USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ветсанзаводи в Україні планують віддати у приватні руки

10 Травня 2017 10:48
З 2012 року ветсанзаводи по всій Україні штучно доводять до банкрутства. Проте, зважаючи на іноземний досвід, найкращим власником для таких підприємств є приватний бізнес.

Про це йшлося під час наради в стінах ОДА спільно з першим віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим.

З його слів, з 2012 року триває свідоме та умисне доведення таких підприємств до банкрутства.

«Значить це комусь вигідно. Я поцікавився досвідом Польщі і Німеччини. Там найкращим власником, з точки зору управління, є бізнесмен», - зазначив Степан Кубів.
Також, з його слів, Міністерство АПК та Міністерство економічного розвитку планують ДП «Укрветсанзавод» виключити із переліку підприємств, які не підлягають приватизації.

Нагадаємо, 8 травня ковельчани зібралися перед будівлею міської ради у місті залізничників, протестуючи проти того, аби рештки з ветсанзаводу скидали поблизу їхніх домівок. Також люди вимагали визнати ситуацію, що склалася навколо ветсанзаводу, надзвичайною ситуацією регіонального рівня та утилізувати відходи екологічно-безпечним способом.

Окрім того, пікетувальники виступали за відставку заступника голови Волинської ОДА Сергія Кошарука, який письмово обіцяв ковельчанам, що до 28 квітня рештки з території ветсанзаводу вивезуть. Проте досі цього так і не виконав.

7 травня обурені люди перекрили 2 траси та в’їзд до Турійська. Причиною перекриття є невдоволення місцевих жителів вивантаженням поблизу села Поворськ 15 КамАЗів мертвих тварин з Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

До слова, через катастрофічну ситуацію на ветсанзаводі мешканці Ковеля та прилеглих сіл вже раніше перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Люди скаржилися, що їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та наголошували, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Травня 2017 11:19
а ще позвільняти туп"в"тих слуг народу, які вміють тільки розумні мо"ди корчити і бюджет дерибанити
Анонім до Анонім Показати IP 10 Травня 2017 11:31
А тих "слуг" не "аноніми" обирали? :)))
павло до Анонім Показати IP 10 Травня 2017 12:24
Для чого тоді Кубів і К займають державні посади коли держава поганий розпорядник?
волинянка Показати IP 10 Травня 2017 19:46
Мене цікавить одне що з цих трупів роблять комбикорм яким годують птицю та тварин яких нам продають щоб ми їли. .
еко Показати IP 10 Травня 2017 21:39
Що робити з цими відходами знає тільки "видатний еколог" Новохатський. Він з такими потужними розумовими здібностями показав себе як юристом так і екологом. Один луганський керував ковельських заводом, а другий екологією в області. Зробіть висновки, що відбувається!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus