USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Література

«Багато війни, багато любові»: у луцький виш завітала поетеса Тетяна Власова

26 березня відбулася зустріч із поетесою Тетяною Власовою. Локацією заходу став факультет філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки. В аудиторії зібралося чимало студентів і викладачів.

28 Березня 2024 21:57

Перформативне читання і «Люди на каві»: Мар’яна Савка презентувала в Луцьку нову збірку. Фото

Українська письменниця Мар’яна Савка презентувала в Луцьку свою збірку прози «Люди на каві». Зустріч відбулася 26 березня в книгарні-кав’ярні Books and Brew у рамках проєкту «Луцька літературна резиденція «Місто натхнення».

27 Березня 2024 16:41

«Лісову пісню» Лесі Українки видали турецькою мовою

Іскандар Османов працював над перекладом 2 роки поспіль та ставив виставу із невеличкою театральною спільнотою. Редакторка Ольга Чичинська працювала над римуванням поетичних рядків та поясненням особливостей українського фолькльору.

26 Березня 2024 20:01

Як видавати та продавати крутий наукпоп: у Луцьку Макс та Тетяна Кідруки розповіли про закулісся книжкового ринку

У п’ятницю, 22 березня, в стінах Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки засновники видавництва «Бородатий Тамарин» Макс та Тетяна Кідруки розповіли про закулісся книжкового ринку та особливості роботи над видавництвом книг. Як наголосили спікери заходу, важливою місією для команди «Бородатого Тамарина» у співпраці з «Фронтерою» є просування української літератури за кордоном.

23 Березня 2024 10:30

У Луцьку шанувальники поетичного слова зібрались на Волинський форум української поезії

У Луцьку відбувся Волинський форум української поезії, організований в межах Національного тижня читання поезії. Мета заходу - популяризація читання, обговорення ролі поетів і поетичного слова в сучасній культурі. Форум об’єднав літераторів, шанувальників поетичного слова, читачів і бібліотечну спільноту.

22 Березня 2024 23:25

У Луцьку відбудеться презентація книги Андрія Зелінського

Під час події буде унікальна змога проаналізувати історію України в категоріях казки, а водночас, помислити над сенсом власного життя, утвердившись в думці, що кожна мрія подібна до вітрил, які несуть нас до ліпшого майбутнього.

22 Березня 2024 20:04

У Луцьку відбудеться зустріч з Максом і Тетяною Кідруками

Лучани та гості міста матимуть нагоду почути про створення видавництва під час першого року повномасштабного вторгнення, виклики й перемоги, критерії відбору авторів, секрети перемовин та купівлі прав, «кухню» підготовки книг.

16 Березня 2024 07:17

Поезія, що надиктована серцем: у Луцьку презентували книгу «Лінії оборони»

13 березня у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулась презентація нової книги Ніни Горик «Лінії оборони» – збірки поезій, що надиктована серцем та нашим трагічним часом. Ця збірка – ліричний відгук на радісне й сумне в людському житті, на величне й доленосне в історії України останніх десятиліть. Авторка окреслила ті лінії на полі духовному й суспільному, які потребують ненастанної оборони: рідне слово, рідна земля, свобода, батьківський край, родина, щира і вразлива душа.

14 Березня 2024 21:21

З початку року зібрали 378 кг: у Луцьку триває збір російськомовної літератури на макулатуру

Ініціативу зі збору російськомовної літератури започаткували 4 вересня 2022 року. Приносити російськомовні книги можна у бібліотеку щодня з 9 до 19 години, крім суботи.

12 Березня 2024 22:57

У Луцьку відзначили 210-ту річницю від дня народження Шевченка

Вклонитися поетові та вкотре згадати його невмируще слово, прийшло чимало лучан. Дехто був традиційно зі своїми книгами. Найдавнішу, 1939 року збірку творів Шевченка, принесла пані Катерина. Усі охочі процитувати вірші українського класика – мали змогу це зробити біля мікрофону.

9 Березня 2024 14:56

Волинська письменниця презентувала збірку віршів, щоб допомогти ЗСУ

Жителька селища Сенкевичівка Тамара Мазурок презентувала новий збірник віршів «Територія життя». До збірки увійшло понад 100 віршів, які вона написала за останні два роки.

7 Березня 2024 23:21

«Приємно, що молодь читає книги»: студенти ВНУ зустрілися з подружжям волинських письменників та харківським видавцем

У Волинський національний університет імені Лесі Українки завітало подружжя відомих письменників, журналістів Володимир Лис і Надія Гуменюк, а також генеральний директор харківського видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький.

6 Березня 2024 22:39

Чому альбом-мюзикл про письменників «Розстріляного відродження» збурив культурну спільноту

29 лютого український проєкт МУР випустив альбом-мюзикл про поетів Розстріляного відродження і мешканців Будинку «Слово» – «Ти [Романтика]», який записували в співпраці з Сергієм Жаданом, Хейтспічем, Євгенієм Яновичем, гуртом NAZVA, Оленою Кравець, Сергієм Мартинюком та іншими митцями. Альбом здобув як украй позитивні, так і негативні відгуки.

4 Березня 2024 21:23

Військовий Богдан Пташник презентував у Луцьку книгу про життя після ядерної війни

Книга показує життя після ядерної війни. У постапокаліптичному світі пощастило (а може, й ні) вижити небагатьом людям та тваринам. Але вони зосталися існувати в іншій реальності: де палюче сонце та радіація забирали життя тих, хто вцілів, де мутації перетворювали людей на монстрів.

2 Березня 2024 12:50

У Луцьку презентують перший роман військового та журналіста Богдана Пташника

Презентація роману у Луцьку відбудеться у пабі «Перший Волонтерський» (вул. Шевченка 2) 1 березня о 19 годині.

29 Лютого 2024 19:06

У ВНУ презентували виставку, присвячену Олені Пчілці

В останні лютневі дні Україна традиційно вшановує славетну письменницю, патронесу Волинського національного університету – Лесю Українку. У межах Лесиних днів у закладі відбувається низка заходів. У Музеї Лесі Українки до дня народження поетеси та ювілею Олени Пчілки відбулася виставка «Олена Пчілка. Портрет».

22 Лютого 2024 09:36

У Луцьку вийшла друком поема про Ярослава Мудрого

Автор Віктор Гребенюк виклав поему від імені Бояна – славнозвісного співця Київської Русі, який творив у жанрі слав (величальних пісень на честь видатних осіб). Тут же легендарний гусляр підсумовує правління Ярослава Мудрого, що стало вершиною нашої державності.

21 Лютого 2024 08:07

У Луцьку відбудеться презентація книги ВІДЬМАсвітла з доповненою реальністю

Присутні зможуть взяти участь у медитації краси та жіночої енергії, яку проведе сама авторка. Після презентації – автограф сесія та спільні фото.

20 Лютого 2024 07:14

Система Orphus