USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До Луцька приїде письменниця Оксана Забужко

14 Листопада 2018 08:00
Зустріч із відомою українською письменницею родом із Луцька Оксаною Забужко відбудеться в Луцьку у рамках фестивалю «Фронтера».

Зустріч і розмова із відомою письменницею відбудеться у неділю, 18 листопада, о 14:40 у луцькому палаці культури (вул. Богдана Хмельницького, 1). Книжки авторки можна буде придбати під час Книжкового ярмарку, що діятиме протягом двох фестивальних днів 17 та 18 листопада у обласному академічному театрі ляльок (вул. Кривий Вал, 18).

Оксана Забужко – українська письменниця, есеїстка та публічна інтелектуалка. З ім'ям Оксани Стефанівни пов'язаний вихід сучасної української літератури на міжнародну арену. Твори письменниці перекладені понад 20 мовами. Вистави за її текстами йдуть на багатьох театральних сценах України, Європи і Північної Америки.

«Фронтера» виникла як проект міжнародної культурної взаємодії. В історії країн-учасниць цьогорічного фесту – Польщі, Білорусі, Латвії, України - є багато спільних сторінок. Вже цього листопада ми дізнаємося і про спільні літературні тенденції. Фестиваль унікальний для Луцька, та й для України загалом, адже окрім традиційних книжкових презентацій і розмов буде представлено оригінальні мистецькі проекти, заходи для дітей та молоді, а також поряд із відомими авторами виступатимуть автори-початківці, які роблять перші кроки на літературній ниві.

Програму фестивалю можна переглянути ТУТ.

Квитки можна придбати на Кasa.in.ua та в книгарні «Волинської обласної друкарні» (просп. Волі, 27).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Навуходоносор Показати IP 14 Листопада 2018 13:35
Весьма противоречивая дама, автор нашумевшего в свое время и разочаровавшего истовых книгочеев "бестселлера" "Полевые исследований украинского секса", который известен больше в среде преподавателей славянистики за рубежом, чем среди украинцев. В своих интервью она, например, утверждает, что Украину в Европе не замечали 23 года до тех пор, пока не было войны (следуя такой логике, нам надо было начать воевать сразу после приобретения независимости), то утверждает, что в России никогда не было независимой от государства культуры (а как же классики русской литературы, которых угоняли на каторгу - например, как Федора Достоевского, которых запрещали, как того же Салтыкова -Щедрина, которых ссылали на Кавказ, как Лермонтова и т. д.), то допускает весьма фривольные суждения о современной политике, от которых веет просто дилетантизмом. И тем не менее на встречу с женщиной, чей острый ум заточен на импровизацию и весьма нетривиальные суждения, пойду. Чтобы выразить свой респект даме, лицо которой в толпе ее соплеменниц выделяется высоким уровнем IQ (где то в 140-145 баллов по шкале Айзенка Азимова), что в наше время такая редкость.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus