USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через ковельський ветсанзавод перекрито 2 траси та в’їзд до Турійська

7 Травня 2017 13:01
Безстрокова акція протесту розпочалася у Турійському районі.

Місцеві мешканці бояться, що на їхню територію привезуть тушки мертвих тварин з ковельського ветсанзаводу, повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

Також сьогодні вранці ковельські активісти перекрили трасу «Ковель-Луцьк»: спочатку - у Колодяжному, а зараз акція перемістилася у Волю Любитівську.
Зауважимо, що міжнародна траса поблизу Ковеля також лишається заблокованою.

Як розповів голова фракції «УКРОП» у Ковельській міській раді, голова Ковельського міського УКРОПу Ігор Пініс, траса «Ковель-Луцьк» попередньо буде заблокована сьогодні до 17.00. Учасники мирної акції протесту пропускають лише легкові автівки, де серед пасажирів – діти до 5-ти років або ж хворі люди. Також звичайно ж дозволяють проїзд каретам «швидкої допомоги».

За інформацією прес-служби волинського УКРОПу, уночі мали вантажити 150 тонн тушок тварин ковельського ветсанзаводу для перевезення їх з села Заячівка Поворської об’єднаної громади Ковельського району на територію Клюської сільради. Також туди мали перемістити і ще 600-700 тонн відходів, які нині знаходяться безпосередньо на території заводу під відкритим небом.

Однак, рішення щодо їх перевезення призупинили. Додамо, що у Поворській ОТГ люди також категорично проти приймання такого вантажу.

Нагадаємо, що вчора увечері стало відомо про те, що депутати Клюської сільради Турійського району зібралися на позачергову сесію. 8 з 10 обранців тутешньої громади проголосували за надання дозволу захоронення мертвеччини ковельського ветсанзаводу на, так званій, «13-тій земельній ділянці», яка розташована у лісі.

Сільрадою ширяться чутки, що голові пообіцяли кілька мільйонів гривень за прийняття позитивного рішення щодо відходів ветсанзаводу.

Тушки тварин мали привезти сюди вже минулої ночі, але, вочевидь, не ризикнули.

Турійчан рішення Клюської сільради та обласних чиновників обурило. Тому від сьогодні вони оголосили про бестрокову акцію протесту. Люди перекрили в’їзд у Турійськ зі сторони луцького напрямку. Організатори громадського блокпосту – представники політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» та ВО «Свободи».

Як повідомив голова Турійської районної організації УКРОПу, депутат районної ради Сергій Власюк, люди заблокували рух великогабаритних вантажівок. Легкові авто та громадський транспорт вирішили пропускати.

Під час акції активісти збирають підписи людей під відкритим листом до центральної влади країни – президенту Петру Порошенку та прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

У тексті звернення до центральної влади йдеться, що «ситуація, що слалася протягом останніх років довкола утилізації решток тваринного походження є критичною і не вирішується у встановленому законом порядку. На сьогоднішній день підприємства області, зокрема в Турійському районі, птахофабрики сіл Туличів, Соловичі, свинокомплекса села Миляновичі, щоденно продукують відходи тваринного походження. Ковельська філія ДП «Укрветсанзавод», припинивши роботу, не приймає їх. Тому не відомо куди вони вивозяться та яким чином вони будуть утилізовані. Чинна влада злочинним шляхом усуває наслідки, а не причини надзвичайної ситуації».

Жителі Турійськього району вимагають утилізувати легальним та екологічно безпечним способом усі відходи складовані на поверхні та закопані у землю на території Ковельської філії «ДП Укрветсанзавод» та поза її межами.

Серед наступних вимог: і відставка голови Волинської облдержадміністрації Володмира Гунчика та заступника голови Сергія Кошарука «у зв’язку з невиконанням взятих на себе зобов’язань щодо вивезенню відходів та порушення законодавство про екологію».

Також мітингувальники просять створити «слідчу комісію для притягнення до відповідальності осіб, які винні у створенні надзвичайної ситуації місцевого рівня та проведення моніторингу прилеглих до Ковеля, Турійська територій на предмет незаконного захоронення тваринних решток підприємствами. Запобігти подальшому вивезенню решток тваринного походження в будь-які райони Волинської області та захоронення з порушенням санітарних норм».

Ще одна вимога: «притягнути до відповідальності винних осіб за несанкціоноване вивезення тваринних решток на території Волинської області, зокрема Турійського району сіл Задиби, Радовичі, смт. Турійськ».

Допоки не врегулюється питання щодо Ковельського ветсанзаводу, організатори акції у Турійському районі, кажуть, що вона буде тривати. Поліція учасникам мирного протесту не перешкоджає.

На трасі «Ковель-Луцьк» тим часом вже утворився затор, у якому – близько ста автівок та автобусів.

Воля-Любитівська:
Ковельська траса:
Турійський район:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
думка Показати IP 7 Травня 2017 13:27
А Гунчику все по... Відпочиває голова :))) Такого ганебного становища і "вирішення" питання ще не було але поки Порошенко президент - Гунчика ніхто і пальцем не троне, мало і так вірних штиків у гаранта :) А страждають люди... :(
житель Показати IP 7 Травня 2017 13:47
палицю на губернатора!!!!!!
Олександр Показати IP 7 Травня 2017 13:53
А мені ще цікаво - а працівники поліції знають, що крім патрулювання, на них ще покладено функцію регулювання дорожнього руху. І регулювальник може і зобов'язаний регулювати потік пішоходів і автомобілів...
Оксана до Олександр Показати IP 7 Травня 2017 16:57
Працівники поліції знають що їм і їхнім дітям тут жити і нюхати. А ти філософ луцький іди пива попий з мясом від фірми Ласка
Олександр до Оксана Показати IP 7 Травня 2017 21:15
Я розумію людей, які там стоять. Але в цьому корку стоять мої знайомі, які везуть ліки для онкохворої дитини. Це перше... Працівники поліції повинні виконувати свої функціональні обовязки. Це друге. Що таке фірма Ласка - я не знаю і мені байдуже. Нехай люди їдуть до облради, адміністрації президента і там блокують державних працівників. Причому тут люди, пересічні громадяни, які їдуть дорогою? Що вони можуть зробити і чим вони завинили?
Олександр до Оксана Показати IP 8 Травня 2017 06:13
До речі про філософа. В Луцьку на ДПЗ теж запах, і в тому числі від ваших нечистот, під Луцьком знайшли Лвівське сміття. А місцеву владу - вибирали ви. Що ж ви тепер кричите? Це ваш голова, в першу чергу, допустив до цієї ситуації. Чого нічого не робили, коли тільки завод перестав працювати? А що фірма Ласка? Вони купили худобу, забили її, обробили, а відходи віддали на підприємство, яке повинно утилізувати. Що вони порушили? В Луцьку - і Забіяка, і Дмитрук (Всеволодівка), і Кобах (ЛМК) - працюють і відходів немає. А крім них - і ще з десяток малих м'ясарень. Будьте добрі - розберіться спочатку зі своїю владою, своїм "гопідарем".
А ти до Олександр Показати IP 7 Травня 2017 22:02
молода чоловіка не знаєш, що всі органи влади якого рівня вони б не були МАЮТЬ СЛУЖИТИ НАРОДУ!!!
Микола Показати IP 7 Травня 2017 14:04
Зрозуміло, що у людей проблеми, але вирішувати свої проблеми за рахунок створення проблем іншим людям, це не вихід!!! Їдьте заблокуйте будинок Гунчика, Кошарука або Президента, ОДА, АП, завезіть їм під поріг пару фур тих відходів, нехай нюхають до того часу, поки не ліквідують проблему!!!
дід до Микола Показати IP 7 Травня 2017 17:01
Блокуйте усе ЖД дорогу, усі траси!!! Спасайте дітей і внуків, спасайте свої села і своє майбутнє...Не має у нас влади.
до миколи Показати IP 7 Травня 2017 16:03
серед простих людей які протестують є хитрі люди які їх використовують щоб таким чином прийти до влади і далі все як і було ав простих людей завжди чуби тріщать читайте історію
йой Показати IP 7 Травня 2017 17:44
Вже й сюди потрапили блоуквальники з Лукова один бувший голова сiльради злодюга ,другий горе пiдприемець з кримiнальним нахилом,а третий це взагалj планокур ,отакi блокувальники аби заплатили вони цю мертвичину в Луковi в карерi прихоронили,
Я Показати IP 7 Травня 2017 18:16
коментар було видалено
активіст до Я Показати IP 7 Травня 2017 21:32
Питання нехай вирішують не за рахунок простих мешканців сіл, а Гунчик та його посіпаки нехай вирішують проблему в столиці. Мільйони на заставу злодіям швидко знаходять.Нехай так само швидко знайдуть кошти ,щоб не розкидати весь мусор,падаль по всій Україні.Це проблема не сьогоднішнього дня.Скільки вже можна знищувати націю!
Анонім Показати IP 7 Травня 2017 21:47
Мені не подобаються всі ці блокування.Образно кажучи,Якщо проблеми у Петра із-за Галі, то навіщо Петро рробить проблемп Максиму , Оксані та всім іншим?Якщо винуваті Кошарук і Генчик, то причому сотні інших людей, які в той час опинилися на дорозі? Якщо ті люди спізняться на поїзд, на весілля, на роботу, до лікаря то протестувальникивирішать свої проблеми?
лісник Показати IP 7 Травня 2017 22:40
тушки свиней які розвозять по області можуть бути інфіковані африканською чумою тому може бути зараження всієі області і знищення поголів я свиней в селянських господарствах це може бути тема Мартиняка і Івахіва щоб пропали свині і люди купляли іхню курятину І
Анонім. Показати IP 8 Травня 2017 04:29
Їхав о першій ночі 08.05 повний безпредел.Всі мітингуючі сині! Проїхав їхні володіння о четвертій. Стид і сором! Реальні (ЦАРЬКИ) ІДЕЇ НОЛЬ АБИ БУХНУТЬ!
андрій Показати IP 9 Травня 2017 15:42
ідіотизм.!!!!!!!! блокуйте міськуі Районні обласні Ради паліть там колеса не допускайте до кабінетів посадовців .!!!! до чого тут просмтий люд якому треба добратись до лікарні чи до родичів чи по своїм справам .поліціянти як прастітутки ходять кругами і рішають кого пропустить всі п.яні .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus