USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Поки він танцює на Євробаченні, ми тут здихаємо!»: ковельчани поїдуть до Порошенка

8 Травня 2017 12:31
Ковельчани та жителі районів, куди звозять мертвеччину з ветсанзаводу, планують разом з міським головою Ковеля Олегом Кіндером 10 травня їхати в Адміністрацію Президента, аби там звернули увагу на екологічне лихо, яке трапилось на Волині.

Про це активісти заявили після позачергової сесії Ковельської міськради сьогодні, 8 травня.

Нагадаємо, сьогодні перед будівлею міської ради у Ковелі зібралися люди, які протестують проти того, аби рештки з ветсанзаводу скидали поблизу їхніх домівок. Також люди вимагали визнати ситуацію, що склалася навколо ветсанзаводу, надзвичайною ситуацією регіонального рівня та утилізувати відходи екологічно-безпечним способом. Окрім того, пікетувальники виступали за відставку заступника голови Волинської ОДА Сергія Кошарука, який письмово обіцяв ковельчанам, що до 28 квітня рештки з території ветсанзаводу вивезуть. Проте досі цього так і не виконав.


Тож зранку 8 травня перед початком позачергової сесії Ковельської міської ради активісти та просто небайдужі люди прийшли на сесію, аби домогтися від влади вирішити нарешті питання щодо катастрофічної ситуації на ветсанзаводі.

Під час позачергової сесії активісти запропонували їхати з вимогами ліквідувати наслідки діяльності заводу до президента Петра Порошенка. Укропівець Володимир Косцьов'ят зазначив, що депутати міської ради взагалі могли б організувати виїздний день депутата до Адміністрації Президента. Цю пропозицію підтримали аплодисментами, але точну дату поїздки вирішили обговорити згодом.

За станом на 11:30 міський голова закрив сесію, проте люди не випустили з зали ані міського голову Олега Кіндера, ані депутатів. До присутніх звернулись жителі Поворської ОТГ, які розповіли, що вже четвертий день блокують дорогу, аби до їхні городи не звозили тваринні рештки з заводу. Проте, зі слів людей, на їхню проблему ніхто так і не звертає уваги. "15 вантажівок мертвеччини підло вночі звезли на людські паї!", - заявили люди та почали вимагати, аби міський голова Олег Кіндер поїхав разом з ними до президента.

«Поки він танцює на Євробаченні, ми тут здихаємо!», - на емоціях заявили присутні, маючи на увазі президента Порошенка.

За станом на 12:00 вирішили узгодити, до кого саме їхати «в гості» - в Адміністрацію, Кабмін чи Верховну Раду. Остаточно наразі вирішили лише те, що поїздка відбудеться в середу, 10 травня.

Нагадаємо, вчора, 7 травня, через ковельський ветсанзавод обурені люди перекрили 2 траси та в’їзд до Турійська. Причиною перекриття є невдоволення місцевих жителів вивантаженням поблизу села Поворськ 15 КамАЗів мертвих тварин з Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

До слова, через катастрофічну ситуацію на ветсанзаводі мешканці Ковеля та прилеглих сіл вже раніше перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Люди скаржилися, що їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та наголошували, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Варто додати, ані Степан Івахів, ані Володимир Гунчик до протестувальників так ні разу не приїхали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
І що ви Показати IP 8 Травня 2017 13:07
Йому зробите, не путайте Київ з поліссям.
Анонім до І що ви Показати IP 8 Травня 2017 16:11
Не йому, а Гунчику, це вже гра проти нього, бо своїм керівництвом він довів область до жахливого стану. Він не державний управлінець, не його це стихія, валять Волинь він і його команда з автозаводу, але скільки ниточко не вийся - кінець буде...
екологи до І що ви Показати IP 8 Травня 2017 20:41
Кошарука і Новохатського у відставку!!!
екологи до екологи Показати IP 8 Травня 2017 20:47
підтримуємо усіма руками і ногами))
віто Показати IP 8 Травня 2017 13:16
"...перед будівлею міської ради у Ковелі зібралися люди, які протестують проти того, аби рештки з ветсанзаводу скидали поблизу їхніх домівок" - і це має виріти Порошенко?! Люди, місцева влада має вас за д*рнів! Але ви, мабуть, такі д*рні, раз вірите. Ви б ще до Брюсселя поїхали...
Віталік П. до віто Показати IP 8 Травня 2017 15:45
А при чому тут місцева влада? Всі питання до Порошенка! Це ж він танцює на Євробаченні а не Кіндер!
Анонім до Віталік П. Показати IP 10 Травня 2017 09:34
Дійсно, питання можуть бути тільки до тих, хто танцює на Євробаченні. Кіндеру щось заважає танцювати. Мабуть совість.
козлам до віто Показати IP 8 Травня 2017 21:08
Ковельський скотомогильник 1 км від Турійської районної лікарні, пологового та дитячого відділень. Влада щось можете у відповідь промичати?????
Так Показати IP 8 Травня 2017 13:22
Як до Президента їхати, то є Кіндер. А як працювати, то нема Кіндер. Він другу каденцію керує містом. Він що, як Садовий, нічого не знав?! Він що не міг активувати нардепів своєї "батьківщини". Принаймні поставити їх до відома. Він що не міг Гунчику щиглів надавати? Міський голова від губернатора не залежить. Ну хоча б районному підгубернатору копняка дати?! Він на кого працює? На місто, на громаду чи на свою Юлю та свій бізнес? Він вирішив перевести стрілки? Він хто? Останнє запитання до ковельчан.
Віту Показати IP 8 Травня 2017 14:12
А ти кого маєш за дурнів????не тих самих людей? Кошаруку - відставку, треба було добре дати за&ранцю, хай би знав як брехати. Іпорошенку докласти про його відставку, хай вибріхує вдома жінці де був і з ким, а людям все ясно з Кошаруком!
я Показати IP 8 Травня 2017 14:20
ха-ха, Ивахив заботится о людях, насмешили...
Анонім Показати IP 8 Травня 2017 15:04
Люди, я з вас ф*гєю. Невже треба задіяти президента, щоб прибрати сміття?Невже у вас в конторах підмітає директор? Для того є спеціально навчені люди. Я не знаю як правильно те все утилізувати, але ті хто хотів би людям допомогти , а не використати їх, пригнав би екскаватор чи якісь реагенти привіз чи шукав би людей, які знають як з тим справитися, а не збирав би поїзди до президента . Бо за вашою логікою можна і в ООН писати, щоб заявити про себе, але це буде не допомога людям, а спекуляція на їхній біді,використання людей для своїх політичних проектів.
Анонім Показати IP 8 Травня 2017 15:44
Зміну влади! Це неподобство, нічого не виконується як на місцях так і у Києві, люди просто виживають як можуть, а вони наживаються та завляють про якісь зміни їм не у Європу потрібно рухатись. Потрібно спочатку змінити країну, робити все для людей, а для цього потрібно змінити владу на так мовити простих людей з народу. Владу ГЕТЬ!!!
Анонім до Анонім Показати IP 8 Травня 2017 18:20
Підтримую!
Анонім до Анонім Показати IP 8 Травня 2017 19:50
Гузя в президенти! (Прізвище "Гузь" дозволено згадувати на цьому сайті?)
GH Показати IP 8 Травня 2017 15:50
П...ць! Порошенко має все кинути, а особливо Євробачення, прибути в КовлЄ і особисто організувати і очолити розгрібання срачу у вас вдома! вже офігіли зовсім. Демократія і Європа то зичайно добре, але є випадки, коли не завадить і гумовими кийками по ср..ках відметелити , то це саме ваш випадок, а ще треба влупити сраним протестувальникам- перекривальникам трас з будь- якого приводу, бо теж задовбали вже всіх.
Ганьба до GH Показати IP 8 Травня 2017 17:24
Гунчикові прихлєбатєлі відізвались! Ще й публічні люди! Позор, якого ще не знала Волинь за час незалежності України!!!
Не зовсім люстровани до GH Показати IP 8 Травня 2017 17:28
Гунчикові пі***лки тявкають! Ви ганьба Волині, кара і урок для народу... Люди вже зробили висновки для вас і для себе! Не вмієте керувати - йдіть геть!
000 до Не зовсім люстровани Показати IP 8 Травня 2017 19:42
А відповідати!
няньки треба Показати IP 8 Травня 2017 16:29
Тут путін хоч не при ділах ... д*пу самі маємо підтирати, крім діток маленьких чи немічних хворих чи стареньких. Зарплату і владу і хабарі і дерибан земель і виконавча і представницька влада знає як в свою сторону використовувати, а тут де не пахне грішми і земельними ділянками безпорадні... госпідари і тріпла на словах.
Саша Показати IP 8 Травня 2017 19:07
А господар не відає, що у нього на господарці твориться? Кіндер не знав??? То такий він мер. Аби у власну кишеню нагребти. Ще не відомо чи не взяв він за це відкат. А луганський директор Ветсанзаводу звідки в Ковелі взявся? Щось диверсією попахує, у прямому розумінні. Щоб не переймалися війною, а сварилися між собою і тихенько дохли як мухи.
КЛВ Показати IP 8 Травня 2017 20:22
За кого голосували тей маемо.
інспекція Показати IP 8 Травня 2017 20:44
Ми давно застерігали Волинську ОДА щодо ситуації на Ветсанзаводі однак це не цікавило управління екології адже Новохатський займається лише збиранням хабарів а не своєю прямою роботою, він далекий некомпетентний керівник такий яких зараз більшість в ОДА, свою роботу будує лише на вигоді навіть якщо це шкодить екологічній ситуації області хоча він як головний еколог повинен був би працювати на її покращення.
Лугандон (Н) Показати IP 8 Травня 2017 20:46
А х...лі мені я привик жити на широку лапу мені пох на вашу екологію мені бабкі нада і є в мене пару сабак гончіх от вони мені і собирать то шо нада а всі інше мене не цікавить
огоой Показати IP 9 Травня 2017 08:51
і до чого тут "президент", коли є "ковельські! гузі-гунчики!"? ви нормальні, люди? "царь-батюшка" зробить? совок "нє побєдим"... жити як в Європі, а працювати по-совєцькі-день до вечора-і-як-небудь, а той зовсім не напружуватися... результат однаковий....
Для огоой до огоой Показати IP 9 Травня 2017 11:27
Уважаемое, если Вы и Ваша родня при советах працювала "по-совєцькі-день до вечора-і-як-небудь, а той зовсім не напружуватися", то это совсем не означает, что остальные люди словили в свое время синекуру. Если Ваши знания об этом периоде равны нулю, то лучше промолчать, чтобы не выглядеть не совсем адекватным человеком.
До Для Показати IP 9 Травня 2017 13:31
Я в тій добі жив. Я її знаю. Саме тоді виникла певна порода людей. Тоді їх називали комсомольцями. Тепер вони кіндер-гунчики. Але то один і той самий вид.
люди тим що болит Показати IP 9 Травня 2017 23:42
Шановні «Волиняни», «Ковельчани»! Ми не «П´ЯНЕ БИДЛО, МАХНОВЦІ, БОВДУРИ», ми люди яким болить, і ми стоїмо за себе і за вас і за ваших дітей, внуків. Бо ми маємо дихати чистим повітрям і пити чисту воду. Ви не маєте уяви що там лежить, гниє-це жах. Пригріє сонце і відчуєте той сморід, розкладання дохлих трупів тварин, а мухи і до вас долетять та принесуть ту заразу, яка там Європа. Подумайте з чиєї згоди це завезли???????????????????????????????????????????????????? Чи не наша влада??????????????????????????????Кіндер, Кошарук, Гунчик?????????????????????? Вони зробили нас « БИДЛОМ, БОВДУРАМИ». Місто вставай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus