USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Черешнями з коньяком» частували в луцькій книгарні

15 Липня 2017 13:00
Соціальні мережі не тільки допомагають «вбити» надлишок вільного часу, а й миттєво можуть повернути вас на декілька років назад, вихопивши із сьогодення. Саме про неймовірний випадок, який підготувала доля чи то пак соціальні мережі львів’янці Олені, розповідає на сторінках свого роману Ніка Нікалео.

Презентація книги «Черешні з коньяком» відбулася в луцькій книгарні «Є» 14 липня.

Як розповіла письменниця, така «кулінарна» назва книги продиктована випадком. Ніка пригадала, як після церемонії «Коронації слова» саме дорогим духмяним коньяком у поєднанні з соковитими черешнями її пригощав кум. За словами авторки, цей неймовірний смак настільки її захопив, що вона пообіцяла зафіксувати його у назві своєї книги.
Ніка, проте, зізналася, що одна з читачок відзначила, що роман доцільніше було б назвати «Однокласники». І ось чому: у центрі сюжету – історія журналістки Олени, яка розчарувалася у власному шлюбі. Для того, щоб відволіктися від переживань, вона реєструється в одній із соціальних мереж. Невдовзі після цього її в інформаційному потоці віднаходить колишній однокласник, із яким Олену пов’язували не тільки дружні відносини.

Авторка поділилася, що ця історія – правдива й описує реальні події з життя її подруги. Окрім того, сюжетними вкрапленнями в романі присутні й інші оповіді, які мали місце в реальному житті.
Першим кроком для початку роману, своєю чергою, послужило написане ще десять років тому оповідання.

«Це оповідання отримало багато схвальних відгуків, зокрема й від інших письменників. І було багато рекомендацій стосовно того, що можна було би спробувати зробити з цього оповідання роман. І роман пішов дуже легко, але через десять років», – розповіла Ніка та додала, що за той час вона почула безліч позитивних історій стосовно того, що людина, аби віднайти себе, повинна сама себе й творити, не чекаючи на когось ззовні.
Роман авторка не писала так довго, бо, як відзначила, не звикла працювати за планом. «Коли ти починаєш писати, навіть якщо в тебе є синопсис, ти не знаєш, куди тебе заведуть герої тому, що по ходу написання герої починають жити своїм життям, а ти тільки нотуєш те, що бачиш», – зауважила письменниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 15 Липня 2017 22:01
наступна книжка буде "Пиво с раками"
оптиміст Показати IP 17 Липня 2017 00:17
Це не кулінарна назва, а алкогольна. Певна кількість читачів, особливо молоді. підуть у кабак, а не у бібліотеку чи театр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus