USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Антон Кривицький і Луцьк. Переплетені долі»: презентували книгу про колишнього мера

1 Лютого 2021 17:38
Людина живе доти, доки про неї пам’ятають. Якщо ж йдеться про того, хто зробив багато для розвитку міста, спогади про таку особистість варті цілої книги.

Родина Антона Кривицького у яскравому ілюстрованому виданні розповіла чимало цікавого про колишнього мера Луцька. Про презентацію книги під назвою «Антон Кривицький і Луцьк. Переплетені долі» – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Антон Кривицький був Луцьким міським головою з 1998 по 2006 рік. У період своєї активної діяльності дбав про розбудову обласного центру Волині, щоби вулиці міста були привабливими і для лучан, і для туристів. Його знають як завзятого господарника та відповідального керівника.

Читати ще: У Луцьку хочуть встановити меморіальну дошку одному з мерів

Але найбільше про Антона Федоровича, якого не стало чотири роки тому, пам’ятають його рідні. Саме вони – дружина та дві доньки – стали ініціаторами того, щоби про Антона Кривицького написали та видали книгу.

Читати ще: Тричі мер Луцька: пам’яті Антона Кривицького. Таймлайн

«Я дізналася багато про свого батька від людей, які писали інтерв’ю, давали інтерв’ю, які надавали матеріали для цієї книги. Дуже багато інформації, особливо такої, що стосується початку, зародження незалежності. Це були просто колосальні факти, – розповідає донька Олена Кривицька. – У мене єдине бажання – один раз взяти за руку, останній. Просто потримати, все».
Упорядник і видавець книги – відомий волинський журналіст Євген Хотимчук. А от інтерв’ю з рідними та близькими, спогади про Антона Кривицького писала журналістка Наталія Кравчук. Видання створювали протягом півтора року.

Євген Хотимчук зауважив, що творці видання намагалися показати Антона Кривицького не лише як очільника великого міста, а й як людину, яка вміла допомагати іншим і дбала про людей.

На презентацію книги, яка наразі вийшла у 500 примірниках, прийшло чимало людей, які знали та поважали Антона Федоровича.

«Я мала честь працювати з Антоном Федоровичем багато років, – пригадує очільниця Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич. – Вдячна йому за науку, за те, що зуміла від нього взяти багато хорошого. Дуже потужна людина, прекрасний керівник».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
DM Показати IP 1 Лютого 2021 20:31
Найкращий був Міський голова, Царство йому Небесне!
DT Показати IP 1 Лютого 2021 22:16
Хороший мужик! Человек - слова! Царство небесное Антон Федорович
КОТЕЛЬНЯ Карбишева Показати IP 2 Лютого 2021 08:23
Я теж при ньому жила як сир в маслі
Лучанка Показати IP 4 Лютого 2021 10:29
При головуванні Кривицького - опалення в місті включали коли було холодно (і не чекали 15 жовтня, а то й 1 листопада як тепер), а це могло бути 1 жовтня. І опалювальний сезон тривав майже завжди до 1 травня (квітень завжди холодний). А зараз виключають опалення до 1 квітня. Можна багато наводити прикладів. Він був ЛЮДИНОЮ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus