USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під ОДА - мітинг матерів військових тербатальйону «Волинь»

10 Листопада 2014 10:49
Більше півтори сотні матерів, жінок військових першого батальйону територіальної оборони «Волинь» прийшли в стіни обласної ради. Вони вимагають негайної ротації військовослужбовців, які зараз на передовій лінії бойових дій.

Мітинг відбувається сьогодні, 10-го листопада.

У спільній заяві, яку написали мітингувальники, йдеться про те, що їх чоловіки, сини, батьки уже понад 45 днів знаходяться на передовій під постійними обстрілами російсько-терористичних військ, сплять у землянках, окопах, не мають нормального харчування, емоційно і фізично виснажені. Тому вимагають негайну ротацію.

«Мій син - командир батальйону, якщо він там не буде захищати Україну, то терористи будуть тут. Тому необхідно заспокоїтися. В Генштабі казали, що ротація буде, але зараз немає їх ким замінити, втім, заміну військовим вони готують», - звернулася до присутніх мати військовослужбовця Алла Федорівна Козак.

Та додала, що те, що говорять, буцімто у військових тербатальйону немає одягу, вони голодні чи немає зброї – неправда, у них усе є.

«Щодо ротації, то в Генштабі казали, що до грудня її не буде, бо немає ким замінити. Але ми питали у них графіків ротації. Втім, вони навіть письмової відповіді не дали», - розповідає голова громадської організації «Автомайдан України» Олег Бондарук.

З його слів, бійці батальйону зараз знаходяться в одній з найгарячіших точок Сходу України на Донеччині. Перед ними на цьому місці стояв чернігівський тербатальйон - чернігівчани провели там більше 70 діб. А це дуже виснажує хлопців.

Зараз батьки знаходяться в приміщення адмінбудівлі і чекають, доки до них вийдуть представники влади, аби разом написати заяву щодо ротації бійців та відправити у Генштаб.

До слова, сьогодні під час оперативної наради голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що у Києві пообіцяли змінити дислокацію цього військового формування найближчим часом, оскільки батальйон «приписаний» до Волинської області. Як пояснив очільник області, у Міністерстві оборони визнали, що є проблеми з процедурними питаннями перебування територіального батальйону Волинь у зоні АТО. Й справді, військові перебувають за межами території області більше, ніж 45 днів.

Нагадаємо, раніше пропонувалося перевести Перший батальйон територіальної оборони «Волинь» у в склад ЗСУ. 22 жовтня відбулася акція протесту рідних бійців, які служать у першому БТО «Волинь». Після цього стало відомо, що батальйон «Волинь» залишиться в своєму повному складі і не змінить назви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
лучани Показати IP 10 Листопада 2014 11:04
Чому ці жінки не мітингували,коли їх синів та братів відправляли в Афганістан.Вони повинні зрозуміти,що йде жорстока війна з фашистським агресором, і відпуски непередбачені.
Анонім до лучани Показати IP 10 Листопада 2014 11:20
Думай що пишеш! Тоді друга країна була, друга ідеологія, в іншу країну їхали, а зараз на своїй території і з брехливою, алчною, зажерливою... владою!!! Прикриваються патриотизмом, єдністю країни, типу захистом території, а самі хлопців за свої інтереси посилають на загибель!!!
лучани до Анонім Показати IP 10 Листопада 2014 11:37
Тепер ворог на нашій землі вбиває українців, і ті ,хто виголошує антивоєнні заклики є посібниками фашистів,тобто ворогами України.
пенсіонер до Анонім Показати IP 10 Листопада 2014 13:31
Рашист Путін хоче захопити промислову частину України і якшо не давати відсічі то інша частина стани придатком або полігоном Росії.Виходячи з твоєї ідеології може ти готовий віддати росіянам і свою хату, нащо вона тобі при такій владі, баранам достатньо загону
Дід Панас до лучани Показати IP 10 Листопада 2014 12:49
я тобі дам на квиток в гарячу точку
Вамп до Дід Панас Показати IP 10 Листопада 2014 14:32
Давно не чули, а тут виповзло знову.
Олег Показати IP 10 Листопада 2014 11:10
АТО - не війна, сказав Порошенко.
Анонім Показати IP 10 Листопада 2014 11:15
коментар було видалено
лучани до Анонім Показати IP 10 Листопада 2014 11:20
Менше фашистське телебачення дивись.
Олег Показати IP 10 Листопада 2014 11:24
А чому вони голодні і не одягнуті? тож їм тисячі платять!!! цікаво як так?! чому люди і так бідні при теперішніх зарплатах мають давати гроші. І куди йдуть 1,5% з зарплати кожного працюючого офіційно ?????треба порошенка і яценюка запитати. І вони усім учасникам АТО виділяють великі суми то де ці гроші????!!!!!!!
ВОНО Показати IP 10 Листопада 2014 11:26
всі по домах, чекати на порозі данецких папалченцев та кадирівців. За таке пора розстрілювати організаторів того зібрання потрібно.
Батько Показати IP 10 Листопада 2014 11:34
А де Гунчик з Вітром, чому не прийдуть до людей!
Патріот Показати IP 10 Листопада 2014 11:35
Геть брехливу владу!
Арарат Показати IP 10 Листопада 2014 11:40
коментар було видалено
Анонім до Арарат Показати IP 10 Листопада 2014 11:44
Згинь, провокатор сатани.
настя Показати IP 10 Листопада 2014 11:53
а як можна обрати інших людей у владу? якщо пройти у ВР і в депутатство і так діла можуть тільки багаті люди і на роботу влаштуватись і так далі! така наша "гнила" країна нажаль . Всі кричать що патріоти а якщо проблема -то вони втікають за кордон а нам тут розплачуйся. А учаника Ато і справді уряд виділяє великі гроші чому тоді на ці гроші батьки і сім"ї не можуть купувати своїм рідним основні речі а решту влада мае забезпечувати!! а чому тянути з людей ? чому старенький дідусь мае віддавати ті копійки які йому держава платить при сьогоднішніх цінах? чому наші міліонери податківці миники сбу прокурори можуть їздити на джипах і інших класу люкс автівках а не можуть забезпечити учасників ато? івахів і еремеєв ще до виборів піарились а зараз ? і палиця багато чиновників ? чому вони не можуть забезпечити і хоч так захистити свою державу в якій мають великі статки?
лучани Показати IP 10 Листопада 2014 11:56
Тому шо,ти за них всіх голосуєш.
СЕРГІЙ Показати IP 10 Листопада 2014 12:05
ЗВЕРНЕНННЯ ДО ГОЛОВИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ГУНЧИКА ВОЛОДИМИРА ПЕТРОВИЧА . ПОЧЕСНОМУ ГРОМАДЯНИНУ ЛУЦЬКА ПОЧЕСНОМУ ГРОМАДЯНИНУ ВОЛИНІ МАЄ ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ 3-2 СТУПЕНЯ МАЄ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ ЖУРНАЛІСТИКИ БУВ НА ЦИЛИНІ ДИТИНА ВІЙНИ СЛУЖИВ В АРМІЇ ПОЧЕСНИЙ ЧЛЕН СПІЛКИ ЖУРНАЛІСТІВ УКРАЇНИ ПОЧЕСНИ Й ЧЛЕН СПІЛКИ ПСЬМЕННИКІВ УКРАЇНИ ПИСЬМЕННИК ПЕРЕДАВАВ ГНИГИ НА ЄВРОМАЙДАВН В М КИЇВ ПЕРЕДАВАВ КНИГИ В ЗОНУ АТО ДЛЯ БІЙЦІВ ВЛАСНІ БЕЗКОШТОВНО ПЕРИЕРАХУВАВ МІСЯЧНУ ПЕНСІЮ НА АРМІЮ І ОРГАНІЗОВАНО ЗА ІНІЦІАТИВИ ЙОГО ВСІ ПЕРЕРАХУВАЛИ ПЕСІЮ МІСЯЧНУ ДЕПУТАТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ВІД НАРОДНОГО РУХУ УКРАЇНИ 1 СКЛИКАННЯ НА АРМІЮ УЧАСНИК ЄВРОМАЙДАНУ М ЛУЦЬКА. ГОЛОВА ХРЕСТВОВОЗВИЖЕНСЬКОГО БРАСТВА ЛУЦЬКА ДИРЕКТОР МУЗЕЮ ЙОГО ВНУК ВОЮЄ ДОБРОВОЛЬЦЕМ В ЗОНІ АТО БАТАЛЬЙОН АЗОВ ПРАВИЙ СЕТОР .ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ. ПРСВОЇТИ БОНДАРЧУКУ АНДРІЮ ІВАНОВИЧУ ЗВАННЯ ГЕРОЯ УКРАЇНИ.
Петро Показати IP 10 Листопада 2014 12:05
Тільки введення військового стану, і повна мобілізація може спасти Україну, а ці неадекватні напіврухи вліво та вправо це в нікуди, лишень ВСЕ ДЛЯ ФРОНТУ, ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ має бути обєднавчим центром УКРАЇНЦІВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
іван до Петро Показати IP 14 Червня 2015 07:53
коментар було видалено
Арарат Показати IP 10 Листопада 2014 12:45
коментар було видалено
cпостережливий Показати IP 10 Листопада 2014 12:50
до Петро--100% правильно --тільки так--тоді буде перемога.
чесно Показати IP 10 Листопада 2014 13:09
арарат ти засланний козачьок ми не помилились до справжньоi свободи шлях важкий тернистий але ми не помилились ми переможемо бо ми є сильна нация ми не москалi путинскi якихможна злякати або споiти
до Арарату Показати IP 10 Листопада 2014 13:16
Ти ара пизд...й нах..й сепаратюга .Пизд...ш ху...ню !!!
Арарту Показати IP 10 Листопада 2014 13:18
откель ты морда кавказская взял шо мы все тута русССКие? нет тут таких, есть русские, есть украинцы и других народов хватает, а вот руССких фашистов которые ща заполонили РФию у нас нет и не будет пока мы живы
Василь до Арарту Показати IP 10 Листопада 2014 13:40
Чим відрізняється Путін від Гітлера? Закріпив в Росії одноосібну диктатуру, Про права людини взагалі мови немає а в Криму тим більше, за українську мову тебе можуть вбити. Підтримує тероризм. В кафе в Харкові лугандони організували теракт, це, що війна за незалежність?
тарарА до Арарат Показати IP 10 Листопада 2014 13:27
І скільки ,хачик ватний,тобі платять за твої висери?
Арарат Показати IP 10 Листопада 2014 13:29
«Как нельзя разделить Святую Троицу Отца и Сына и Святого Духа — это Един Господь Бог, так нельзя разделить Россию, Украину и Белоруссию — это вместе — Святая Русь» (Преподобный Лаврентий Черниговский)
Еверест до Арарат Показати IP 10 Листопада 2014 13:51
угрофіномордвомонголотатароненкоітд-собраніє ніякого відношення до Русі немає ні культурно, ні генетично, ні вірою, ні правдою нічим ВЗАГАЛІ.
Братуха Показати IP 10 Листопада 2014 13:50
Проблема в том,что генштаб не умеет управлять,почему например у ГАИшников ротация проводится очень чётко:30 дней и поменяли без разного кипиша и шума?Я уже молчу,что БТО изначально формировался для других задач,но если уже закрыли ими дыру,то хоть ротацию делайте как нужно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus