USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Ковельському ветсанзаводу потрібен окремий статус, – Кубів у Луцьку

10 Травня 2017 08:59
Для того, щоб мати можливість ефективніше керувати заводом, Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод» хочуть надати статус окремої юридичної особи.

Про це йшлося під час наради в стінах ОДА спільно з першим віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим.

Як зазначив пан Кубів, для того, аби мати можливість вирішувати питання на місці, слід першочергово змінити структуру державного підприємства, щоб ковельська філія отримала статус окремої юридичної особи. З його слів, зробити це планують вже наступного тижня.

Як стало відомо під час наради, нині на території ветсанзаводу досі зберігається близько 2 тисяч тонн відходів: 900 тонн в компостовій ямі, ще 1000 тонн – на майданчику, поблизу заводу.

За останній час близько 50 тонн вивезли на інші філії заводу, 300 тонн захоронили на визначених ділянках, ще 220 тонн вивезли, але не скинули через блокування техніки людьми. Йдеться про випадок в Поворській ОТГ, який трапився 5 травня: 15 машин відходів з ковельського ветсанзаводу скинули вночі поблизу Поворська.

До слова, також за останній час з заводу вивезли близько 800 тонн тваринних шкур 30-річної давності, які «схоронили» на заводі.
Нагадаємо, 8 травня ковельчани зібралися перед будівлею міської ради у Ковелі, протестуючи проти того, аби рештки з ветсанзаводу скидали поблизу їхніх домівок. Також люди вимагали визнати ситуацію, що склалася навколо ветсанзаводу, надзвичайною ситуацією регіонального рівня та утилізувати відходи екологічно-безпечним способом. Окрім того, пікетувальники виступали за відставку заступника голови Волинської ОДА Сергія Кошарука, який письмово обіцяв ковельчанам, що до 28 квітня рештки з території ветсанзаводу вивезуть. Проте досі цього так і не виконав.

7 травня обурені люди перекрили 2 траси та в’їзд до Турійська. Причиною перекриття є невдоволення місцевих жителів вивантаженням поблизу села Поворськ 15 КамАЗів мертвих тварин з Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

До слова, через катастрофічну ситуацію на ветсанзаводі мешканці Ковеля та прилеглих сіл вже раніше перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Люди скаржилися, що їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та наголошували, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Травня 2017 11:16
дивишся на оце зборище деб"лів і бігом хочеться втекти з тої території з ідіо"ами при владі
читач до Анонім Показати IP 10 Травня 2017 11:29
Це ви про фото друге з низу? :)
Ліля до читач Показати IP 10 Травня 2017 13:58
ні про третє знизу і там де Івахів злодій сидить
Анонім до читач Показати IP 10 Травня 2017 14:06
про всі
Ковельчанин Показати IP 10 Травня 2017 16:04
Для початку треба Кіндер****і "лапті сплести", а потім далі подєлом розбиратись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus