про заяви Євтушка і про випадки хабарництва так і не вдалося. До слова, на українській митниці цікава кадрова політика. Тут до вчорашнього дня працював такий собі - Євген Шелігацький. У 2016 році він був серед тих, хто пропустив через «Ягодин» 1,5 тонни контрабандного бурштину. Тоді його не звільнили - просто отримав догану.

Останній місяць він займав посаду в.о. начальника антикорупційного управління Волинської митниці. Хоча недавно чоловік виграв конкурс на заміщення вакантних посад - там він буде заступником начальника Тернопільської митниці в напрямку протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії. Попри те, що результати конкурсу оголосили ще 25 травня - Шелігатський - 7 червня і досі на робочому місці на Волинській митниці. Він не лише не поїхав на своє нове робоче місце в Тернопіль, а й не звільнився зі старого. Його наказ про звільнення датується 6 червня.

Для чого Шелігацькому, який тут і так займав достойну посаду, йти працювати на Тернопільську митницю – через яку фактично не їздять вантажі? Чи не тому, що згідно з законом, аби бути не в.о., а стати начальником, потрібно зайняти аналогічну посаду в іншому регіоні. І чи не для того Шелігацького перевели до Тернополя. І чи взагалі він поїхав в Тернопіль - бо спочатку він був на місці: це підвердила журналістам Аверсу і охорона, і прес-служба. Щоправда, вже через хвилин 5 виявилося, що він поїхав в Тернопіль.

Тож не здивуємося, що за місяць-другий Євген Шелігацький повернеться на Волинь, але вже не в якості виконувача обов'язків, а як цілий заступник начальника управління протидії митним правопорушенням. Адже права рука начальника митниці Кривіцького має бути завжди поряд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Jan Показати IP 9 Червня 2018 15:16
Корупція на митницях на кожному кроці . Погранци особливо з тим і не криються . На Ягодині до прикладу . Кожен раз як їду- то само !
Упс Показати IP 9 Червня 2018 15:24
Це система,і він в ній був...довго!!а проти системи не попреш.вона ламає всіх..
хехъ Показати IP 9 Червня 2018 16:41
пошел против - получил))
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 9 Червня 2018 17:37
Мафія таких признань не вибачає. Щастя Євтушка, що встиг раптово і публічно розповісти на "Аверсі" про "дзядів" на Волинській митниці. Могли б і вбити. Україна - повністю і абсолютно скорумпована та змафіозована держава. Народ стогне і терпить. Аморфний, тупий і недолугий.
Kapitan Показати IP 9 Червня 2018 20:38
Я не здивуюсь , якщо завтра у нього станеться сердцевий приступ і лікарі будуть безсилі !
лена Показати IP 9 Червня 2018 20:48
Скільки ще та лядь бухатевич буде теререзувати людей на митниці?
Віца Показати IP 9 Червня 2018 22:50
А ніхто не задумувався навіщо це Євтушку? Може він таким чимом хотів зробити себе знаменитим і стати очільником митниці? а?!
ЮА Показати IP 11 Червня 2018 09:23
А це ідея, Євтушка начальником митниці, ото б він тих ср*колизів ганяв там))))
казус Показати IP 11 Червня 2018 14:49
ви б для початку глянули декларацыю цього эвтушка ы декларацыъ його родичыв, якы також на митницы працюють. 25 рокыв працював там - а тепер рышив розказати людям якы там хабарникы. ахах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus